reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Witamy !

Kochana nie jestes tu najstarsza bo kilka z nas ma tu tez termin na 01.03 :-p jak u Ciebie ? Wszystko ok czy jakieś przeboje na początku ?

Przebojów zero, wymiotowałam cały RAZ, właśnie odebrałam wyniki krwi (drugie już) i wychodzi na to, że w ciąży mam lepsze wyniki badań niż przed ciążą [emoji23][emoji23][emoji23]
Jedyne, co czuję, to zmeczenie - jestem trenerem fitness, wcześniej potrafiłam całe zajęcia skakać i tak po kilka godzin dziennie a teraz tylko pokazuję i kontroluję grupę :o
Chyba, że prowadzę zdrowy kręgosłup albo ćwiczenia „fit 9 miesięcy” to mogę normalnie ćwiczyć i od razu mam przygotowanie do porodu :D:D:D

Ciężarne kontrolują bardzo często. I niestety nie jest tak, ze możesz leżeć gdzie indziej bo taka zmianę trzeba tez w zusie zgłosić. Z tym nie ma żartów bo cofnąć mogą cały zasiłek. Moja przyjaciółka miała 2 kontrole w 1 ciąży. Odkąd l4 jest tak często nadużywane kontrolują bardzo kobiety ciężarne.
O to dobrze wiedzieć, nigdy wcześniej o tym nie słyszałam. Ale to co przychodzą do domu? A może byś wtedy u lekarza czy coś. Dużo osób tez nie mieszka w miejscu zameldowania, ciekawe jak to jest.

Witajcie, dołączę do Was. Termin mamy na 13.03.2020.
Witamy się i my! Podglądam to forum już od jakiegoś czasu i dzisiaj postanowiłam się w końcu przywitać! ;)
To moja druga ciąża, termin porodu wypada mi na 12.03.
Jutro rano czeka mnie pierwsza wizyta u lekarza, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku! ;)
Witajcie i gratulacje [emoji173]

O to dobrze wiedzieć, nigdy wcześniej o tym nie słyszałam. Ale to co przychodzą do domu? A może byś wtedy u lekarza czy coś. Dużo osób tez nie mieszka w miejscu zameldowania, ciekawe jak to jest.
Mogą przyjść do domu. Ja nie mieszkam tam gdzie jestem zameldowana, ale mam podany adres zamieszkania i zawsze pytaja przy wystawianiu, ktory podać. Wiecctrzeba na to zwracać uwagę. Jak się ma 1, to mozna wyjsc wlaśnie tylko do lekarza na kontrolę. A z 2, tylko niezbedne chodzenie, zakupy, krotki spacer.

No tylko ja badalam tsh i ft4 a to muszę przed branie leku bo inaczej zafalszowany a lek z kolei muszę conajmniej pół 3 przed jedzeniem i nie da rady zjeść [emoji6]

Ja to chyba powiem lekarzowi, że jak 3 chłopak to niech mi nic nie mówi [emoji1]

Odebrałam wyniki i w sumie nie wiem, zawsze słyszałam, że przy niedoczynności tsh szybuje w górę, a ja zwiększyłam dawkę dosłownie tydzień przed owulacja i w tym czasie spadło mi z 2,5 do 1,5... We wcześniejszych ciążach nie miałam problemów z tarczyca a teraz trochę mnie to zdziwiło [emoji849]
Jak Tsh badasz to nie można rano leku? Naprawdę? Ja idę w czwartek ale nic mi lekarz nie mówił żebym nie brała w ten dzień.

reklama
No niestety czasem kontrolują, a na zwolnieniu trzeba podać gdzie się bedzie przebywało, jak jest 1 leżec, to mogą przyjść na kotrole, jak 2 chodzace to mogą wezwac do ZUS. A kod B to ciąża i 100%.
Ja sprawdzalam to na swoim kpncie w ZUS przez neta.
Pewnie, nieprzyjdą, czesto na dzialalnosci kontrolują, albo jak ktos krótko pracował. Ja mam etat i juz długo pracuje. Ale cóż juz taka ze mnie panikara [emoji23]
U mnie na pewno nie przyjdą, ale aż ciekawa jestem jakie mi dali w takim razie. Może tez uda mi się wejść na mój ZUS i to sprawdzić. Nigdy „tam” nie byłam.

Do góry