reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny a jakie badania mnie czekają jak się dzisiaj dowiedziałam że mam grupę 0rh-, jak to wygląda i w którym tygodniu robią jakieś dodatkowe badania z tego tytułu?
f2w3gov37znp1hsr.png
Chyba konflikt serologiczny musisz zrobić. Twój partner ma rh+?

reklama
Dziewczyny a jakie badania mnie czekają jak się dzisiaj dowiedziałam że mam grupę 0rh-, jak to wygląda i w którym tygodniu robią jakieś dodatkowe badania z tego tytułu?
f2w3gov37znp1hsr.png
Hej, jeśli twój mąż ma grupę krwi "-" to niema konfliktu, jeśli będzie mieć "+" to będa musieli ci podać przeciwciała ANTYGBO, nie pamiętam w którym tyg to jest ale podają to 2 lub 3 razy.

Aha no ja nadam Tsh, Ft3 Ft4 na 830 to sobie poczekam że śniadaniem...
Ojej, ja marudzilam a szłam na 7.15
f2w3gov37znp1hsr.png
A tatuś ma plusa?
Na początku i pod koniec ciąży bada się przeciwciała chociaż podobno teraz pod koniec zalecają zastrzyk wrazie co... Mnie też to czeka, do tego obaj chłopcy mieli plusy...

Jeździ mi po żołądku i nie rozpoznaje czy to głód czy tylko mdlosci [emoji849]

Hej, jeśli twój mąż ma grupę krwi "-" to niema konfliktu, jeśli będzie mieć "+" to będa musieli ci podać przeciwciała ANTYGBO, nie pamiętam w którym tyg to jest ale podają to 2 lub 3 razy.
Ale to teraz tak jest?
Ja w obu miałam podane dopiero po porodzie ale ostatnio rodziłam 5 lat temu, pewno się pozmieniało

Jak Tsh badasz to nie można rano leku? Naprawdę? Ja idę w czwartek ale nic mi lekarz nie mówił żebym nie brała w ten dzień.
Tak, na 100% nie powinno się brać tabletki w dniu poboru krwi na badanie tsh. Mi pierwsza lekarka pare lat temu tez nie powiedziała, dopiero później się dowiedziałam.

Dziewczyny wchodziłam na swoje konto ZUS i widziałam swoje L4, ale są tylko daty i nr lekarza, ale nie ma nigdzie żadnego oznaczenia i nie dało się wejść w poszczególne zwolnienia. Jak wy to sprawdzacie ?

Ale to teraz tak jest?
Ja w obu miałam podane dopiero po porodzie ale ostatnio rodziłam 5 lat temu, pewno się pozmieniało
Jak mam kartę ciąży z wszystkimi badaniami które mam zrobić w ciąży, to tam jest właśnie wyszczególnione że trzeba podać przeciwciala anty-D w 21-26tyg i 27-32tyg, jeśli są wskazania na podanie immunoglobuliny anty-D to w 28-30 tyg.

reklama
Tak, na 100% nie powinno się brać tabletki w dniu poboru krwi na badanie tsh. Mi pierwsza lekarka pare lat temu tez nie powiedziała, dopiero później się dowiedziałam.

Dziewczyny wchodziłam na swoje konto ZUS i widziałam swoje L4, ale są tylko daty i nr lekarza, ale nie ma nigdzie żadnego oznaczenia i nie dało się wejść w poszczególne zwolnienia. Jak wy to sprawdzacie ?
Musisz zaznaczyc to zwolnienie i na dole wybrac szczegóły zaśw. ZUS ZLA

Do góry