reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny a jakie badania mnie czekają jak się dzisiaj dowiedziałam że mam grupę 0rh-, jak to wygląda i w którym tygodniu robią jakieś dodatkowe badania z tego tytułu?
f2w3gov37znp1hsr.png
Chyba konflikt serologiczny musisz zrobić. Twój partner ma rh+?

reklama
Dziewczyny a jakie badania mnie czekają jak się dzisiaj dowiedziałam że mam grupę 0rh-, jak to wygląda i w którym tygodniu robią jakieś dodatkowe badania z tego tytułu?
f2w3gov37znp1hsr.png
Hej, jeśli twój mąż ma grupę krwi "-" to niema konfliktu, jeśli będzie mieć "+" to będa musieli ci podać przeciwciała ANTYGBO, nie pamiętam w którym tyg to jest ale podają to 2 lub 3 razy.

Aha no ja nadam Tsh, Ft3 Ft4 na 830 to sobie poczekam że śniadaniem...
Ojej, ja marudzilam a szłam na 7.15
f2w3gov37znp1hsr.png
A tatuś ma plusa?
Na początku i pod koniec ciąży bada się przeciwciała chociaż podobno teraz pod koniec zalecają zastrzyk wrazie co... Mnie też to czeka, do tego obaj chłopcy mieli plusy...

Jeździ mi po żołądku i nie rozpoznaje czy to głód czy tylko mdlosci [emoji849]

Hej, jeśli twój mąż ma grupę krwi "-" to niema konfliktu, jeśli będzie mieć "+" to będa musieli ci podać przeciwciała ANTYGBO, nie pamiętam w którym tyg to jest ale podają to 2 lub 3 razy.
Ale to teraz tak jest?
Ja w obu miałam podane dopiero po porodzie ale ostatnio rodziłam 5 lat temu, pewno się pozmieniało

Jak Tsh badasz to nie można rano leku? Naprawdę? Ja idę w czwartek ale nic mi lekarz nie mówił żebym nie brała w ten dzień.
Tak, na 100% nie powinno się brać tabletki w dniu poboru krwi na badanie tsh. Mi pierwsza lekarka pare lat temu tez nie powiedziała, dopiero później się dowiedziałam.

Dziewczyny wchodziłam na swoje konto ZUS i widziałam swoje L4, ale są tylko daty i nr lekarza, ale nie ma nigdzie żadnego oznaczenia i nie dało się wejść w poszczególne zwolnienia. Jak wy to sprawdzacie ?

Ale to teraz tak jest?
Ja w obu miałam podane dopiero po porodzie ale ostatnio rodziłam 5 lat temu, pewno się pozmieniało
Jak mam kartę ciąży z wszystkimi badaniami które mam zrobić w ciąży, to tam jest właśnie wyszczególnione że trzeba podać przeciwciala anty-D w 21-26tyg i 27-32tyg, jeśli są wskazania na podanie immunoglobuliny anty-D to w 28-30 tyg.

reklama
Tak, na 100% nie powinno się brać tabletki w dniu poboru krwi na badanie tsh. Mi pierwsza lekarka pare lat temu tez nie powiedziała, dopiero później się dowiedziałam.

Dziewczyny wchodziłam na swoje konto ZUS i widziałam swoje L4, ale są tylko daty i nr lekarza, ale nie ma nigdzie żadnego oznaczenia i nie dało się wejść w poszczególne zwolnienia. Jak wy to sprawdzacie ?
Musisz zaznaczyc to zwolnienie i na dole wybrac szczegóły zaśw. ZUS ZLA

Do góry