reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Witamy !

Kochana nie jestes tu najstarsza bo kilka z nas ma tu tez termin na 01.03 :-p jak u Ciebie ? Wszystko ok czy jakieś przeboje na początku ?

Przebojów zero, wymiotowałam cały RAZ, właśnie odebrałam wyniki krwi (drugie już) i wychodzi na to, że w ciąży mam lepsze wyniki badań niż przed ciążą [emoji23][emoji23][emoji23]
Jedyne, co czuję, to zmeczenie - jestem trenerem fitness, wcześniej potrafiłam całe zajęcia skakać i tak po kilka godzin dziennie a teraz tylko pokazuję i kontroluję grupę :o
Chyba, że prowadzę zdrowy kręgosłup albo ćwiczenia „fit 9 miesięcy” to mogę normalnie ćwiczyć i od razu mam przygotowanie do porodu :D:D:D

Ciężarne kontrolują bardzo często. I niestety nie jest tak, ze możesz leżeć gdzie indziej bo taka zmianę trzeba tez w zusie zgłosić. Z tym nie ma żartów bo cofnąć mogą cały zasiłek. Moja przyjaciółka miała 2 kontrole w 1 ciąży. Odkąd l4 jest tak często nadużywane kontrolują bardzo kobiety ciężarne.
O to dobrze wiedzieć, nigdy wcześniej o tym nie słyszałam. Ale to co przychodzą do domu? A może byś wtedy u lekarza czy coś. Dużo osób tez nie mieszka w miejscu zameldowania, ciekawe jak to jest.

Witajcie, dołączę do Was. Termin mamy na 13.03.2020.
Witamy się i my! Podglądam to forum już od jakiegoś czasu i dzisiaj postanowiłam się w końcu przywitać! ;)
To moja druga ciąża, termin porodu wypada mi na 12.03.
Jutro rano czeka mnie pierwsza wizyta u lekarza, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku! ;)
Witajcie i gratulacje [emoji173]

O to dobrze wiedzieć, nigdy wcześniej o tym nie słyszałam. Ale to co przychodzą do domu? A może byś wtedy u lekarza czy coś. Dużo osób tez nie mieszka w miejscu zameldowania, ciekawe jak to jest.
Mogą przyjść do domu. Ja nie mieszkam tam gdzie jestem zameldowana, ale mam podany adres zamieszkania i zawsze pytaja przy wystawianiu, ktory podać. Wiecctrzeba na to zwracać uwagę. Jak się ma 1, to mozna wyjsc wlaśnie tylko do lekarza na kontrolę. A z 2, tylko niezbedne chodzenie, zakupy, krotki spacer.

No tylko ja badalam tsh i ft4 a to muszę przed branie leku bo inaczej zafalszowany a lek z kolei muszę conajmniej pół 3 przed jedzeniem i nie da rady zjeść [emoji6]

Ja to chyba powiem lekarzowi, że jak 3 chłopak to niech mi nic nie mówi [emoji1]

Odebrałam wyniki i w sumie nie wiem, zawsze słyszałam, że przy niedoczynności tsh szybuje w górę, a ja zwiększyłam dawkę dosłownie tydzień przed owulacja i w tym czasie spadło mi z 2,5 do 1,5... We wcześniejszych ciążach nie miałam problemów z tarczyca a teraz trochę mnie to zdziwiło [emoji849]
Jak Tsh badasz to nie można rano leku? Naprawdę? Ja idę w czwartek ale nic mi lekarz nie mówił żebym nie brała w ten dzień.

reklama
No niestety czasem kontrolują, a na zwolnieniu trzeba podać gdzie się bedzie przebywało, jak jest 1 leżec, to mogą przyjść na kotrole, jak 2 chodzace to mogą wezwac do ZUS. A kod B to ciąża i 100%.
Ja sprawdzalam to na swoim kpncie w ZUS przez neta.
Pewnie, nieprzyjdą, czesto na dzialalnosci kontrolują, albo jak ktos krótko pracował. Ja mam etat i juz długo pracuje. Ale cóż juz taka ze mnie panikara [emoji23]
U mnie na pewno nie przyjdą, ale aż ciekawa jestem jakie mi dali w takim razie. Może tez uda mi się wejść na mój ZUS i to sprawdzić. Nigdy „tam” nie byłam.

Do góry