reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Czy któraś z Was też wymiotuje całe dnie? Od środy mam pusty żołądek.. wczoraj do 15 leżałam przytulona do toalety, średnio co 5 min wymiotując. Później 2 godziny przerwy i na nowo do 23 aż znużona zasnęłam [emoji58] Organizm nie przyjmuje niczego ani wody, herbaty, sucharów. Teraz się obudziłam, spróbowałam wypić łyk wody i znowu zaczyna się od nowa [emoji17] Próbowałam migdały i imbir - nie działa. Nie wiem co mam robić [emoji52]
Dość dużo wymiotujesz, możesz się odwidnic co nie jest zbyt dobre w każdym stanie a tym bardziej w ciąży. Jeśli zeczywiscie jest tak że wymiotujesz cały czas i nie możesz zjeść i pić to ja bym się zgłosiła do lekarza ginekologa lub do internisty.

reklama
Ja wizytuję 29 lipca w poniedziałek będę wtedy od OM miała skończone 6 tygodni plus 6 dni więc prawie 7 tygodni zaliczone ale nie wiem czy coś zobaczę bo cykle mam dość długie i nieregularne więc nie wiem kiedy to się wydarzyło wszystko :) dziś wieczorem będę miała wynik progesteronu to dam znać. Strasznie nie mogę się doczekać poniedziałku. Objawy ciąży: zero tylko ból brzucha - rwanie i uderzenia gorąca mam nadzieję, że to nie jest zły znak.

To chyba i tak przy dwóch pracujących osobach mało kto się łapie... czyli standardowo jak pracujesz i dokładasz do państwowego budżetu to nic nie dostajesz, a jak nie pracujesz to wszystko, masakra co za niesprawiedliwość... :/
Kiedyś ktoś na forum co mamy tu w Norwegii napisał piękna rozpiskę co Ci przysługuje w rodzinie 2 + 4 przy czym nikt nie pracuje, to powiem wam że mieszkanie komunalne i dochód z wszystkich świadczeń wyszedł ponad 5tys na całą rodzinę plus ubrania z Caritas jakby ktoś chciał oszczędzać. To jest przykre niestety, ponieważ moi rodzice pracują całe życie i 2 + 3 i może nasz dochód wynosił gdy oboje pracowali 3 tys, a jak mama była na zwolnieiu przez 6 lat z powodu mojego brata to 2 tys.. Dało się żyć bo na szczęście zero kredytów, nigdy nie było tak żeby nie było co do talerza włożyć, ale zero wycieczek i markowych ubrań, a gdybyś powiedziała to teraz dziecku to by Cię wysmialo...
A co do emerytur jaka sprawiedliwość gdy matka mojej koleżanki pracuje całe życie ma 5 dzieci i dostanie emeryturę 1050 a przez to że ma powyżej 4 dzieci to dostanie wyrównanie do 1100 a ta sama kobieta co nie pracowała nie odprowadza składek również dostanie 1100? To dla pracujących powinni dołożyć te 1100 ekstra a nie dociagac... Lub przypadek mojej teściowej całe życie nie pracuje, mąż dochodów coś wykazuje reszta na czarno, opłaca składkę 300zl na KRUS jakoś udało się jej załapać raz na 2 miesiące i przysługuje jej taka sama emerytura jak mojej mamie która pracuje normalnie całe życie ZUS odbiera miesięcznie ponad 1000zl i dostanie to samo? Niestety jeżeli nie dojdzie do jakiejś reformy będzie się działo dalej to samo, jest wiele nie sprawiedliwości, można przykladow wymieniać I wymieniax...
f2w3gov37znp1hsr.png

UKmama trzymamy mocno kciuki, będzie dobrze ;)

Marta200x bardzo przykro, szybkiego dojścia do siebie, by jesteśmy tu do marca, mam nadzieję jeżeli Co się uda zajść w ciążę między czasie to napisz do nas dobra wiadomość ;) trzymam mocno kciuki i nie poddawaj się
f2w3gov37znp1hsr.png

reklama
Do góry