reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Będzie wszystko w porządku.
O ile dobrze pamiętam UKmama ma dzisiaj wizytę, czy się mylę?
f2w3gov37znp1hsr.png
No właśnie nie pamiętam, wydaje mi się że ktoś dzisiaj ze mną wizytuje ale nie pamiętam kto

reklama
U mnie 11 dni do wizyty o ile będzie już mój ginekolog :)
Chyba nigdy nie odliczałam dni do wizyty do lekarza jak teraz.

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Czy któraś z Was też wymiotuje całe dnie? Od środy mam pusty żołądek.. wczoraj do 15 leżałam przytulona do toalety, średnio co 5 min wymiotując. Później 2 godziny przerwy i na nowo do 23 aż znużona zasnęłam [emoji58] Organizm nie przyjmuje niczego ani wody, herbaty, sucharów. Teraz się obudziłam, spróbowałam wypić łyk wody i znowu zaczyna się od nowa [emoji17] Próbowałam migdały i imbir - nie działa. Nie wiem co mam robić [emoji52]

Czy któraś z Was też wymiotuje całe dnie? Od środy mam pusty żołądek.. wczoraj do 15 leżałam przytulona do toalety, średnio co 5 min wymiotując. Później 2 godziny przerwy i na nowo do 23 aż znużona zasnęłam [emoji58] Organizm nie przyjmuje niczego ani wody, herbaty, sucharów. Teraz się obudziłam, spróbowałam wypić łyk wody i znowu zaczyna się od nowa [emoji17] Próbowałam migdały i imbir - nie działa. Nie wiem co mam robić [emoji52]

Kochana współczuję mi jak było nie dobrze lub dokuczala zgaga to tylko lody i arbuz... Co do wymiotów nie pomogę bo nie wymiotowalam w pierwszej ciąży... W tej chyba też nie będę

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Ja biorę sama z siebie Pregna Plus tam jest juz kwas foliowy.
Zmienię lekarza, nie będę płacić za badania na kiepskim sprzęcie na którym nie wiadomo czy cokolwiek będzie widać. Jak idę prywatnie do lekarza to oczekuje ze lekarz będzie miły, profesjonalny, zleci badania, suplementy a tutaj nic... wcześniej chodziłam do tej lekarki i zawsze była miła, dużo rozmawiala, a dzisiaj chyba miała zły dzień. Kiepski sprzęt przeważyl i jednak idę gdzie indziej.
Tylko czy jak będę się starała o becikowe to będzie liczyła się ta dzisiejsza wizyta? I czy nowy lekarz nie będzie chciał karty od poprzedniego lekarza? Karty ciąży jeszcze nie mam

f2w390bv9l357a40.png
Az mnie zdenerwował twój post o lekarz co za baba i czemu tak to liczy, przecież każdy lekarz inaczej [emoji17]
O 8.30 mam wizyte!!@ już mnie skręca z nerwów i chce mi się wymiotowac
Powodzenia!!!
O matko aż tak to nigdy ale musisz pić po małym lyku ale musisz. Mi zawsze wchodziły chrupki kukurydziane no ale teraz to woda jest najważniejsza a jak nawet ja zwracasz to chyba pod królówke bo się odwodnisz [emoji17]

Co do becikowego to daja. Dochod nie może przekroczyć chyba 1900 zl na osobę, jak się urodzi dziecko to dzieli się to na 3 osoby, a nie tylko na siebie i na męża.
To chyba i tak przy dwóch pracujących osobach mało kto się łapie... czyli standardowo jak pracujesz i dokładasz do państwowego budżetu to nic nie dostajesz, a jak nie pracujesz to wszystko, masakra co za niesprawiedliwość... :/

Próbuję dosłownie po kropelce, ale to nie utrzymuje się nawet 5 min w żołądku. Nie chcę wylądować w szpitalu, ale jak mam dostarczyć dzidziusiowi jakichkolwiek witamin i składników odżywczych.. Tak się cieszyłam jescze kilka dni temu, że u mnie ciąża przebiega praktycznie bezobjawowo, mogłam jeść wszystko. Na dodatek cały czas pracuję, a dla mojej szefowej wszystko gra i to normalne, że na 11h pracy wczoraj 9 spędziłam w łazience. Nie puściła mnie do domu nawet..
Az mnie zdenerwował twój post o lekarz co za baba i czemu tak to liczy, przecież każdy lekarz inaczej [emoji17]

Powodzenia!!!

O matko aż tak to nigdy ale musisz pić po małym lyku ale musisz. Mi zawsze wchodziły chrupki kukurydziane no ale teraz to woda jest najważniejsza a jak nawet ja zwracasz to chyba pod królówke bo się odwodnisz [emoji17]

reklama
Musisz zgłosić się na izbę przyjęć ginekologiczna albo niech Twojj ginekolog da Ci skierowanie do szpitala. Dostaniesz kroplowki i tabletki przeciw wymiotne i elektrolity bo to nie jest normalne. Kiedyś leżałam w szpitalu z taka dziewczyna co wymiotowala non stop.

Do góry