reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

A mi się wydaje że chyba mam starsza ciążę już mam spory brzuszek z boku to już widać sporo... Być może mi nabrało po pozostałościach po ciąży z córką tak się wypełnił

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
W kolejnej zawsze jest większy, ja mam 5ti1 d napewno nie więcej i już nie wyciągnę na płasko ale fakt, że od kilku dni dużo więcej jem bo jesteśmy na wakacjach [emoji12]

Zna się może któraś z was na rehabilitacji a konkretnie na polu magnetycznym? Starszak miał dopiero co rękę w gipsie i od poniedziałku mamy zacząć rehabilitacje w tym właśnie pole magnetyczne i teraz nie wiem bo chyba nie bardzo powinnam przebywać w tym obszarze...

reklama
Robię szpinak :) wiecie co u mnie to albo będzie 4 5 lub 6 tydzień teraz to na wizycie mniej więcej 7 8 tydzień już sama nie wiem bo albo będzie liczył od 20 czerwca lub 24 czerwca bo w tych dniach miałam plamienia

To termin i tak wypada 25-30marca 2020
f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Jak możesz mnie wiedzieć który tydzień skoro miałaś okres? Jesteś w 2 ciąży stąd brzuszek, przepraszam ale już nie pamiętam ktora wrzucala brzuszek I miała spory, jeżeli mają 20 lub 24 okres to możesz być max w 5 tygodniu, chyba że byłaś wcześniej w ciąży a pomylilas okres z plamieniem, ale jak już masz 2 ciąże to ciężko nie zauważyć różnicy.

f2w3gov37znp1hsr.png

W kolejnej zawsze jest większy, ja mam 5ti1 d napewno nie więcej i już nie wyciągnę na płasko ale fakt, że od kilku dni dużo więcej jem bo jesteśmy na wakacjach [emoji12]

Zna się może któraś z was na rehabilitacji a konkretnie na polu magnetycznym? Starszak miał dopiero co rękę w gipsie i od poniedziałku mamy zacząć rehabilitacje w tym właśnie pole magnetyczne i teraz nie wiem bo chyba nie bardzo powinnam przebywać w tym obszarze...
Ja miałam rehabilitację kolana i nie wolno przebywać w pomieszczeniu kobietom w ciąży, za każdym zabiegiem mnie pytali, musi Twój M iść ;)
f2w3gov37znp1hsr.png

Ja miałam rehabilitację kolana i nie wolno przebywać w pomieszczeniu kobietom w ciąży, za każdym zabiegiem mnie pytali, musi Twój M iść ;)
f2w3gov37znp1hsr.png
U nas najgorsze jest to w tym wszystkim , że zostawisz otwarte okna temperatura wlazi ci do srodka, A ja puszczam rolety zewnetrzne zamykam okna i tym sposobem robi się wilgotność wysoka , tak źle i tak nie dobrze

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Jestem obecnie w 6t3d ciąży. Mam pytanie do przyszłych mam zmagających się z niskim progesteronem. Otóż wczoraj badałam kontrolnie progesteron ponieważ lekarz przepisał mi duphaston 2x2 w 5 tygodniu po lekkich różowych płomieniach. Od tego czasu nie plamie ale martwi mnie poziom progesteronu który plasuje się na poziomie 16,1 ng/mL. Czy to nie za mało? W poniedziałek mam kolejną wizytę, czy mam poprosić o większą dawkę? Maleństwo rośnie, w sobotę miało już 0,41 mm. Serduszko bije od 5 tygodnia (potwierdzone usg w 5tyg). Nie chce się martwić ale ten progesteron nie daje mi od wczoraj spokoju... pozdrawiam!
Jak badalam progesteron na początku ciąży to był 19 i lekarz stwierdził że jest ok i nie muszę brać duphastonu ani luteiny. Myślę że Twój wynik tez jest ok a Ty jeszcze bierzesz duphaston ktory go podnosi choć w badaniu krwi nie widać tego bo to jakaś forma chemiczna.

Jak możesz mnie wiedzieć który tydzień skoro miałaś okres? Jesteś w 2 ciąży stąd brzuszek, przepraszam ale już nie pamiętam ktora wrzucala brzuszek I miała spory, jeżeli mają 20 lub 24 okres to możesz być max w 5 tygodniu, chyba że byłaś wcześniej w ciąży a pomylilas okres z plamieniem, ale jak już masz 2 ciąże to ciężko nie zauważyć różnicy.

f2w3gov37znp1hsr.png

Miesiączka ostatnia 20 czerwca lub 24 czerwca.. Więc albo to 4 albo 5 tydzień :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Ja robiłam progesteron przed pierwszą wizytą, czyli 6+4 i był 58 !!! i znowu panika ze aż taki wysoki. Zły scenariusz to zaśniad, dobry ciąża mnoga. A tu na usg był widoczny jeden pasażer na gapę ;]

reklama
Napisałaś że może 7, nie no może się zdazyc, moja kumpela dowiedziała się że jest w ciąży w 10tyg o jak jej zazdrości lam tyle mniej stresu

Bo u mnie to było tak że mąż przyjechał 20 czerwca już był i od tamtej pory wspolzylismy i dostałam w tym dniu krwawienia i myślałam że to okres wcześniej przyszedł... Zniknął po jednym dniu. Potem podróż i dostałam od 24 czerwca 3 dni. Test robiłam 13 lipca to jeszcze nic nie pokazywał do piero 2 dni przed miesiączka 2 kreski.

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Do góry