reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

A mi się wydaje że chyba mam starsza ciążę już mam spory brzuszek z boku to już widać sporo... Być może mi nabrało po pozostałościach po ciąży z córką tak się wypełnił

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
W kolejnej zawsze jest większy, ja mam 5ti1 d napewno nie więcej i już nie wyciągnę na płasko ale fakt, że od kilku dni dużo więcej jem bo jesteśmy na wakacjach [emoji12]

Zna się może któraś z was na rehabilitacji a konkretnie na polu magnetycznym? Starszak miał dopiero co rękę w gipsie i od poniedziałku mamy zacząć rehabilitacje w tym właśnie pole magnetyczne i teraz nie wiem bo chyba nie bardzo powinnam przebywać w tym obszarze...

reklama
Robię szpinak :) wiecie co u mnie to albo będzie 4 5 lub 6 tydzień teraz to na wizycie mniej więcej 7 8 tydzień już sama nie wiem bo albo będzie liczył od 20 czerwca lub 24 czerwca bo w tych dniach miałam plamienia

To termin i tak wypada 25-30marca 2020
f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Jak możesz mnie wiedzieć który tydzień skoro miałaś okres? Jesteś w 2 ciąży stąd brzuszek, przepraszam ale już nie pamiętam ktora wrzucala brzuszek I miała spory, jeżeli mają 20 lub 24 okres to możesz być max w 5 tygodniu, chyba że byłaś wcześniej w ciąży a pomylilas okres z plamieniem, ale jak już masz 2 ciąże to ciężko nie zauważyć różnicy.

f2w3gov37znp1hsr.png

W kolejnej zawsze jest większy, ja mam 5ti1 d napewno nie więcej i już nie wyciągnę na płasko ale fakt, że od kilku dni dużo więcej jem bo jesteśmy na wakacjach [emoji12]

Zna się może któraś z was na rehabilitacji a konkretnie na polu magnetycznym? Starszak miał dopiero co rękę w gipsie i od poniedziałku mamy zacząć rehabilitacje w tym właśnie pole magnetyczne i teraz nie wiem bo chyba nie bardzo powinnam przebywać w tym obszarze...
Ja miałam rehabilitację kolana i nie wolno przebywać w pomieszczeniu kobietom w ciąży, za każdym zabiegiem mnie pytali, musi Twój M iść ;)
f2w3gov37znp1hsr.png

Ja miałam rehabilitację kolana i nie wolno przebywać w pomieszczeniu kobietom w ciąży, za każdym zabiegiem mnie pytali, musi Twój M iść ;)
f2w3gov37znp1hsr.png
U nas najgorsze jest to w tym wszystkim , że zostawisz otwarte okna temperatura wlazi ci do srodka, A ja puszczam rolety zewnetrzne zamykam okna i tym sposobem robi się wilgotność wysoka , tak źle i tak nie dobrze

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Jestem obecnie w 6t3d ciąży. Mam pytanie do przyszłych mam zmagających się z niskim progesteronem. Otóż wczoraj badałam kontrolnie progesteron ponieważ lekarz przepisał mi duphaston 2x2 w 5 tygodniu po lekkich różowych płomieniach. Od tego czasu nie plamie ale martwi mnie poziom progesteronu który plasuje się na poziomie 16,1 ng/mL. Czy to nie za mało? W poniedziałek mam kolejną wizytę, czy mam poprosić o większą dawkę? Maleństwo rośnie, w sobotę miało już 0,41 mm. Serduszko bije od 5 tygodnia (potwierdzone usg w 5tyg). Nie chce się martwić ale ten progesteron nie daje mi od wczoraj spokoju... pozdrawiam!
Jak badalam progesteron na początku ciąży to był 19 i lekarz stwierdził że jest ok i nie muszę brać duphastonu ani luteiny. Myślę że Twój wynik tez jest ok a Ty jeszcze bierzesz duphaston ktory go podnosi choć w badaniu krwi nie widać tego bo to jakaś forma chemiczna.

Jak możesz mnie wiedzieć który tydzień skoro miałaś okres? Jesteś w 2 ciąży stąd brzuszek, przepraszam ale już nie pamiętam ktora wrzucala brzuszek I miała spory, jeżeli mają 20 lub 24 okres to możesz być max w 5 tygodniu, chyba że byłaś wcześniej w ciąży a pomylilas okres z plamieniem, ale jak już masz 2 ciąże to ciężko nie zauważyć różnicy.

f2w3gov37znp1hsr.png

Miesiączka ostatnia 20 czerwca lub 24 czerwca.. Więc albo to 4 albo 5 tydzień :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Ja robiłam progesteron przed pierwszą wizytą, czyli 6+4 i był 58 !!! i znowu panika ze aż taki wysoki. Zły scenariusz to zaśniad, dobry ciąża mnoga. A tu na usg był widoczny jeden pasażer na gapę ;]

reklama
Napisałaś że może 7, nie no może się zdazyc, moja kumpela dowiedziała się że jest w ciąży w 10tyg o jak jej zazdrości lam tyle mniej stresu

Bo u mnie to było tak że mąż przyjechał 20 czerwca już był i od tamtej pory wspolzylismy i dostałam w tym dniu krwawienia i myślałam że to okres wcześniej przyszedł... Zniknął po jednym dniu. Potem podróż i dostałam od 24 czerwca 3 dni. Test robiłam 13 lipca to jeszcze nic nie pokazywał do piero 2 dni przed miesiączka 2 kreski.

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Do góry