reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

W uk pierwsze usg mamy ok 12 tygodnia . Wcześniej tylko spotkanie z położona . Czyli muszę cierpliwe czekać
Ja też powiecmy z Uk [emoji4] Irlandia Północna i te same zasady. Tylko że jestem ciekaw, niecierpliwa i byłam już na usg prywatnie w czwartek.
U gp byłam więc teraz czekam tylko na list z datą wizyty mi powiedziano że będzie między 12 a 16 tygodniem do tego czasu zwariował bym nie wiedząc nic [emoji6]

reklama
Do Alicji Dobiech. Dobrzy, ale cenią się ale już dla spokoju zapałce
A to jej akurat nie znam. No ceny takie Wrocławskie, lokalizacja tam robi swoje. Ale warto, bo sprzęt z najwyższej pułki i lekarze również, poziom obsługi super. Mam nadzieje, ze będziesz zadowolona i wszystkiego się dowiesz. Ile teraz tam wizyta? Ja we Wro płace 180-230 w zależności gdzie.

Mam nadzieje bo bardzo się martwię, to mija pierwsza ciąża. Jutro napewno się odezwę :(
Koniecznie pisz jak wrócisz z badania Ja mocno trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze zresztą Twoje USG bardzo przypomina moja a u mnie powiedziała mi Pani doktor że wszystko jest w porządku nawet nie wiedziałam że kształt pechezyka zoltkowego ma też swoje znaczenie i że nic nie jest zapadniete A to dobry znak podobno

Mam pytanie do osob z Wroclawia/okolic gdzie polecacie umówić się na usg genetyczne? 3 lata temu byłam w medfeminie nie wiem jak teraz.

Edit. To jednak był corfamed

Koniecznie pisz jak wrócisz z badania Ja mocno trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze zresztą Twoje USG bardzo przypomina moja a u mnie powiedziała mi Pani doktor że wszystko jest w porządku nawet nie wiedziałam że kształt pechezyka zoltkowego ma też swoje znaczenie i że nic nie jest zapadniete A to dobry znak podobno
Napewno dam znać! Dziękuje za wsparcie ❤️

Mam nadzieję że Ci przejdzie szybko i wszystko będzie dobrze. Kurde te pierwsze tygodnie ciąży to jednak straszne są, zamiast się cieszyć to ciągle jakieś powody do zmartwień. Oby wszystkim nam się udało!
Wiecie co ale jak już wszystko ok, wierzysz że wszystko ok, zero plamoen ale są jakieś subtelne objawy to tak jak by organizm dał kopa i hola hola nie bądź taka pewna, kurcze gdym miała choć trochę tego co mój mąż jak mówi że się nie przejmuj jutro będziesz skakać że szczęścia ;) ja miałam też problem z jelitami przed ciąża i teraz też mi to nie pomaga...

Ja miałam przez kilka dni i poszłam na kontrole i było ok. Na tym etapie może się to zdarzać i nie musi być groźne. Mam nadzieje, ze tak jest u nas. Po prostu bardzo się oszczędzaj teraz i obserwuj. Grunt, żeby nie były obfite i czerwone. Zabarwiony na brązowo śluz jest ok. Tez tak mam
Pocieszylaś mnie trochę, bo ja to ciągle doła łapie. Właśnie ciągle się wyleguję i odpoczywam, już córka się dopytuje, czemu ja ciągle odpoczywam[emoji13]

Mam pytanie do osob z Wroclawia/okolic gdzie polecacie umówić się na usg genetyczne? 3 lata temu byłam w medfeminie nie wiem jak teraz.

Edit. To jednak był corfamed
Ja gdybym miała iść prywatnie to chyba bym poszła do ginemedica na dominikańskim, ale tam 650zl, wiec zrobie w luxmed, bo mam tam pakiet wiec będę mieć za darmo. Medfemina tez jest na pewno jedna z lepszych lub klinika profesora Fuchsa „centrum mama i ja”, polecam do Fuchsa, mega specjalista. Wcześniej miałam pare lat medicover i w sumie wolałam niż ten luxmed. Ginekologicznie sporo tam załatwiłam, mam nadzieje, ze będzie ok w tym luxmedzie, w końcu to tez jednak prywatnie.

Akurat jestem w Polsce na „wakacjach”;) wiec pójdę tutaj na pierwsza wizytę, nawet nie wiem gdzie później u siebie to zgłaszać i gdzie lepiej rodzic - poprzednie ciaze miałam w Polsce, wiec nie mam porównania.
Ohhhh zazdroszczę ze już pójdziesz na usg i będziesz widzieć co i jak . W uk musisz wybrać się do GP ( tam dadza książeczkę jak Umówić położna ) no i czekać później na nią . A piesze usg dopiero ok 12 tyg kolejne 20 i to wszystko . Ja rodziłam w uk fakt cc ale byłam zachwycona.

reklama
Ja też powiecmy z Uk [emoji4] Irlandia Północna i te same zasady. Tylko że jestem ciekaw, niecierpliwa i byłam już na usg prywatnie w czwartek.
U gp byłam więc teraz czekam tylko na list z datą wizyty mi powiedziano że będzie między 12 a 16 tygodniem do tego czasu zwariował bym nie wiedząc nic [emoji6]
Położna przychodzi szybciej ok 9 tygodnia z tego co pamietam a między 12 a 16 tyg jest skan . Tez mnie Korci iść prywatnie ale nie wiem chociaż na niektóre sprawy i tak nie mamy wpływu

Do góry