Zapewne jeśli krwiak się wchłonie to można wrócić do normalnego funkcjonowania. Ja niestety leżałam miesiąc i później się to złe skończyło wiec nie miałam okazji przeżyć „reszty ciąży”. Jak duży jest Twój krwiak? Bardzo dobra wiadomość, ze się zmniejsza. Oby tak dalej! Mój ciagle tylko rósł... :/ woec naprawdę sumiennie lez i nic nie rób.Dziękuję. A potem normalnie mogłaś wrócić do aktywności? W sensie jakieś dłuższe spacery i normalne funkcjonowanie, czy raczej trzeba się oszczędzać przez resztę ciąży?
reklama
Olirenza
Aktywna w BB
Też poszłam właśnie w piątek głównie po skierowanie na badania. Na szczęście dał na wszystkie możliwe, aż się Pani na recepcji zdziwiła, że doktor wypisał wszystko co mógł. Terminy też widziałam wrześniowe.. chociaż mi akurat to zgrywa się tygodniowo. Na razie modlę się żeby pojawiło się ciałko żółte i zarodek, bo w piątek był tylko malutki pęcherzyk.
Ja ciąży nie prowadzę w luxmed tylko prywatnie, ale akurat ta babeczka nie ma sprzętu do prenatalnych, wiec je zrobie w luxmed żeby już nie płacić te 650zl. Już się umówiłam, masakra pierwsze wolne terminy dopiero na wrzesień były. Jutro idę do luxmed do ginekologa po to, żeby dostać skierowanie na badania i zrobić za darmo tam. Chyba poproszę, żeby usg nie robił skoro miałam w środę. Z drugiej strony tak bym chciała zajrzeć do dzidzi czy wszystko ok
Olirenza
Aktywna w BB
Masakra.. U rodzinnego jeszcze nie miałam okazji wizytować, więc nie mam porównania. Pewnie zależy jak się trafi..
Ja mam też wykupiony luxmed ale szczerze nie korzystam bi raz byłam u lekarza rodzinnego z grypa to mnie wyśmiał i zapisał syropek...
Ooo to dobrze, mam nadzieje, ze tez dostane, bo potrzebuje tez progesteron i insulinę i tsh, ft4 itpTeż poszłam właśnie w piątek głównie po skierowanie na badania. Na szczęście dał na wszystkie możliwe, aż się Pani na recepcji zdziwiła, że doktor wypisał wszystko co mógł. Terminy też widziałam wrześniowe.. chociaż mi akurat to zgrywa się tygodniowo. Na razie modlę się żeby pojawiło się ciałko żółte i zarodek, bo w piątek był tylko malutki pęcherzyk.
Mała.czarna
Fanka BB :)
No właśnie ja szczerze nawet nie wiedziałam że można u nich gadania robić w ramach pakietuMasakra.. U rodzinnego jeszcze nie miałam okazji wizytować, więc nie mam porównania. Pewnie zależy jak się trafi..
Bedemama!
Moderator
W ktorym dniu ciazy bylas kiedy robiono usg? Fajnie, ze juz serduszko biloHej dziewczyny. Byłam w środę na USG. Zarodek już był, serduszko biło więc bardzo się ucieszyłam, niestety ginekolog odkrył krwiak. Położyli mnie na patologię i kazali leżeć, leżeć i jeszcze raz się nie ruszać. Dziś mnie wypisali, krwiak się zmniejsza, dostałam jeszcze tydzień zwolnienia, żeby dalej leżeć w domu. W sobotę wizyta kontrolna.
@UKmama i @Mała.czarna trzymam kciuki, u mnie pojawiło się serduszko to i u Was na pewno będzie dobrze
Olirenza
Aktywna w BB
Można tylko lekarz u nich musi wypisać skierowanie na dane badanie czy to krwi, czy usg czy rtg
No właśnie ja szczerze nawet nie wiedziałam że można u nich gadania robić w ramach pakietu
Oczywiście zakres zależy od pakietu, ale należy tam się dosłownie wszystko. Wszystkie wizyty i wszystkie badania. Ja nawet miałam rezonans głowy za darmo na za dwa dni. Wszystko bez kolejek i w dobrych warunkach wiec spoko. Przydatna sprawa.No właśnie ja szczerze nawet nie wiedziałam że można u nich gadania robić w ramach pakietu
Stelka29
Zaangażowana w BB
220 zł no na tym się nie oszczędzaA to jej akurat nie znam. No ceny takie Wrocławskie, lokalizacja tam robi swoje. Ale warto, bo sprzęt z najwyższej pułki i lekarze również, poziom obsługi super. Mam nadzieje, ze będziesz zadowolona i wszystkiego się dowiesz. Ile teraz tam wizyta? Ja we Wro płace 180-230 w zależności gdzie.
reklama
Urszula92
Początkująca w BB
To bardzo współczujęZapewne jeśli krwiak się wchłonie to można wrócić do normalnego funkcjonowania. Ja niestety leżałam miesiąc i później się to złe skończyło wiec nie miałam okazji przeżyć „reszty ciąży”. Jak duży jest Twój krwiak? Bardzo dobra wiadomość, ze się zmniejsza. Oby tak dalej! Mój ciagle tylko rósł... :/ woec naprawdę sumiennie lez i nic nie rób.
Większy od pęcherzyka, wymiarów niestety mi nie podawał, ale faktycznie widocznie mniejszy jest, więc jestem dobrej myśli No leżeć będę, ale w szpitalu myślałam że umrę. Nic nie robiłam. Tylko leżałam, nawet nie mogłam z laptopa korzystać. Już nie wspomnę, że nie tylko się nie ruszam ale i jem na potęgę. Normalnie nie jestem w stanie opisać mojego głodu. Dziura bez dna...
Z USG powiedział że 7-8 tydzień, zbyt precyzyjny nie był, bo przejął się krwiakiem. Nawet nie wyznaczył póki co terminu porodu.W ktorym dniu ciazy bylas kiedy robiono usg? Fajnie, ze juz serduszko bilo