reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

6+2
Hejka ja narazie takich dylematów nie mam jak sobie poradze choć będzie inaczej jak przy starszych. Starszaki różnica wieku 18 miesięcy i dawałam radę, nie byłam sama dużo rodzina męża pomagała obiady, zakupy itp, ale czasami wolałabym sama ;)
Teraz przeprowadzamy się na swoje będzie spokojniej.
Dziewczyny, w ktorym tygodniu zaczely Wam sie mdlosci? Chce sie psychicznie przygotowac :) Nie pamietam do konca kiedy je dostalam w pierwszej ciazy. Pamietam tylko, ze bardzo mnie meczyly i trwaly do ok. 14 tygodnia.
U mnie mdłości tak od tygodnia i potęguje je głód więc wcześnie wstaje bo jeszcze tabletki na tarczyce biore i po pół godziny mogę dopiero jeść.

reklama
Hey dziewczyny dziś na teście pojawiło się 2 kreseczki jestem trochę przerażona moja córeczka dopiero rok skończyła a tu 2 ciąża jutro idę do lekarza potwierdzić pozdrawiam.
U mnie podobnie z tym że drugie planowane od 6 miesięcy:-) Powodzenia na wizycie:-)

Ja znów myślę czy trzy latka , A w marcu prawie cztery to nie za duża różnica wieku... chciałam zebh było maksymalnie 3 ale ktoś napisał mi inny scenariusz, ciekawe czy tym razem si3 uda ... jutro wizyta , powinno już być wiadomo, według OM będzie to już 7+5

Dziś miałam psa od mamy na noc , czekam aż córka wstanie , zjemy śniadanko idziemy z nim na dwór i jadę po moje ogoreczki kiszone do polskiego sklepu [emoji16] mam ochotę straszna na szczawiowke [emoji39] A Niemcy nie wiedzą co to ogórek kiszony , ani nawet co to szczaw
[emoji23][emoji23]co ja bym zrobiła bez tego sklepu naszego [emoji1]

Dziewczyny a ja mam nastolatka 11 letniego i 7 latka . Przy nich nic już nie muszę robić. Wszystkie rzeczy pooddawalismy i nic nie mam co potrzebne dla niemowlaka. Ta ciaza jest świadoma i planowana ...ale teraz na myśl o tym co mnie czeka ogarnia mnie strach ! I po co mi to było hi hi
Sandawilla mamy podobną sytuację ;)
Choć ja dla malucha mam sporo muszę tylko po rodzinie pozbierać, bo planowany był już dawno więc nic nie sprzedawałam.
Mnie tylko martwi że pracy nie mam :( bo miałam iść, a ciągle coś pod górkę było.

Jakby był drugi chłopiec to znajdę kilka rzeczy ,ale szczerze powiedziawszy nie mogę się doczekać kompletowania nowej wyprawki więc i mogłaby to być dziewczynka żeby od zera zaczynać. :) Wczoraj już nawet wózki przeglądałam. Podobają mi się same czarne, jakoś nie wyobrażam siebie z różowym wózkiem [emoji14]

Jak u mnie będzie dziewczyna to ubranka mam a jak chłopak to wszystko muszę kupić ale mam przeczucie ze dziewczynka ;)
A o jakim wózku myślicie? Ja nie mam kompletnie pomysłu

Jak u mnie będzie dziewczyna to ubranka mam a jak chłopak to wszystko muszę kupić ale mam przeczucie ze dziewczynka ;)
A o jakim wózku myślicie? Ja nie mam kompletnie pomysłu
Ja mam kilka typów. Ale na pewno będzie to 3w1 . Miałam wcześniej i się świetnie sprawdził. I koniecznie musi mieć amortyzatory.

reklama
Ja dzis nie spalam pól nocy, obudziłam sie po 2 i nie mogłam zasnąć. Do tego rano załapałam doła, że sie nie uda, nie donosze ciąży, ciągle jest coś nie tak [emoji29] aż się popłakałam.
Też sie obawiam jak, to bedzie z trójką. Do tego moja rodzina jest słaba. Napisałam wczoraj siostrze, że w ciąży jestem, ale z powodu plamień na zwolnieniu. Nic nie powiedziała, nie skomentowała. Bardziej koleżanki i sąsiadki sie cieszą i wspierają [emoji17] podobnie było ostatnio, jak im w swieta powiedzialam, to sie popłakalam po ich reakcji[emoji17]

Do góry