Dozamnie88
Fanka BB :)
.
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W Twoim przypadku, po prostu usłyszysz że Ciąża jest starsza, więc opisałam Ci to, żebyś się nie stresowała.
Ta informacja jest tez ważna dla dziewczyn, które mają długie cykle. Żeby się nie poddawały za szybko, jak usłyszą, że w 6+0 czy nawet 6+5 nic nie widać. W takim przypadku trzeba cierpliwie czekać
GratulujęCześć Dziewczyny! Mam termin na..uwaga uwaga: 29.02.2019/1.03.2019. Jest szansa, że mój Bąbelek będzie obchodził/a urodziny co 4 lata . Pozdrawiam wszystkie Was! Jak się czujecie na tym etapie? Ja zaczynam 8 tydzień i poza zmęczeniem jest dobrze .
Masz rację troszkę za dużo tego smutnego wątku, ogólnie nie pomaga w niczym a wręcz wywołuje nie potrzebnie panikę. Jeśli dziewczyny potrzebujecie rozmowy to napewno są już utworzone takie wątki, a tutaj niech będzie pozytywne nastawienie do sytuacji, po takich stratach trzeba przejść do codzienności a nie skupiać się i porównywać do tego co było kiedyś. Też poronilam 2 razy a teraz mam 3 dzieci, z tego wynika że natura wie co robi i trzeba dążyć do swojego. Wiadomo że gorzej jest jak ktoś jest chory ale od tego są lekarze którzy potrafią w dużej mierze pomoc. Więc umawiamy się na pozytywne myślenie a nie kręcenie wątku w 80% o poronieniachMoże faktycznie otworzyć osobny wątek dla dziewczyn po poronieniu bo jednak one potrzebują trochę innego wsparcia i faktycznie bez sensu stresować inne. Moja pierwsza ciąża zakończona córeczką która się grzecznie bawi koło mnie była całkiem bezproblemowa i zupełnie nie świadoma, nawet raz nie pomyślałam o poronieniu. Była to naprawdę piękna ciąża taka jak powinna być. Ale po przeżyciach to faktycznie inaczej. Myślę że jakby był inny wątek i tylko by wchodził ten co chce byłoby łatwiej. Bo ja teraz też staram się myśleć pozytywnie że będzie dobrze i faktycznie przykro jest czytać o tych doświadczeniach zwłaszcza jak nie ma żadnego ostrzeżenia. Jak jestem na fb grupach takich specjalnych zawsze są ostrzeżenia i wtedy jak ktoś nie chce to może spokojnie ominąć post. Jestem za tym aby główny wątek był tylko pozytywny i o pierdolach żeby czas lepiej leciał
To 14 dni po owulacji jest trochę takie umowne, prawidłową faza lutealna może trwać od 10 do 16 dni a zapewne są przypadki gdzie dłużej.Nie możesz przy tak krótkich cyklach liczyć wieku ciąży od OM. Dla każdej z nas wspólnym punktem jest owulacja - i owulację się liczy jako 2+0 (skończone 2 tygodnie) niezależnie od tego kiedy wcześniej miałaś okres.
2 tygodnie po owulacji przychodzi okres - więc termin @ liczymy jako 4+0.
Może wydawać się trochę skomplikowane, ale ma sens Wyobraź sobie, że kobieta która ma cykle 45 dniowe liczy od OM Przecież od razu by ją na czyszczenie wysłali, bo nic nie widać. A przecież nie ma prawa być widać, bo owu miała 2 tygodnie przed terminem @
A jeśli by liczyła z OM to na stracie w dzień @ byłoby 6+4.
Uf... Nie zakręciłam za bardzo?