reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Raczej nie możliwe, żebyś dzisiaj miała dopiero 4+2 :) Skoro pozytywną betę miałaś już tydzień temu, nawet zakładając, że zrobiłaś ją wcześniej niż termin @ To najmniej Twój kropek ma dzisiaj 4+5 :) A szczerze mówiąc podejrzewam, że może mieć nawet 5+0 :)

12.06 miałam okres a w 24 dc wyszedł mi już test- tak wychodzi z wyliczeń

Nie możesz przy tak krótkich cyklach liczyć wieku ciąży od OM. Dla każdej z nas wspólnym punktem jest owulacja - i owulację się liczy jako 2+0 (skończone 2 tygodnie) niezależnie od tego kiedy wcześniej miałaś okres.
2 tygodnie po owulacji przychodzi okres - więc termin @ liczymy jako 4+0.

Może wydawać się trochę skomplikowane, ale ma sens :) Wyobraź sobie, że kobieta która ma cykle 45 dniowe liczy od OM :) Przecież od razu by ją na czyszczenie wysłali, bo nic nie widać. A przecież nie ma prawa być widać, bo owu miała 2 tygodnie przed terminem @ :)

A jeśli by liczyła z OM to na stracie w dzień @ byłoby 6+0.

Uf... Nie zakręciłam za bardzo? :)
Ja rozumiem. Ja też sobie skorygowalam wiek ciąży. Bo OM 01.06 więc wychodzi dzisiaj 6+0 ale owu była 11.06 więc wychodzi 6+3. Test pozytywny już wyszedł 21.06 więc bardziej prawdopodobne 6+3. Dobrze to rozkminiam?

Troche zakręciłas[emoji23]

Ale ja wiem o co chyba Ci chodzi i ja tak mam :)
U mnie 2tyg po owu to 28dc czyli co do dnia ;) 4+0 albo 2+0 od owu tak? Dziś mam 6+0:) albo 5+7 zależy wg jakiej apki ;)

Nie możesz przy tak krótkich cyklach liczyć wieku ciąży od OM. Dla każdej z nas wspólnym punktem jest owulacja - i owulację się liczy jako 2+0 (skończone 2 tygodnie) niezależnie od tego kiedy wcześniej miałaś okres.
2 tygodnie po owulacji przychodzi okres - więc termin @ liczymy jako 4+0.

Może wydawać się trochę skomplikowane, ale ma sens :) Wyobraź sobie, że kobieta która ma cykle 45 dniowe liczy od OM :) Przecież od razu by ją na czyszczenie wysłali, bo nic nie widać. A przecież nie ma prawa być widać, bo owu miała 2 tygodnie przed terminem @ :)

A jeśli by liczyła z OM to na stracie w dzień @ byłoby 6+4.

Uf... Nie zakręciłam za bardzo? :)

Hahahah masło maślane ja tego nie ogarniam [emoji6] cykle mam 28-30 dni owulacje nie wiem kiedy była bo nie sprawdzałam ale z moich obserwacji odrazu jakoś po okresie. Nie znam się na tym kompletnie dowiem się wszystkiego z usg wiek wylicza mi kalkulator

reklama
Do góry