Dzięki wielkie za odpowiedź. Obyś miała racjęUK mama ja w 5 tyg 2 dn tez miałam widoczny tylko pecherzyk . Za dwa tygodnie na pewno usłyszysz serduszko
Pogodne to plamienie na sto procent po tym aplikatorze . Na pewno wszystko jest w porządku. Podrażnias i tyle . Kiedyś tam miałam po pobraniu cytologii w czasie ciąży
reklama
Ja córkę szczepilam na te meningokoki jakieś 2-3 lata temu w Polsce. Tutaj są to płatne szczepienia i 1 dawka kosztowała chyba 300 lub 350 zł a były 2 dawki. Ogolnie bardzo bolesna szczepionka, córka nigdy nie miała problemów po szczepieniu to potych szczepionkach ja noga bolała przez 2-3 dni że az kulala i cały czas dostawała leki przeciwbolowe, ale podobno warto zaszczepić bo rozmawiałam z lekarka że już tych meningokoki chyba typu A czy tam C już prawie niema to ta B pokazuje się coraz więcej i jest to jedna z głównych przyczyn sepsy. Syna nie szczepilam i teraz jak wrócił ten temat to sama nie wiem.Mam juz wyniki bety , szczerze to nie wiem co o tym mysleć , poprosiłam Panią siedzącą na recepcji , żeby zapisała mi jaki był wynik i 1. 16376,2 drugi 27238,5 , a to nie możliwe ... tym sposobem powinien być widoczny pęcherzyk na USG , albo oni tutaj u nas jakos inaczej to liczą , sama nie wiem , bardziej odpowiada mi wynik 1637 i 2723 , teraz siedze w necie i szukam , a wizyta dopiero za dwa tygodnie :c
Za tabletki zapłaciłam jednak 45 Euro , zdziwiłam się , bo identyczne tabletki dostawałam z córką, ale podbite przez lekarza , że ciąża i tym sposobem były bezpłatne, może zmiana kasy chorych ma na to wpływ .
Wczoraj z córką byłam też na szczepieniu , dowiedziałam się że teraz jest nowa szczepionka na Meningokoki typ B , ale właśnie moja ubezpieczalnia nie chcę tego pokrywać i trzeba składać osobny wniosek i zależy od ich widzimisie czy się zgodzą pokryć czy nie .
Mała.czarna
Fanka BB :)
Ja miałam troszkę plamienie po ostatniej wizycie gin mówiła że to może się zdarzyć narazić niczym się nie przejmuj
Hej. Może jest tu jakaś kobitka, która będzie w stanie mi doradzić. Nie wiem co robić byłam w środę u ginekologa. Okazało się że jest bardzo malutki pęcherzyk ciążowy, bardzo wczesna ciaza. Lekarz kazał mi przyjść za 2 tyg jak będzie już biło serduszko. Dodatkowo przepisał mi nystatyne w formie tabletek dopochwowych bo przyplątala mi się infekcja. Wieczorem w środę zaaplikowalam tabletkę ale bardzo mnie to bolało. Ta tabletka jest tak nie praktyczna, ostra i kanciasta. Sprawiło mi ból jej włożenie i trochę na chama ja wcisnelam. Na drugi dzień w pracy poszłam do toalety bo mocno chciało mi się siku. I wraz z mocnym strumieniem poszło brązowe plamienie. No i tak od wczoraj plamie. Pochwa jest obrzeknieta cała przy ujsciu i obolala. Nie boli mnie brzuch ale plamie na brązowo. Tego leku już nie biorę, dostałam na receptę krem dopochowowy(lekarz mi wczoraj przepisał jak zadzwoniłam na recepcję i prosiłam o przekazanie mu info o tej sytuacji). Narazie go nie stosuje bo jak mam wkładać aplikator jak jest opuchnieta i plamie. Co mam robić? Jechać na sor? Czy czekać? Boję się że to oznacza coś złego, a z drugiej strony mam w głowie że to stało się po tej nieszczęsnej tabletce.
Mała.czarna
A mnie od rana tak boli ucho i lekko gardło byłam u lekarza stwierdził że mnie przewiało nie ma stanu zapalnego i przepisał mi tantum verde i apap...
Mała.czarna
Super!Dziewczyny moja pierwsza beta to 8198 a po 48h wynosi 15031. Przyrost 83% . Chyba jest dobrze!
Anita1990
moderatorka
Dziewczyny moja pierwsza beta to 8198 a po 48h wynosi 15031. Przyrost 83% . Chyba jest dobrze!
Przypomnij na kiedy termin?
Zobacz czy napewno na meningokoki typ B też był bo to raczej mało który lekarz o tym szczepieniu mówi bo nie jest jakby w podstawowych szczepieniach. Ta szczepionka nazywa się Bexeros. Lekarz odrazu zaznaczył że to jest bardzo bolesna szczepionka i żeby podawać przeciwbólowe, no ale jeśli zeczywiscie twój syn też miał tą szczepionkę i przeszedł to łagodnie to super że się nie męczył.Ja szczepilam syna na komplet płatnych szczepień. Ale jakoś żadne nie były wyjątkowo bolesne dzięki Bogu
reklama
Anita1990
moderatorka
Zobacz czy napewno na meningokoki typ B też był bo to raczej mało który lekarz o tym szczepieniu mówi bo nie jest jakby w podstawowych szczepieniach. Ta szczepionka nazywa się Bexeros. Lekarz odrazu zaznaczył że to jest bardzo bolesna szczepionka i żeby podawać przeciwbólowe, no ale jeśli zeczywiscie twój syn też miał tą szczepionkę i przeszedł to łagodnie to super że się nie męczył.
Na pewno na te z grupy B ale nazwy szczepionki nie znam a w książeczce nie mam zapisane muszę w ośrodku spytać jak pójdę. Ale synek wszystko przeszedł łagodnie każde szczepienie.