reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Martwię się bo duze tsh mi wyszło a wizyta pojutrze dopiero [emoji52] ma któraś problemy z tarczyca??

Ja biorę prenafolin i ma podobno lepszy skład od femibion tsk mi farmaceutka powiedziała.

Martwię się bo duze tsh mi wyszło a wizyta pojutrze dopiero [emoji52] ma któraś problemy z tarczyca??

Ja biorę prenafolin i ma podobno lepszy skład od femibion tsk mi farmaceutka powiedziała.

Ja mam tsh 4, dostalam euthyrox 75.
Bralam go juz wczesniej i zrobilam 1.5 miesięczna przerwe bo zgubiłam recepte i nie mialam czasu isc do Endo... :( a wcześniej bralam go kilka miesiecy i tsh mialam 2 :( teraz jestem zla na siebie bo zachodzac w ciaze nie przypilnowalam tego i teraz mam stresa :( po 3 tyg mam ponowic badania i sprawdzic jak spada

A jakie masz TSH?
Ja mam 2,23 i idę jutro do endo aby zwiększył dawkę Letroxu (obecnie biorę 62,5 na niedoczynnosc tarczycy).
Gin mówił wcześniej (jak poroniłam), ze powyzej 2,2 jest juz za wysoka troszke.

ckaiflw1prbvmdef.png

Martwię się bo duze tsh mi wyszło a wizyta pojutrze dopiero
emoji52.png
ma któraś problemy z tarczyca??

Ja mam hashimoto od 5 lat się lecze

A jakie wyszlo TSH?? JA od 5 lat mam stwierdzine Hashimoto i endo utrzymuje mi na poziomie 0-1.. ostatnio miałam 1.5 powiedzial ze ekstra, ale jakbym zaszla w ciaze to mam brac wyzsza dawke tj. Bralam na zmiane 100 i 125 a teraz biore od pozytywnego testu tylko 125. Za miesiac badanie i kontrola.

Bralam go juz wczesniej i zrobilam 1.5 miesięczna przerwe bo zgubiłam recepte i nie mialam czasu isc do Endo... :( a wcześniej bralam go kilka miesiecy i tsh mialam 2 :( teraz jestem zla na siebie bo zachodzac w ciaze nie przypilnowalam tego i teraz mam stresa :( po 3 tyg mam ponowic badania i sprawdzic jak spada
NIe stresuj się. Ja miałam ponad 4 i po miesiącu Letrox 50 (!) ładnie mi spadło.
Fakt, nie byłam wtedy w ciąży ale spadło dosc szybko.

ckaiflw1prbvmdef.png

Spokojnie, teraz kontroluj tarczycę... i sprawdzaj czy spada. Nie denerwuj sie kochana bo stres bardzo szkodzi. W ciagu 2 tyg od brania tabletek tsh powinno spasc.

To bardzo wysokie ja mam 3,601 a w połowie czerwca ponad 2 było woec zaczęło bardzo rosnąć.

reklama
Do góry