reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Kochana moj gin mowi przy kazdej wizycie..nie czytaj w internetach:D
U mnie to samo..
Ostatnio ginekolog mi odpowiedziala na jakies tam moje pytanie : "...noo bez przesady.. Moim zdaniem w momencie jak kobieta dowie sie o ciazy powinni dac zakaz korzystania z internetu bo tam same brednie..." o i tyle sie dowiedzialam :D :D

Używacie jakiś oliwek, balsamów albo kremów? Ja zauważyłam ostatnio, że mam suchą skórę i zastanawiam się co kupić. Polecicie coś? :)
Oliwki dla dzieci, oliwki z Oriflame (dla mnie ładnie pachnie), balsam z neutrogeny (choć to ost opakowanie jakir kupulam, bo okazalo sie ze testuja kosmetyki na zwierzetach), balsamy ktore popadna mi pod reke (ziaja, oriflame itp.) General ie mam tendencje do rozstępów, więc nie liczę na cud. Ale może to trochę pomoże.
Hej dziewczyny, ja mam takie pytanie, ponieważ w poniedziałek mam USG prenatalne, będzie to koniec 12 i początek 13 tyg. I chciałabym zapytać czy to USG jest przez brzuch czy transwaginalne, jak było u Was?
Ja miałam dopochwowo, tylko serduszko musiał sprawdzić przez brzuch bo dzidzia się wiercila.

Witam ja właśnie dziś się dopisałam bo dopiero dzisiaj odnalazłam listę

Dziewczyny czy Wam też twardnieje macica? Kurcze nie pamiętam jak to bylo w pierwszej ciąży, bo to już daawno temu było ale praktycznie kilka razy dziennie mam takie uczucie ucisku i za chwilę brzuch twardy jak kamień...po chwili wszystko wraca do normy. W pierwszej ciąży też mi sie tak napinała ale wydaje mi się, że to było dużo później po 20tc a nie w 14 prawie 15. Wizyta dopiero 16 września
Tak w pierwszej, duże dawki magnezu pomagały. Tylko wtedy ok 20 tc i to spinanie powodowało skracanie się szyjki, lepiej wspomnij lekarzowi i magnez bierz [emoji3526]

Uff to mnie trochę uspokoiłyście, ale na pewno wspomnę o tym lekarzowi na wizycie. Oby z szyjką było ok, bo właśnie w pierwszej ciąży mi się skracała i miałam dość silne bóle brzucha oraz zagrożenie przedwczesnym porodem...☹

U mnie to samo..
Ostatnio ginekolog mi odpowiedziala na jakies tam moje pytanie : "...noo bez przesady.. Moim zdaniem w momencie jak kobieta dowie sie o ciazy powinni dac zakaz korzystania z internetu bo tam same brednie..." o i tyle sie dowiedzialam :D :D
Hihi
Poco nerwy dodatkowe..no i bardzo dobrze powiedziała:D

reklama
Do góry