reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny a ja ciągle bije sie z myślami czy wracac do pracy po wakacjach.. dyrce juz powiedzialam, ucieszyla sie i pogratulowala. Wiem, ze jedna kolezanka ma termin na styczen i nie wraca bo zasugerowano jej zwolnienie ze wzgledu na to, ze miala dostac zerowke i ciezko byloby kogos szukac na zastepstwo do tego szkoda dzieciom od poczatku jakies zmiany pań robic.. no ja mam terapie wiec moja nagla nieobecnosc w trakcie roku nie bylaby szkodliwa bo duzo osob moze mnie zastapic. Boje sie panicznie chorob.. zawsze w pazdzierniku juz mnie cos lapie.. i tak za kazdyn razem.. boje sie zachorowac.. juz jedno dzieciatko stracilam, z drugiej strony jakos mi glupio isc na zwolnienie.. sorry ze was zameczan, bo juz pisalam o swoich dylematach, ale nadal nie wiem. W piatek ide na prenatalne.
Po twojej wypowiedzi wyglada na to, ze wolalabys pojsc na l4, zeby czuc sie bezpiecznie. Wiele kobiet idzie na zwolnienie juz w pierwszych miesiach ciazy. Pamietaj, ze teraz jestes najwazniejsza ty i twoje dziecko :) na pewno nikt nie bedzie mial ci tego za zle.

reklama
Tak sobie myślę, że zakupy zacznę wcześnie. Niektóre rzeczy chce kupić używane, a znalezienie czegoś fajnego wymaga czasu. Nigdy nic nie wiadomo, a wole być przygotowana. :)

Ja wychodzę z podobnego założenia, rozglądam się już za używkami bo to trochę wymaga czasu. Poza tym to dla mnie taaakaaa frajda, nie wiem czy w listopadzie czy w grudniu nie wpadnę w depresje i nie będzie mi się chciało :p.
Tez się trochę bałam: co będzie jak (odpukać) dziecko nie przeżyje? Dlatego z wózkiem łóżeczkiem i droższymi rzeczami czekam, na razie mam powybierane upatrzone a kupimy dopiero jak będzie gdzie trzymać (pokój dziecka jest jeszcze niewykończony).
Ale takie drobne i „przyjemne” rzeczy kupuję już teraz, trochę mi to pomogło znieść stresy pierwszego trymestru, przed badaniami. Teraz jakoś optymistycznie patrzę, że nawet jeśli (odpukać) to i tak te wszystkie ciuszki się prędzej czy później przydadzą.
To ciekawe jak jesteśmy różne pod tymi względami, ale świat byłby nudny gdyby każdy miał takie samo zdanie :)

No tak, Ty weszłaś w czwartki za Michała Sajne :) chodzę do zdrofitu przy Agorze. Przed ciąża akurat w czwartki nie robiłam treningów tylko chodziłam na jogę :)

Haha to było tuż zanim się dowiedziałam o ciąży, najlepsze jest to ze to zajęcia „płaski brzuch”, zawsze przed zajęciami śmieję się, że na mój brzuch proszę nie patrzeć bo jeszcze przez rok nie będzie płaski [emoji23] na szczęście laski kumają. [emoji3590]

Witam wszystkie marcowe mamy mam na imię Ewa lat 29 to moja 3 ciąża czy mogę do was dołączyć

Witamy i gratulujemy :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Znalazłam coś takiego piszą że bardzo lekki może któraś miała?

Załączniki

• IMG_20190724_084618.jpg
    IMG_20190724_084618.jpg
    145,2 KB · Wyświetleń: 77
Znalazłam coś takiego piszą że bardzo lekki może któraś miała?
Uuuuu to był moj pierwszy typ wózka w zeszłym roku. Mój facet nawet wystawił ogłoszenie na forum gdzieś na fb żeby popytać o opinię i niestety zrezygnowalam A podobał się ten wózek bardzo bardzo. Pisały komentarze osoby które delikatnie mówiąc pozbył się plastikowej zabawki bardzo negatywne komentarze i w sumie chyba tylko takie były może dlatego że wtedy była to nowość nie wiem. Fakt nigdy nie oglądałam wózka na żywo nie i wiem jaki jest rzeczywiście. Prezentuje się świetnie

reklama
Uuuuu to był moj pierwszy typ wózka w zeszłym roku. Mój facet nawet wystawił ogłoszenie na forum gdzieś na fb żeby popytać o opinię i niestety zrezygnowalam A podobał się ten wózek bardzo bardzo. Pisały komentarze osoby które delikatnie mówiąc pozbył się plastikowej zabawki bardzo negatywne komentarze i w sumie chyba tylko takie były może dlatego że wtedy była to nowość nie wiem. Fakt nigdy nie oglądałam wózka na żywo nie i wiem jaki jest rzeczywiście. Prezentuje się świetnie

Ja na prawdę mam problem bo musi to być bardzo lekki wózek bo będę go codziennie z drugiego piętra znosić... Już sama nie wiem co wybrać...

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Do góry