reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny a ja ciągle bije sie z myślami czy wracac do pracy po wakacjach.. dyrce juz powiedzialam, ucieszyla sie i pogratulowala. Wiem, ze jedna kolezanka ma termin na styczen i nie wraca bo zasugerowano jej zwolnienie ze wzgledu na to, ze miala dostac zerowke i ciezko byloby kogos szukac na zastepstwo do tego szkoda dzieciom od poczatku jakies zmiany pań robic.. no ja mam terapie wiec moja nagla nieobecnosc w trakcie roku nie bylaby szkodliwa bo duzo osob moze mnie zastapic. Boje sie panicznie chorob.. zawsze w pazdzierniku juz mnie cos lapie.. i tak za kazdyn razem.. boje sie zachorowac.. juz jedno dzieciatko stracilam, z drugiej strony jakos mi glupio isc na zwolnienie.. sorry ze was zameczan, bo juz pisalam o swoich dylematach, ale nadal nie wiem. W piatek ide na prenatalne.
Po twojej wypowiedzi wyglada na to, ze wolalabys pojsc na l4, zeby czuc sie bezpiecznie. Wiele kobiet idzie na zwolnienie juz w pierwszych miesiach ciazy. Pamietaj, ze teraz jestes najwazniejsza ty i twoje dziecko :) na pewno nikt nie bedzie mial ci tego za zle.

reklama
Tak sobie myślę, że zakupy zacznę wcześnie. Niektóre rzeczy chce kupić używane, a znalezienie czegoś fajnego wymaga czasu. Nigdy nic nie wiadomo, a wole być przygotowana. :)

Ja wychodzę z podobnego założenia, rozglądam się już za używkami bo to trochę wymaga czasu. Poza tym to dla mnie taaakaaa frajda, nie wiem czy w listopadzie czy w grudniu nie wpadnę w depresje i nie będzie mi się chciało :p.
Tez się trochę bałam: co będzie jak (odpukać) dziecko nie przeżyje? Dlatego z wózkiem łóżeczkiem i droższymi rzeczami czekam, na razie mam powybierane upatrzone a kupimy dopiero jak będzie gdzie trzymać (pokój dziecka jest jeszcze niewykończony).
Ale takie drobne i „przyjemne” rzeczy kupuję już teraz, trochę mi to pomogło znieść stresy pierwszego trymestru, przed badaniami. Teraz jakoś optymistycznie patrzę, że nawet jeśli (odpukać) to i tak te wszystkie ciuszki się prędzej czy później przydadzą.
To ciekawe jak jesteśmy różne pod tymi względami, ale świat byłby nudny gdyby każdy miał takie samo zdanie :)

No tak, Ty weszłaś w czwartki za Michała Sajne :) chodzę do zdrofitu przy Agorze. Przed ciąża akurat w czwartki nie robiłam treningów tylko chodziłam na jogę :)

Haha to było tuż zanim się dowiedziałam o ciąży, najlepsze jest to ze to zajęcia „płaski brzuch”, zawsze przed zajęciami śmieję się, że na mój brzuch proszę nie patrzeć bo jeszcze przez rok nie będzie płaski [emoji23] na szczęście laski kumają. [emoji3590]

Witam wszystkie marcowe mamy mam na imię Ewa lat 29 to moja 3 ciąża czy mogę do was dołączyć

Witamy i gratulujemy :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Znalazłam coś takiego piszą że bardzo lekki może któraś miała?

Załączniki

• IMG_20190724_084618.jpg
    IMG_20190724_084618.jpg
    145,2 KB · Wyświetleń: 82
Znalazłam coś takiego piszą że bardzo lekki może któraś miała?
Uuuuu to był moj pierwszy typ wózka w zeszłym roku. Mój facet nawet wystawił ogłoszenie na forum gdzieś na fb żeby popytać o opinię i niestety zrezygnowalam A podobał się ten wózek bardzo bardzo. Pisały komentarze osoby które delikatnie mówiąc pozbył się plastikowej zabawki bardzo negatywne komentarze i w sumie chyba tylko takie były może dlatego że wtedy była to nowość nie wiem. Fakt nigdy nie oglądałam wózka na żywo nie i wiem jaki jest rzeczywiście. Prezentuje się świetnie

reklama
Uuuuu to był moj pierwszy typ wózka w zeszłym roku. Mój facet nawet wystawił ogłoszenie na forum gdzieś na fb żeby popytać o opinię i niestety zrezygnowalam A podobał się ten wózek bardzo bardzo. Pisały komentarze osoby które delikatnie mówiąc pozbył się plastikowej zabawki bardzo negatywne komentarze i w sumie chyba tylko takie były może dlatego że wtedy była to nowość nie wiem. Fakt nigdy nie oglądałam wózka na żywo nie i wiem jaki jest rzeczywiście. Prezentuje się świetnie

Ja na prawdę mam problem bo musi to być bardzo lekki wózek bo będę go codziennie z drugiego piętra znosić... Już sama nie wiem co wybrać...

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Do góry