reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

My chcemy ruszać z budowa na kwiecień/maj, chociaż nie wyobrażam sobie budowy z miesięcznym dzieckiem :D
Wy to już z górki :)
My też się budujemy. Jak dla mnie to do stanu surowego zamkniętego poszło szybko i sprawnie. Miałam ekipę, która od zdjęcia humusu po dach wszystko zrobiła. Schody zaczynają się przy wykończeniu, bo trzeba troszkę jeździć, poszukać tego co się chce. Ogólnie to teraz wiszę na telefonie z fachowcami, a na budowę jeździ mój partner i pilnuje wszystkiego. Dobra organizacja i można wszystko ☺️

reklama
Moja twarz tez kiepska, a nudnosci glownie po przyjeciu zelaza... Miałam brać 2x dziennie ale sama zmienilam na 1x bo oststnia morfologia w normie, a drugie zelazo - wieczorne mnie wykanczalo :/ po odlozeniu o niebo lepsze wieczory. ale dziś za to noc za mna fatalna - myslalam ze glowe mi rozerwie , burza grzmoty blyski jeszcze to nasilały... oklady na glowie srednio pomogly, myslalam ze rano wstane z energia ale o dziwo nie do konca przeszlo :( , zmusilam sie teraz do kawy i ciastka , moze po tym zrobi mi się lepiej... A mam pytanie do kobitek z niedoczynnoscia tarczycy jesli sa ? jak Wasze TSH w pierwszym trym ? startowalam przed ciaza z wynikiem 1,5 , potem w pierwszych badaniach w ciazy 1,4 a teraz 1,1 . TSH spada a myslalam ze w ciazy rosnie.... ( dawka eutyrox 50 bez zmian ciagle ta sama )
Miesiąc przed miałam 1,7 , teraz 1,5, ale leków nie przyjmuje, zrobiłam teraz pakiet tsh,ft3,ft4 plus anty-tpo i to drugie, i idę do endo, zobaczymy co powie.

Jaki projekt macie? Ja Decyma 11, ale powiększamy go trochę. Ja mam nadzieje, ze się w rok uwiniemy ze wszystkim. My niestety z kredytem, ale koszty mnie przerażają. Ceny we Wrocławiu są kosmiczne...
Szukaj hurtowni pod Wrocławiem. Osiński ze Strzelina albo w Oławie jest kilka. Po drodze na Oławe jest też duża hurtownia z dachowkami itp. Do łazienki materiały braliśmy z BMK Oława, materiał tańszy niż we Wrocławiu. Kuchnie zamawialismy od chłopaka z Opolskiego, połowa taniej niż we Wrocławiu. Trzeba szukać ☺️

My też się budujemy. Jak dla mnie to do stanu surowego zamkniętego poszło szybko i sprawnie. Miałam ekipę, która od zdjęcia humusu po dach wszystko zrobiła. Schody zaczynają się przy wykończeniu, bo trzeba troszkę jeździć, poszukać tego co się chce. Ogólnie to teraz wiszę na telefonie z fachowcami, a na budowę jeździ mój partner i pilnuje wszystkiego. Dobra organizacja i można wszystko ☺️
O to fajnie. My będziemy budować systemem gospodarczym. Mamy spory dom i gdybyśmy wzięli ekipę jedna do wszystkiego to wyszłoby ze 100tys drożej, a do tego chcemy wszystko mieć pod kontrola, każdy etap. Robimy płytę fundamentowa grzewcza, nie zwykły fundament. Mąż tez sam sporo będzie robić. Mam nadzieje, ze za 600 tys uda się wprowadzić, chociaż jak widzę po znajomych ile wydali to już się boje.... byle zrobić jedna lazienke i kuchnie i się przeprowadzić, a resztę na spokojnie. Ogród, ogrodzenie, elewacje to z czasem na spokojnie mysle. Bo nie chcemy płacić i za mieszkanie (2500) i rate kredytu 2500 jednocześnie.

Moja twarz tez kiepska, a nudnosci glownie po przyjeciu zelaza... Miałam brać 2x dziennie ale sama zmienilam na 1x bo oststnia morfologia w normie, a drugie zelazo - wieczorne mnie wykanczalo :/ po odlozeniu o niebo lepsze wieczory. ale dziś za to noc za mna fatalna - myslalam ze glowe mi rozerwie , burza grzmoty blyski jeszcze to nasilały... oklady na glowie srednio pomogly, myslalam ze rano wstane z energia ale o dziwo nie do konca przeszlo :( , zmusilam sie teraz do kawy i ciastka , moze po tym zrobi mi się lepiej... A mam pytanie do kobitek z niedoczynnoscia tarczycy jesli sa ? jak Wasze TSH w pierwszym trym ? startowalam przed ciaza z wynikiem 1,5 , potem w pierwszych badaniach w ciazy 1,4 a teraz 1,1 . TSH spada a myslalam ze w ciazy rosnie.... ( dawka eutyrox 50 bez zmian ciagle ta sama )
Ja przed samą owulacja miałam 2,5 jakoś w 5tc 1,5 ale zwiększyłam wtedy dawkę nie wiedząc o ciąży. Dzisiaj badalam zobaczę jutro co wyjdzie bo boję się, też zawsze słyszałam że rośnie...
Powiedzcie dziewczyny jak u Was z odżywianiem w ciąży? Mam mega stresa, bo u mnie wygląda to szczerze mówiąc.... Fatalnie. Każdego dnia rano mówię sobie, że dzisiaj będę zdrowo jadła i ciągle to samo.. Słodycze, ciastka, chipsy, cola i fast foody. Parę tygodni temu kiedy męczyły mnie mdłości wrzucalam do żołądka cokolwiek co mogłam przełknąć , byle coś zjeść i obiecałam sobie, że jak poczuje się lepiej to zadbam o dietę, ale idzie koszmarnie. Nie mówię, że nie zdarza mi się zjeść czegoś zdrowego, ale zdecydowanie jest tego mniej niż tych niezdrowych rzeczy.
A najdziwniejsze jest to, że ja nigdy nie miałam apetytu na słodkie :oops:
Opieprzcie mnie to może jakoś mnie zmobilizuje :oops:
Ja też, ale to tylko przez mdlosci, chleb non stop i to jeszcze z serkiem topionym [emoji24] ale tylko to wchodzi i jabłka. Przynajmniej od słodkiego mnie odrzuciło i od fastfoodow. Ale warzywa owoce są blee narazie

Szukaj hurtowni pod Wrocławiem. Osiński ze Strzelina albo w Oławie jest kilka. Po drodze na Oławe jest też duża hurtownia z dachowkami itp. Do łazienki materiały braliśmy z BMK Oława, materiał tańszy niż we Wrocławiu. Kuchnie zamawialismy od chłopaka z Opolskiego, połowa taniej niż we Wrocławiu. Trzeba szukać ☺️
Dzięki za info. Tak tak, we wrocku nie ma co, wszyscy znajomi tez kupują poza miastem. Różnice spore.

Jak patrzę na te kwoty to zaczynam się zastanawiać czy mi 200000 na podniesienie starczy :/ i jak tu żyć bez kredytu?
Mąż tez nic sam nie zrobi bo się na tym nie zna, wolimy żeby firma wszystko za nas zrobiła. Decyzja o wstrzymaniu się chyba była jednak dobra.

reklama
Do góry