reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

O mamusiu to też masz przechlapane, tak jeden zacznie sypiac a drugie zacznie budzić, no nic będzie niespodzianka z płcią. A jak długo karmilas małego piersią? Bo dziewczyny co mają małe podpowiadają że jak się przerwie w miarę wcześnie między 6 a 8 miesiącem to później łatwiej i dziecko śpi lepiej w nocy... Ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ja skonczylam karmic w 7 miesiacu, wiec chyba nie ma na to reguly :(

hejka! jak już po prenatalnych, byłam sama, bo miałam późnym wieczorem i mąż został z synkiem. więc tak: testy z krwi pappa i białko hcg wyszły dobrze. także nie ma powodu do niepokoju- wiadomo zawsze może się coś zdarzyć, test tego nie potwierdził. no i usg- jeju jak to moje dzieciątko uwielbia pozować- pięknie pokazało głowę, buźkę i dało się zmierzyć. przed wizyta zjadłam kilka małych ciasteczek i polecam Wam tą metodę. Pamiętam jak z synkiem w ciązy był problem, bo nie pokazywał się, mało ruszał i trudno było go podejrzeć i zmierzyć. więc teraz wiem, że trzeba rozpieścić maluszka:)lekarka była zachwycona - uwielbia takie dzieci, które współpracują i mogła wszystko dokładnie obejrzeć. no oczywiście oprócz płci:)ale na to nie liczyłam nawet na tak wczesnym etapie. termin z OM 1 marca, a z usg 26 luty. w pierwszej ciąży miałam ten sam termin z om i usg, nie było rozbieżności. i wizyta za miesiąc. a i zapłaciłam normalną kwotę jak za wizyte czyli 170 zł. uwielbiam tą moją lekarkę, nie zdziera kasy, jest miła, dokładna. a jak Wasze wizyty????

Super wiesci! Podzielisz sie zdjeciami malucha?

Ja mam dzisiaj zobaczymy czego się dowiem
Powodzenia!

reklama
Moja twarz tez kiepska, a nudnosci glownie po przyjeciu zelaza... Miałam brać 2x dziennie ale sama zmienilam na 1x bo oststnia morfologia w normie, a drugie zelazo - wieczorne mnie wykanczalo :/ po odlozeniu o niebo lepsze wieczory. ale dziś za to noc za mna fatalna - myslalam ze glowe mi rozerwie , burza grzmoty blyski jeszcze to nasilały... oklady na glowie srednio pomogly, myslalam ze rano wstane z energia ale o dziwo nie do konca przeszlo :( , zmusilam sie teraz do kawy i ciastka , moze po tym zrobi mi się lepiej... A mam pytanie do kobitek z niedoczynnoscia tarczycy jesli sa ? jak Wasze TSH w pierwszym trym ? startowalam przed ciaza z wynikiem 1,5 , potem w pierwszych badaniach w ciazy 1,4 a teraz 1,1 . TSH spada a myslalam ze w ciazy rosnie.... ( dawka eutyrox 50 bez zmian ciagle ta sama )

Hej odebrałam wyniki ale ledwo przyszłam tak mi nie dobrze biorę się za obiad może jak zjem węglowodany to będzie trochę lepiej... Grupa krwi 0rhD- :) badania prawidłowe wszystkie oby na wizycie było ok już dni odliczam do poniedziałku.

Ktoś dziś wizytuje?

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Powiedzcie dziewczyny jak u Was z odżywianiem w ciąży? Mam mega stresa, bo u mnie wygląda to szczerze mówiąc.... Fatalnie. Każdego dnia rano mówię sobie, że dzisiaj będę zdrowo jadła i ciągle to samo.. Słodycze, ciastka, chipsy, cola i fast foody. Parę tygodni temu kiedy męczyły mnie mdłości wrzucalam do żołądka cokolwiek co mogłam przełknąć , byle coś zjeść i obiecałam sobie, że jak poczuje się lepiej to zadbam o dietę, ale idzie koszmarnie. Nie mówię, że nie zdarza mi się zjeść czegoś zdrowego, ale zdecydowanie jest tego mniej niż tych niezdrowych rzeczy.
A najdziwniejsze jest to, że ja nigdy nie miałam apetytu na słodkie :oops:
Opieprzcie mnie to może jakoś mnie zmobilizuje :oops:

za tydzien mam kolejne usg i od razu zapisze sie na to, ktore zdradzi plec. Wykonuja takie dopieto w 14+6, wiec cierpliwie czekam do konca wrzesnia... obysmy obie mogly sie cieszyc z corek :)
O to u mnie za 2 tygodnie! Tez się zapisze, na genetycznym wyszła mi córka chce potwierdzić :)
Ktoś pytał o lekki wózek (nie mogę teraz znaleźć posta) chyba Milii? Najlżejszy jaki widziałam to Valco Snap 4, planuje zakupić spacerówkę (6,6kg!!!) gondola mnie nie przekonała aaaaale tez jest leciutka.
To na pewno zobaczy dużo więcej. :)
Moja szwagierka była na 4D to dostała płytkę z filmikiem. Szkoda tylko, że doradzają to badanie, jeśli nie jest konieczne. Fajnie byłoby usiąść i obejrzeć, kiedy się chce. :)
Co odradzają? Ogólne USG czy 4D? 4D się nie różni niczym od normalnego poza tym, że jest potem nagrane... chyba ze coś nie rozumiem

Powiedzcie dziewczyny jak u Was z odżywianiem w ciąży? Mam mega stresa, bo u mnie wygląda to szczerze mówiąc.... Fatalnie. Każdego dnia rano mówię sobie, że dzisiaj będę zdrowo jadła i ciągle to samo.. Słodycze, ciastka, chipsy, cola i fast foody. Parę tygodni temu kiedy męczyły mnie mdłości wrzucalam do żołądka cokolwiek co mogłam przełknąć , byle coś zjeść i obiecałam sobie, że jak poczuje się lepiej to zadbam o dietę, ale idzie koszmarnie. Nie mówię, że nie zdarza mi się zjeść czegoś zdrowego, ale zdecydowanie jest tego mniej niż tych niezdrowych rzeczy.

Tez tak miałam przez pierwsze tygodnie, potem lepiej zaczęłam się czuć i syfiaste jedzenie przestało mo smakować. Ale ja ogólnie kocham warzywa lubię się bawić w kuchni i gotować zdrowo, teraz mam fazę na szpinak [emoji3590]
Spokojnie co było to było pomysł ze tym co jesz karmisz maluszka, im bardziej bogata i różnorodna dieta tym lepiej dla niego.

O to u mnie za 2 tygodnie! Tez się zapisze, na genetycznym wyszła mi córka chce potwierdzić :)
Ktoś pytał o lekki wózek (nie mogę teraz znaleźć posta) chyba Milii? Najlżejszy jaki widziałam to Valco Snap 4, planuje zakupić spacerówkę (6,6kg!!!) gondola mnie nie przekonała aaaaale tez jest leciutka.

Co odradzają? Ogólne USG czy 4D? 4D się nie różni niczym od normalnego poza tym, że jest potem nagrane... chyba ze coś nie rozumiem

Tez tak miałam przez pierwsze tygodnie, potem lepiej zaczęłam się czuć i syfiaste jedzenie przestało mo smakować. Ale ja ogólnie kocham warzywa lubię się bawić w kuchni i gotować zdrowo, teraz mam fazę na szpinak [emoji3590]
Spokojnie co było to było pomysł ze tym co jesz karmisz maluszka, im bardziej bogata i różnorodna dieta tym lepiej dla niego.
Gdzieś na stronie jak o nim czytałam to było, że odradzają. Ale przyznaję, że nie wczytywałam się jakoś specjalnie, bo nie miałam dużo czasu.

Hej odebrałam wyniki ale ledwo przyszłam tak mi nie dobrze biorę się za obiad może jak zjem węglowodany to będzie trochę lepiej... Grupa krwi 0rhD- :) badania prawidłowe wszystkie oby na wizycie było ok już dni odliczam do poniedziałku.

Ktoś dziś wizytuje?

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Ja dziś wizytuje. Dam później znać czy zrobi mi usg bo niby tylko zwolnienie ma wypisać ale chciałabym tego krwiaka sprawdzić czy nie rosnie. A Twój mąż jaka ma grupę krwi? Będziecie mieć konflikt serologiczny krwi ? Wtedy chyba się zastrzyk dostaje na to.

Ja dziś wizytuje. Dam później znać czy zrobi mi usg bo niby tylko zwolnienie ma wypisać ale chciałabym tego krwiaka sprawdzić czy nie rosnie. A Twój mąż jaka ma grupę krwi? Będziecie mieć konflikt serologiczny krwi ? Wtedy chyba się zastrzyk dostaje na to.

Ja mam 0rhD- mąż ma Arh- nie będzie konfliktu ale ginekolog mówił że przy grupie krwi 0 będę mieć potem badania na antyciala

Wiem, że ten temat już był ale nie mogę się dogrzebać. Ma ktoś detektor tętna Angeles Sounds JPD 100s? Od którego tygodnia slyszalyscie tętno?

reklama

może ja zmobilizuję.... też tak jadłam na początku, dopóki mi nie wyszło, że mam cukrzycę - i to stwierdzoną zaraz w 6 tygodniu tylko na podstawie wyniku na czczo. Teraz mierzę cukier po każdym jedzeniu i widzę, że niezdrowe bardzo niekorzystnie wpływają na poziom glukozy.

Do góry