reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Nie no tak oczywiście myślałam że wogole nie dostałaś zdjęcia :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Wszystko jest w kartotece. W ogóle zabrałam dzisiaj ze sobą męża na wizytę, żeby też mógł zobaczyć. Chyba był bardziej przejęty niż ja. A wy zabieracie swoich? Macie w planach? Czy jednak wolicie chodzić same? :)
Ja miałam tyle szczęścia, że akurat wczoraj szedł na nockę, bo wolnego specjalnie pewnie by nie wziął. :)

reklama
Mój mąż był ze mną w 5 tygodniu. Teraz przyjedzie pod koniec października to będę już 15 tydzień jakoś tak to już będzie widział ładnie może 3d zrobimy.

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Mój mąż był ze mną w 5 tygodniu. Teraz przyjedzie pod koniec października to będę już 15 tydzień jakoś tak to już będzie widział ładnie może 3d zrobimy.

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
To na pewno zobaczy dużo więcej. :)
Moja szwagierka była na 4D to dostała płytkę z filmikiem. Szkoda tylko, że doradzają to badanie, jeśli nie jest konieczne. Fajnie byłoby usiąść i obejrzeć, kiedy się chce. :)

Kochana odebralas mi nadzieje :) przejrzalam zdjecia usg z pierwszej ciazy i widac, ze dzidzia jest po lewej stronie:
Zobacz załącznik 1012022
W tej ciazy wyglada to tak samo. Juz nawet pozalilam sie mezowi, ze kolejny siurek sie szykuje.

Sorki, to nie ikea tylko jysk. Ja placilam w euro i mieli wtedy super znizke, wiec na polskie wyszloby ok. 1000. Nigdy w nim nie karmilam, ale jak synek nie moze zasnac albo w nocy sie budzi to moge sobie w nim posiedziec :)

Maja tez inne fajne:

A z ikei zawsze podobal mi sie ten:
A na zdjęciach nie jest odbicie lustrzane? Więc pytanie czy z lewej czy z prawej ;)

received_2262641457285995.jpeg
Powiedz mi, to zdjęcie to 8 tydzień przez brzuch bo już się nie łapie, dziewczyna?
Ja bym chciała dziewczynkę a mój mąż chłopca, chociaż ja chce żeby było zdrowe ;) tylko marzę otym żeby był spokojne, spotkałam w ten weekend dziewczynę i miała 5 miesięczna córkę, słuchajcie przez pierwsze 3 miesiące to ona ja budziła żeby wstała jedzenia a teraz budzi się jej raz w nocy tid 7 do 2 i od 2 do 8 rani śpi... W dzień też z 3h pospi, takie dziecko to skarb... A mojej sąsiadki 3 lata a wstanie na cyca z 2 razy minimum w nocy

Ostatnia edycja:
Znalazłam ta strone wystawilam zdjęcie i masz rację tam komentują na dziewczynkę [emoji57] trzecia córka ohhh Ja to się mam hmmm wiadomo oby zdrowe
Ale bez sensu tu tak a tu tak [emoji12] to już nie wierzę [emoji12]

Bedzie ciekawie jak juz bedziemy znaly faktyczna plec :) mam nadzieje, ze wszystkim nam sie poszczesci!

Ooo jestes z okolic Lublina?
Pozdrawiam dziewczyny z Lublina i okolic :) studiowalam w tym miescie i mam do niego ogromny sentyment. Moj maz uwielbia polskie jedzenie, a najbardziej mu smakowalo w Sielsko Anielsko na rynku ;) mniam!
A na zdjęciach nie jest odbicie lustrzane? Więc pytanie czy z lewej czy z prawej ;)
Podobno waginalne trzeba czytac tak jak sie widzi.
Zobacz załącznik 1012310
Powiedz mi, to zdjęcie to 8 tydzień przez brzuch bo już się nie łapie, dziewczyna?
Ja bym chciała dziewczynkę a mój mąż chłopca, chociaż ja chce żeby było zdrowe ;) tylko marzę otym żeby był spokojne, spotkałam w ten weekend dziewczynę i miała 5 miesięczna córkę, słuchajcie przez pierwsze 3 miesiące to ona ja budziła żeby wstała jedzenia a teraz budzi się jej raz w nocy tid 7 do 2 i od 2 do 8 rani śpi... W dzień też z 3h pospi, takie dziecko to skarb... A mojej sąsiadki 3 lata a wstanie na cyca z 2 razy minimum w nocy
8tydz to chyba juz za pozno... Ja w pierwszej ciazy tez chcialam dziewczynke a maz chlopca. Czulam w kosciach, ze bedzie dziewczynka a tu w 20tyg pokazal sie siurek :) ciezko to znioslam. Wiadomo, dla kazdej mamy najwazniejsze jest, zeby dzidzia byla zdrowa, ale tez prawie kazdy ma swoje preferencje co do plci. Teraz oczywiscie synka nie zamienilabym na zadna dziewczyne :) co do spania to moj zalicza sie do tych najgorszych (wlasnie od niego wracam). Prawie 3 lata na karku a na palcach moge policzyc ile nocy bylo przespanych. Czasem potrafil budzic sie ponad 10 razy. Mam nadzieje, magicznie zacznie przesypiac noce w momencie kiedy na swiecie pojawi sie rodzenstwo.

Bedzie ciekawie jak juz bedziemy znaly faktyczna plec :) mam nadzieje, ze wszystkim nam sie poszczesci!

Pozdrawiam dziewczyny z Lublina i okolic :) studiowalam w tym miescie i mam do niego ogromny sentyment. Moj maz uwielbia polskie jedzenie, a najbardziej mu smakowalo w Sielsko Anielsko na rynku ;) mniam!

Podobno waginalne trzeba czytac tak jak sie widzi.

8tydz to chyba juz za pozno... Ja w pierwszej ciazy tez chcialam dziewczynke a maz chlopca. Czulam w kosciach, ze bedzie dziewczynka a tu w 20tyg pokazal sie siurek :) ciezko to znioslam. Wiadomo, dla kazdej mamy najwazniejsze jest, zeby dzidzia byla zdrowa, ale tez prawie kazdy ma swoje preferencje co do plci. Teraz oczywiscie synka nie zamienilabym na zadna dziewczyne :) co do spania to moj zalicza sie do tych najgorszych (wlasnie od niego wracam). Prawie 3 lata na karku a na palcach moge policzyc ile nocy bylo przespanych. Czasem potrafil budzic sie ponad 10 razy. Mam nadzieje, magicznie zacznie przesypiac noce w momencie kiedy na swiecie pojawi sie rodzenstwo.
O mamusiu to też masz przechlapane, tak jeden zacznie sypiac a drugie zacznie budzić, no nic będzie niespodzianka z płcią. A jak długo karmilas małego piersią? Bo dziewczyny co mają małe podpowiadają że jak się przerwie w miarę wcześnie między 6 a 8 miesiącem to później łatwiej i dziecko śpi lepiej w nocy... Ale nie wiem ile w tym prawdy.

Zobacz załącznik 1012310
Tego zdjęcia wyglada na dziewczynkę ale ja nie wierze w takie rzeczy [emoji6]

reklama
hejka! jak już po prenatalnych, byłam sama, bo miałam późnym wieczorem i mąż został z synkiem. więc tak: testy z krwi pappa i białko hcg wyszły dobrze. także nie ma powodu do niepokoju- wiadomo zawsze może się coś zdarzyć, test tego nie potwierdził. no i usg- jeju jak to moje dzieciątko uwielbia pozować- pięknie pokazało głowę, buźkę i dało się zmierzyć. przed wizyta zjadłam kilka małych ciasteczek i polecam Wam tą metodę. Pamiętam jak z synkiem w ciązy był problem, bo nie pokazywał się, mało ruszał i trudno było go podejrzeć i zmierzyć. więc teraz wiem, że trzeba rozpieścić maluszka:)lekarka była zachwycona - uwielbia takie dzieci, które współpracują i mogła wszystko dokładnie obejrzeć. no oczywiście oprócz płci:)ale na to nie liczyłam nawet na tak wczesnym etapie. termin z OM 1 marca, a z usg 26 luty. w pierwszej ciąży miałam ten sam termin z om i usg, nie było rozbieżności. i wizyta za miesiąc. a i zapłaciłam normalną kwotę jak za wizyte czyli 170 zł. uwielbiam tą moją lekarkę, nie zdziera kasy, jest miła, dokładna. a jak Wasze wizyty????

Do góry