reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2020

Też się tym martwię.. tak mi powiedziała lekarka jak zapytałam o prenetalne na wizycie 12.08., że da mi skierowanie 02.09. i wszystko wytłumaczy.. Ona daje skierowanie do przychodni gdzie te badania są darmowe jak się ma skierowanie od lekarza prowadzącego
Ale teraz to się zastanawiam czy się zwyczajnie nie zapisać wcześniej, nie czekając na jej instrukcje
hm no skoro tak ginekolog powiedział ,to musi wiedzieć co robi ,chyba że sama w tej klinice przyjmuję ,ale jeśli nie to jak Cię nie wcisną to może być różnie ,ja dzwoniłam w 9 tyg i już mówiły ,że późno ,bo kolejki itd

reklama
U mnie w luxmedzie (lublin)410zl ale w koncu sie nie zdecydowalam, bo mi powiedzialy panie w informacji ze i tak w takiej ciazy miedzy 11 a 14tyg lekarz i tak wszystko mowi. Jak bedzie mial watpliwosci to powie i najwyzej zrobi sie tyljo te testy z krwi pappa
Moja lekarka nie wykonuje usg..jesli juz odsyla na szpital i tam mi robili. Chodze do niej prywatnie, to ordynatorka szpitala wiec nie chce jej zmieniac ale osobno chodze na usg rowniez prywatnie. Jesli Twoj lekarz prowadzacy wykonuje wszystko i ma odpowiedni sprzet to pogadaj z nim o tym usg.moze u Ciebie wystarcza same testy z krwi..ale nie ma co martwic sie na zapas. Zakladajmy, ze lekarz wie co i jak i jak mu sie cos nie spodoba to Ci powie. Ja wierze, ze nie beda nam potrzebne te prenatalne :)

Badania prenatalne to grupa badań. Część z nich jest wykonywane na miejscu, reszta w Lublinie. Pani miała ostatnio wykonane 90%z nich. Zostały chyba tylko dwa, o których mówiłam, że pobierzemy przy okazji kolejnego pobrania. Proszę tylko mieć te wyniki w domu, żebyśmy mogły spr co brakuje. Wtedy to będzie już komplet badań prenatalnych.

Od mojej pielęgniarki także jestem już troszkę spokojniejsza :)
Ooo jestes z okolic Lublina?

Zadzwonię jutro do przychodni, zapytam jak to wygląda u nich z terminami i najwyżej się zapisze teraz
Za dwa miesiące koncze 32 lata i zdecydowanie chciałabym wykonać prenetalne w terminie..

Karla teraz planuje rodzic u siebie w mieście. Byłam ostatnio u Chomy hematolog w Lublinie z córką na szczęście ok wszystko :)

hm no skoro tak ginekolog powiedział ,to musi wiedzieć co robi ,chyba że sama w tej klinice przyjmuję ,ale jeśli nie to jak Cię nie wcisną to może być różnie ,ja dzwoniłam w 9 tyg i już mówiły ,że późno ,bo kolejki itd
Ja się umawiałam 1,5 mca wcześniej i na ostatni dzwonek się załapałam. Na połówkowe się już umówiłam, żeby nie być później w czarnej D... prenatalne robie w luxmed w ramach pakietu bez pappa, a na wizyty chodzę prywatnie. We Wrocławiu prenatalne z pappa jak patrzyłam 650zl, a samo usg prenatalne można i za 300 ju zrobić.

reklama
Do góry