reklama
Katmen
Zaciekawiona BB
Ile płacicie za prenatalne?
Na 1 prenatalne będzie za późno , najlepiej je wykonać koło 12 tyg , a poza tym nie wiem czy lekarz daje skierowanie ,bo to każdego indywidualna sprawa ,możesz ale nie musisz ,chyba że masz wiek ,
No właśnie też zastanawiałam się czy nie za późno, ja mam 10+6 i dzisiaj umawiałam wizytę na prenatalne to mi babka powiedziała w rejestracji, że do 30.08 muszę mieć wykonane badanie i z biedą wyszukała jakiś termin.
Katmen
Zaciekawiona BB
Ile płacicie za prenatalne?
No właśnie też zastanawiałam się czy nie za późno, ja mam 10+6 i dzisiaj umawiałam wizytę na prenatalne to mi babka powiedziała w rejestracji, że do 30.08 muszę mieć wykonane badanie i z biedą wyszukała jakiś termin.Na 1 prenatalne będzie za późno , najlepiej je wykonać koło 12 tyg , a poza tym nie wiem czy lekarz daje skierowanie ,bo to każdego indywidualna sprawa ,możesz ale nie musisz ,chyba że masz wiek ,
Anita1990
moderatorka
Ile placicie za badania prenatalne możecie mi powiedzieć jak one wyglądają? Jeśli chodzę prywatnie do ginekologa mam po prosić o takie badanie??
Usg o test pappa na Śląsku to około 400/500zl
Jest to usg wykonywane na specjalnym sprzęcie przez certyfikowanego specjalistę oraz test z krwi matki. Musisz sobie znaleC u siebie klinikę która wykonuje takie badania i zapisać się. Wykonuje się je pomiędzy 11+1 a 13+6.
Ja mieszkam w Danii jak pamiętacie i mam prenatalne dopiero na 2 września to będzie 13 +0 krew pobrali mi w 10 +0. Nie wiem nic kiedy powinny być do kiedy ale tak mi ustali w szpitalu więc tak będę szła powiem wam że w Danii wszystkie kobiety w ciąży nie ważne w jakim wieku maja te badanie nic za to nikt nie płaci i każdy musi je mieć zrobione jeśli byłoby coś nie tak dopiero później pytają o dalsze badania. Aaa i też chciałam się brzuszkiem pochwalić ale nie możliwe że to taka ciąża
Katmen
Zaciekawiona BB
Ile placicie za badania prenatalne możecie mi powiedzieć jak one wyglądają? Jeśli chodzę prywatnie do ginekologa mam po prosić o takie badanie??
Również chodzę prywatnie i w takim wypadku badania prenatalne tylko odpłatnie wchodziły w grę, ponieważ u mnie brak konkretnych wskazań aby były refundowane z NFZ. Koszt 420 zł razem z testem z krwi.
Natomiast okazało się, że na terenie województwa śląskiego jest prowadzony jakiś program unijny, dzięki czemu te badania są bezpłatnie, oczywiście w placówkach, które biorą udział w tym projekcie. Także trafil się bonus
A jak wyglądają to już się nie wypowiem, bo nie wiem
Saszka1005
Fanka BB :)
Też się tym martwię.. tak mi powiedziała lekarka jak zapytałam o prenetalne na wizycie 12.08., że da mi skierowanie 02.09. i wszystko wytłumaczy.. Ona daje skierowanie do przychodni gdzie te badania są darmowe jak się ma skierowanie od lekarza prowadzącegoNa 1 prenatalne będzie za późno , najlepiej je wykonać koło 12 tyg , a poza tym nie wiem czy lekarz daje skierowanie ,bo to każdego indywidualna sprawa ,możesz ale nie musisz ,chyba że masz wiek ,
Ale teraz to się zastanawiam czy się zwyczajnie nie zapisać wcześniej, nie czekając na jej instrukcje
U mnie w luxmedzie (lublin)410zl ale w koncu sie nie zdecydowalam, bo mi powiedzialy panie w informacji ze i tak w takiej ciazy miedzy 11 a 14tyg lekarz i tak wszystko mowi. Jak bedzie mial watpliwosci to powie i najwyzej zrobi sie tyljo te testy z krwi pappaIle placicie za badania prenatalne możecie mi powiedzieć jak one wyglądają? Jeśli chodzę prywatnie do ginekologa mam po prosić o takie badanie??
reklama
Milii
Fanka BB :)
U mnie w luxmedzie (lublin)410zl ale w koncu sie nie zdecydowalam, bo mi powiedzialy panie w informacji ze i tak w takiej ciazy miedzy 11 a 14tyg lekarz i tak wszystko mowi. Jak bedzie mial watpliwosci to powie i najwyzej zrobi sie tyljo te testy z krwi pappa
Badania prenatalne to grupa badań. Część z nich jest wykonywane na miejscu, reszta w Lublinie. Pani miała ostatnio wykonane 90%z nich. Zostały chyba tylko dwa, o których mówiłam, że pobierzemy przy okazji kolejnego pobrania. Proszę tylko mieć te wyniki w domu, żebyśmy mogły spr co brakuje. Wtedy to będzie już komplet badań prenatalnych.
Od mojej pielęgniarki także jestem już troszkę spokojniejsza