reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Mam pytanie, jestem w 11tyg+2dni to będzie moje 4 dziecko i wydaje mi się że czuję czasem delikatne bąbelki w dole brzucha, tylko że to troszkę wcześnie. W wcześniejszych ciążach ruchy czułam koło 15 tyg. Czy są tu mamy w podobnym tyg i mają podobne wrażenia.
Maka to moja też 4 ciąża i w 3 poprzednich czułam już te bąbelki ok 12 tc choć gin twierdził, że to jelita.
W 3 ciąży na pewno były to już ruchy na 100% bo widziałam na USG ruchy i też to czułam. Teraz jest jeszcze za wcześnie dopiero kończę 10tc. W 16tc to były ruchy które mąż mógł już wyczuć ;)
Już się doczekać nie mogę :)
2nn3skjo0g2uakzb.png

reklama
Hej Wszystkim.
Jestem nowa. 8tydz. + 2 dn.
Z tych wpisów widzę, że dość dobrze znosicie ciążę.
Dla mnie to masakra. Cały czas mam nudności, zaczynam bać się jeść, wszystko mnie odstręcza.
Jest ktoś komu udało się zapanować nad nudnościami?

PS. Nie ogarniam tej strony więc wszystkie wskazówki przyjmę z chęcią.
mnie tez nudzi caly dzien , choc najbardziej wieczorem. Ale ostatnio mam mega problem z polylaniem tabletek ( biore zelazo pregne kwas i duphaston) moje nudnosci to juz nawet kwestia psychiki bo wystarczy ze spojrze na listek tabletek zelaza a mam odruch wymiotny... masakra

Hej Wszystkim.
Dla mnie to masakra. Cały czas mam nudności, zaczynam bać się jeść, wszystko mnie odstręcza.

Ja zacząłem nosić opaski na nadgarstki i wmawiam sobie, że pomagają [emoji12]
Też męczę się z mdlosciami i jadłowstrętem a do lodówki staram się nie podchodzić [emoji6]

Hej Wszystkim.

Witaj :)
Ja dość dobrze wszystko na razie znoszę, mam tylko problem z zapachem kawy. Ostatnio myślałam że nie wyrobie jak w domu pachniało kawą i na zewnątrz też, bo niedaleko mam palarnie kawy:( Spać się nie dało tak ten zapach męczył. U mnie zapach ten neutralizuje zielony ogórek i tak się teraz ratuje :D

Co do seriali to mnie raczej wciągają wojenne czy też kostiumów, Czas honoru, Stulecie winnych i dostępne na vod [emoji1]

Mam plan uruchomić netflixa jak na L4 przejdę [emoji12] jakiś czas mieliśmy HBO ale tylko Czarnobyl tam obejrzalam, mąż się bardziej wciągal [emoji6]

Mam pytanie, jestem w 11tyg+2dni to będzie moje 4 dziecko i wydaje mi się że czuję czasem delikatne bąbelki w dole brzucha, tylko że to troszkę wcześnie. W wcześniejszych ciążach ruchy czułam koło 15 tyg. Czy są tu mamy w podobnym tyg i mają podobne wrażenia.
Jestem 11+4 I dziś rano poczulam to samo , narazie obserwuje . Dziś na usg widziałam też jak nozkami sobie ruszało [emoji173]

Sorrki że tak późno pisze ale zanim wróciłam do domu to trochę mi zleciało bo kilka miejsc musiałam jeszcze zaliczyć.
Dziecko ma równo 4cm, serce bije, skacze fika koziołki- ma sie dobrze.
Wszystko było by fajnie gdyby nie fakt że mam małego krwiaka. Wymiarów nie znam. Dostałam luteinę dopochwowo. Zalecenia podobne do Was dziewczynki które macie krwiaki. 30 sierpnia jadę na kontrole krwiaka.
Trochę sie zasmuciłam bo jednak miałam juz dwie wizyty nie było krwiaka a tu nagle sie pojawił :-( :( pierwszy raz mam z tym do czynienia i jestem trochę wystraszona :-( :( jaka jest szansa że to sie wchłonie ?
Jak To jest z tą aplikacją luteiny?
Hej, fajnie, ze maleństwo rośnie. Co do krwiaka to jak duży leżeć, jak mały tez leżeć żeby się szybciej wchłonął i nie powiększył wiec lez lez i jeszcze raz lez. Pij witaminę c na wzmocnienie naczyń krwionośnych. Luteinę radzę aplikować palcami, nie aplikatorem. Ja się męczyłam aplikatorem i więcej krzywdy tym robiłam sobie niż pożytku, dopiero za którymś razem lekarz mi powiedział, ze to trzeba palcem. Szkoda, ze nie podał Ci wymiarów, ale jak mówił, ze mały to dobrze. Szanse, ze się wchłonie są spore. Mam nadzieje, ze tym razem u mnie tak bedzie i u Ciebie również. Powodzenia w leżakowaniu :)

W ubiegłą środę miałam krwiaka 5x3 cm. Dzisiaj jestem po wizycie i krwiak ma 3,77x2 cm. Więc maleje. Jest lepiej. Oczywiście leżenie nadal. Ja kompletnie nic nie robię, mam to szczęście, że mój partner pracuje na nocki i w dzień robi wszystko za mnie. A jak miał pierwsza zmianę to rano wstawal szykowal jedzonko na cały dzień i miałam z głowy. Luteine biorę setki po 2 tabletki rano i wieczorem. Z tą aplikację jest różnie, często piecze i jak dla mnie jest to bardzo nieprzyjemne.
Super wiadomość, ze krwiak się zmniejsza! Oby tak dalej! Tobie tez polecam aplikacje palcem. O niebo lepiej, aplikatorem tez było dla mnie strasznie nieprzyjemne.

reklama
Do góry