reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

To cała ciążę żyliście w ogromnym stresie. Szok ! Dobrze ze skończyło się to happy endem
No niestety ale było minęło, najważniejsze że zdrowy się urodził [emoji6] te wizyty u genetyka zawsze nas uspakajaly i dawały nadzieję, że maluch rozwija się dobrze [emoji3526] no ale już miałam np podstawy czym się kierować przy wyborze szpitala do porodu. Z młodym to w ogóle wychodzily perypetie bo pod koniec ciąży podejrzenie niedroznosci jelit a jakby z tym się urodził to od razu operacja a jednocześnie tego nie zdiagnozujesz na 100% w ciąży

reklama
Ja mam w 13t1d, bo niestety nie było wcześniej wolnych terminów i to już jest na ostatnia chwile. Bierz ten 12+3 :)
też mam 13+1 wypada 28.08 :) A dziewczyny, powiedzcie, czy u Was też lekarz najpierw robi usg, a potem wysyła na badania krwi i dopiero wtedy (po około 3 tygodniach) określa jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia chorób? To moja 1 ciąża, jeszcze nikt z rodziny i znajomych nie robił prenatalnych, a mi udało się znaleźć lekarza w mojej mieścince który robi prenatalne i zastanawiam się czy to wszędzie tak wygląda?

Rosół to spoko ja jak kiedyś ktokolwiek robił watróbkę uciekała z domu bo nie dawałamrady w domu usiedzieć z tego smrodu. A ostanio siedziałam w kuchni i wąchałam watróbkę z cebulką i ślina mi leciała :D teściowa chciała mi wcisnąć a ja twardo, że nie zjem ale pachniało pięknie. A najlepszym dla mnie zapachem jest surowe mięso i pobyt w mięsnym :D hahahaha
To dopiero! Chyba jako jedna z nielicznych lubisz zapach surowego mięsa w ciąży :D Mi zapachy są raczej obojętne. Ale wyobrażam sobie jak wąchasz w mięsnym mięcho i ludzie Ci się przyglądają :D

też mam 13+1 wypada 28.08 :) A dziewczyny, powiedzcie, czy u Was też lekarz najpierw robi usg, a potem wysyła na badania krwi i dopiero wtedy (po około 3 tygodniach) określa jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia chorób? To moja 1 ciąża, jeszcze nikt z rodziny i znajomych nie robił prenatalnych, a mi udało się znaleźć lekarza w mojej mieścince który robi prenatalne i zastanawiam się czy to wszędzie tak wygląda?

Ja w pierwszej ciąży robiłam tylko usg i wyszło bardzo niskie ryzyko więc nie zdecydowałam się na pappa. Ale w tej ciąży od razu zdecydowałam się na oba i mam iść wcześniej, żeby na usg był już wynik. Podobno wyniki z krwi można już od 10 tygodnia wykonywać.

Też właśnie tak czytałam że można wcześniej. Hmmmm... Nie wiem czy zadzwonić do niego i dopytać, czy lepiej nie podważać jego metody póki co. A pozostałe dziewczyny? Jak u Was?

Też właśnie tak czytałam że można wcześniej. Hmmmm... Nie wiem czy zadzwonić do niego i dopytać, czy lepiej nie podważać jego metody póki co. A pozostałe dziewczyny? Jak u Was?
Jak wyżej miałam wskazania do pappa i szło wg zaleceń najpierw usg potem pappa. Sama z siebie na pappa bym nie poszła bo wiele się wtedy nasluchalam na temat wiarygodności tych badań, zwłaszcza jeżeli macie plamienia albo bierzecie duphaston to ich robienie traci sens. Pamiętam dziewczyny z wynikiem 1:25 ryzyka ZD rodzace zdrowiutkie dzieci, no pewnie zestresowane.

Hej dziewczyny.Bylam dzisiaj na USG.wg OM ciąża 9 tyg i 2 dni.Widoczny pęcherzyk z echem zarodka, wg USG to 6 tydz i 6 dni.Brak akcji serca zarodka. Jutro jadę na betę do szpitala ,ale ginekolog nie dala mi złudzeń że to koniec ciąży.Uslyszalam to już 2 raz w ciągu 2 lat.Chce Wam życzyć dużo zdrowia i trzymam kciuki żeby Wam się udało.Szczescia dziewczyny!

Hej dziewczyny.Bylam dzisiaj na USG.wg OM ciąża 9 tyg i 2 dni.Widoczny pęcherzyk z echem zarodka, wg USG to 6 tydz i 6 dni.Brak akcji serca zarodka. Jutro jadę na betę do szpitala ,ale ginekolog nie dala mi złudzeń że to koniec ciąży.Uslyszalam to już 2 raz w ciągu 2 lat.Chce Wam życzyć dużo zdrowia i trzymam kciuki żeby Wam się udało.Szczescia dziewczyny!

reklama
Dziewczyny, myślicie, ze na prenatalnych poznamy już płeć? Czy raczej nie ma szans? Bo ja już się napaliłam, ze 29go będę wiedzieć :D

Do góry