reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Na l4 sie przedluza do dnia porodu, ale nie ma macierzynskiego bo z dniem porodu ustaje stosunek pracy.
A jak umowę mam do sierpnia a rodzę w marcu to będę na maciezynskim w trakcie umowy jeszcze, wiec jak umowa mi się kończy ja zostaje na maciezynskim bez umowy tak, lub jeżeli jest miejsce wracam po 6 (od wrzesnia) miesiącach i podpisuje nową?

reklama
A jak umowę mam do sierpnia a rodzę w marcu to będę na maciezynskim w trakcie umowy jeszcze, wiec jak umowa mi się kończy ja zostaje na maciezynskim bez umowy tak, lub jeżeli jest miejsce wracam po 6 (od wrzesnia) miesiącach i podpisuje nową?
Musialabys sie dowiedziec jak to jest jak macierzynski zahacza o pol roku umowy.. bo nie orientuje sie, napewno do konca sierpnia masz zabezpieczenie, a potem nie wiem, moze ta dziewczyna ktora pracuje w sekretariacie cos podpowie, zaraz znajde jej nick.. @madziuuula może się orientujesz jak to jest??

Wreszcie udało mi się nadrobić wszystkie wpisy .
Trochę chmur i trochę słońca na tym naszym czacie .
Tulaki dla wszystkich dziewczyn którym tym razem się nie udalo:-( :(
Wszystkie zdjęcia maluszków cudowne . Można się tak na nie patrzeć i patrzeć ...
spokojnej nocy mamy :-)

Lusia normalnie dostaniesz macierzyński. Ja tak miałam, urodziłam w lipcu a umowę miałam do końca sierpnia. Umowa się skończyła a macierzyński normalnie dostawałam przez rok. Ważne żeby tylko w ciągu 7 dni powiadomić ZUS tzn wysłać im świadectwo pracy, powinien zrobić to pracodawca.

Musialabys sie dowiedziec jak to jest jak macierzynski zahacza o pol roku umowy.. bo nie orientuje sie, napewno do konca sierpnia masz zabezpieczenie, a potem nie wiem, moze ta dziewczyna ktora pracuje w sekretariacie cos podpowie, zaraz znajde jej nick.. @madziuuula może się orientujesz jak to jest??
Macierzyński normalnie dostaniesz ale umowy nikt nie ma obowiązku Ci przedłużyc i raczej tego nie zrobi chyba że chcesz od września wrócić do pracy? Ale to i tak wola dyrekcji obowiązku nie mają...
A mnie obudził głód i jem sobie kanapeczki bo rano na 8 jadę porobić sobie badania
A to nie musisz być naczczo do badań? :)

reklama
Dziewczyny życzę wszystkim powodzenia i szczęśliwego porodu. Ja niestety muszę Was opuścić. Wczoraj odebrałam wynik powtórzonej bety ( zrobionej z ciekawosci) i niestety był spadek o 200 jednostek. Nie czekając ,pojechałam bez zapowiedzi do mojego gin. Potwierdził, że rokowania są kiepskie,zrobił usg. Rozwój ciąży zatrzymał się na 6 tyg,a ja jestem prawie w 8. Serce ledwo bije. Czekam 2 tyg na poronienie samoistnie, a jeśli nie przyjdzie to będę miała łyżeczkowanie. :((( jest mi jedynie niezmiernie przykro....

Do góry