reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Tylko te lody mogła bym jeść :)

Załączniki

• IMG_20190802_153803.jpg
    IMG_20190802_153803.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 71
reklama
Ja tez lubie konkret i nikt mi nie musi nic opisywac, bo moja wizyta prywatna tez trwa 20 min, ale mam pewnosc ze bedzie usg, a niestety kobiety po przejsciach potrzebuja sie uspokoic podczas wizyty podpatrujac czy na usg wszystko ok, czy maluchowi nadal bije serce.
A czy ja mówię o tobie, przetoczylam fakt lekarki do której ja chodz, że są kobiety które potrzebują tego a jak lekarz nie gada to odrazu że kiepski pomimo tego że ma prawidłowe diagnozy i to że na nfz też można znaleźć dobrego lekarza.

Wszystko zależy kto czego szuka, ja nie muszę mieć lekarza gdzie wizyta będzie trwać 40 min. U mnie wizyta trwa 20 min w tym bada ginekologicznie i robi usg,niema zbędnego gadanie, ja tego nie potrzebuje żeby mi opisywał co teraz dzieje się z dzieckiem i jakie zmiany zachodzą, a w opiniach widzę że ma negatywy z tego powodu że niema czasu pogadać.
20min to niezle i tak... ja chodzę do takiego, ze co 15min przyjmuje i czasem jeszcze pomiędzy kogoś i zwykła wizyta 250zl.

Witaj ! Fajnie ze dolaczylas! Trzymam mocno kciuki za tą ciążę musi się udać :-) Wiesz mniej więcej kiedy termin Ci wypada ? Mi wg ostatniego usg 22 marca.
Wg owu 15 marca,ale babeczka która robiła mi scan powiedziała że tak naprawdę okaże się na
scanie następnym.
21 sierpnia mam wizytę w Woman hospital i od razu umowia mnie na prenatalne.
Jestem tak zestresowana bo w ciąży poprzedniej miałam usg co 2 tyg.A teraz na nhs będę miała tylko dwa.Napewno zrobie sobie w szpitalu prywatne jeszcze

to tak jak u mnie. jest jedna dobra, młoda lekarka- czeka się na wizytę 3 miesiące i przed ciążżą akurat zarejestrowałam się do niej an cytologię, pobrała. i potem robie test i dzwonię do przychodni, że ciąża i chcę się zarejestrować, a w recepcji mówią, że jest problem, bo ta lekarka tylko przyjmuje z karteczką od niej. więc pytam skąd tą karteczkę mam wziąć, a ona mi mówi, że trzeba iść do prywatnego gabinetu lekarki na wizytę i ta da karteczkę iw tedy na nfz zapiszą. śmiech na sali....więc zarejestrowała mnie do inne na kolejny dzień.
To ja się cieszę że trafiłam na takiego lekarza i to na nfz, prowadzi moja 4 ciąże, gdzie były różne problemy i nie zgadywala tylko leczył.

Mój gin do którego chodzę prywatnie też konkret. Wizyta czasem trwa 10 minut ale wszystko wiem i jest usg. Ja też raczej nie lubię się rozgadywac. Jak byłam tydzień temu u innej lekarki to aż byłam zdziwiona jak ona mnie zaczęła doptywać o pierwsza corke. Miło że ma czas dla pacjentów ale nie jestem do tego przyzwyczajona :-)

reklama
Do góry