reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Byłam na Izbie w nocy bo doszła migrena, wymioty i ogólna rozsypka. Zadzwoniłam po kuzynkę mieszkająca obok i pojechałam Spotkałam konowała i był okropny,nagadał mi strasznych rzeczy i mnie obrażał ;((
We wtorek pójdę na wizytę na wszelki wypadek ale to najpewniej koniec. ;(((
Dziękuję Wam za wsparcie , trzymam za Was kciuki by żadna się nie znalazła na moim miejscu.
Tak mi przykro, co za okropne doświadczenia....

reklama
A mnie przeraża myśl że mogą być bliźniaki bo w takim razie bym miała razem 5 dzieci. Myślałam że to widać na 1 usg, a tu tyle jest sytuacji że przy jednojajowych widać dopiero po 12 tyg. Mój tata jest bliźniakiem.
Podobno antykoncepcja hormonalna daje większe prawdopodobieństwo bliźniaków, ale ja jej nie stosowałam, ale życzę bliźniaków tym co by chciały :)
Moje Bliźniaki jednojajowe było widac w 7+trochę bardzo wcześnie. Dopiero w 10tc dowiedziałam się że sa jedokosmowkowe dwuowodniowe.

Kochane czy wy też macie takie bóle silne kucie np po lewej stronie??? :(

Mam wpisany termin porodu na 1 kwietnia ale mówił lekarz że to może się jeszcze zmienić

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Jestem po wizycie:) dzidzia na 2.14cm serducho pieknie bije. Ale przez monent pani dr szukala 2! Bo jej sie wydawalo ze cow jest, ale stres!
Z moczem dostalam urosept tpawdopodobnie z sluzu sa te bakterie.
Mamy zakaz wspolzycia przez to kluciw:/ I mam sie cieszyc urlopen:)

A jakie to kucie mnie właśnie tak wczoraj wieczorem złapalo kucie po lewej stronie okropny ból...

A jakie to kucie mnie właśnie tak wczoraj wieczorem złapalo kucie po lewej stronie okropny ból...
Ja nie mam zadnego bolu ani klucia, ale u mnie sie pozmienialo bo mialam.bardzo bolesne miesiaczki po scianach chodzilam a po poronieniu jak reka odjal bol wiec moze cos tam sie pozmienialo ze teraz nic nie boli.. nie mam pojecia.

Ja takie miałam przez dwa dni później zlezlazo, po kilku dniach wróciło po drugiej stronie, położna mówiła że skoro już czuję ból na pachwinie mogę od września iść do fizjo bo to oznacza że mam ucisk, no nic miałam iść 23 do mojej najlepszej Pani ginekolog w Polsce, ale chyba pójdę wcześniej do też bdb faceta żeby sprawdził, bo ostatnio z dzidziusiem było ok tydzień temu ale jajnik powiększony woec lepiej sprawdzić czy wszystko ok.
Dziewczyny mialyscie przed ciąża torbiel w piersi? To jakoś wpływa na karmienie lub coś?

U mnie klucie bylo chyba spowodowane zastojem w nerce. Bo boli dzis niewyobrazalnie. Pulsuje mi z ledzwi do prawej strony brzucha I wzdluz pachwiny. Jak nie przejdzie zostanie nam IP. Przy michale mialam dokladnie to samo, ten Sam bol I te same objawy. Musialam czekac az minie urosept mam juz wypisany wiec nie pomoga mi za bardzo :/ dobrze ze z dzieckiem ok ale te zastoje mnie wykoncza,:(

Dziewczyny mialyscie przed ciąża torbiel w piersi? To jakoś wpływa na karmienie lub coś?

U mnie mało kłucia w brzuchu , czasem przy zmianie pozycji ale to sekunda. Ja mam w piersiach guzek lagodny co pol roku obserwowany w usg i poza tym mnostwo torbieli do 2 cm, tez chetnie poznam opinie na ten temat . ktos cos ?

reklama
hej mamcie.
A więc tak na usg na razie nic nie widać :(
jest parę opcji. Ciąża się nie rozwija tzn kosmówka i dlatego nic nie widać i jak bym dostała okresu to samoistnie się wszystko oczyści. Następna opcja ciąża poza maciczna ale tu lekarz powiedział że może 1% daje że tak może być, ostatnia opcja ciąża jest jeszcze za wczesna by wyszło coś na usg, bo mam nieregularny okres plus długie cykle, i jak tak rozmawiałam z nim że kochaliśmy się tak mniej więcej koło 9-10 lipiec więc jak doszło wtedy do zapłodnienia to mam wcale nie patrzyć na termin od 1 dnia ostatniej miesiączki bo ona była 12 czerwca . Mam zrobić bete i za dwa dni powtórzyć zobaczyć czy się zwiększa. bo wczoraj zrobiłam test ciążowy i są dwie kreski, jak beta będzie przyrastać to zrobić uzg za 2 tygodnie - więc już poczekam na wizytę którą mam za 3 tygodnie i zobaczymy co wtedy wyjdzie.

Do góry