reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
U mnie szok póki co... Jest to 5+4 było widać pęcherzyk żółtkowy i lekarka mówiła, że ma wrażenie że coś tam zaczyna migać, ale zarodka jeszcze nie będzie opisywać, bo nie jest pewna na sto procent, czy on jest.. mam niestety krwiaka zaraz nad ujściem szyjki, no i to on się opróżnia, stąd ten krwotok wręcz.. Lekarka powiedziała, że mam się oszczędzać, no i w tak wczesnej ciąży nic się nie da zrobić, bo już mam wszystkie możliwe leki, no i żebym się cieszyła, że mam jedno dziecko.. więc muszę czekać...

Ale czy to tak jest ze te objawy musza byc caly 1 trymestr i koniec kropka? Nie ma reguły na to raczej. Organizm mogl sie przyzwyczaic (zaakceptowac) do zwiekszonej ilosci hormonow i masz spokoj. Nie wyobrazam sobie np. Miec calymi dniami mdlosci lub codziennie wymioty
ja na to liczę, że juz się przyzwyczaiłam, ale jutro mojego doktorka wypytam jak to jest i jak może byc:)
Jestem w szpitalu, pobiora mi krew na betę i pojutrze żeby zobaczyć czy przyrasta
trzymam kciuki za przyrost! (...ehh ta beta....zawału mozna dostać)

No lekarz powiedział, ze nie widać żeby serce biło, ale próbował dać jakaś fałszywa nadzieje ze może aparat zaburza echo czy jakoś tak i rano powtórzymy. Nie mogę normalnie uwierzyć, jeszcze przedwczoraj tak ładnie biło..
Mam nadzieję, że to lekarz ma rację i to kwestia sprzętu... Trzymam mocno kciuki...

Ale czy to tak jest ze te objawy musza byc caly 1 trymestr i koniec kropka? Nie ma reguły na to raczej. Organizm mogl sie przyzwyczaic (zaakceptowac) do zwiekszonej ilosci hormonow i masz spokoj. Nie wyobrazam sobie np. Miec calymi dniami mdlosci lub codziennie wymioty
Ale mdlosci całodobowe to niestety realny objaw[emoji12]

Hej czytam Was od początku istnienia tego forum ale mało sie odzywam bo jest to moja pierwsza ciąża i nie chce sie stresować takimi tematami poronień (bo faktycznie powinna być inna zakładka, tam każda co przeszła z Was znajdzie zrozumienie). Ja o ciąży z testu dowiedziałam sie 2 lipca a już 4 bylam na wizycie gdzie był widoczny pęcherzyk. Pani doktor zaleciła tylko branie kwasu foliowego, i szereg badań które dopiero zrobię w piatek a wizytę 4 tygodnie pozniej zaleciła i zapisałam sie tak jak wcześniej pisałam na 6 sierpnia gdzie założy mi kartę i okresli date porodu, wg aplikacji to 9.03 4 dni po moich urodzinach 05.03 :) Daleko mi jeszcze do kupowania fotelików wózków i innych akcesorii potrzebnych w ciąży jak i po urodzeniu dziecka. Objaw mam mało zaczęło sie od nudnosci i bolesnosci piersi i mocnego zmysłu węchu. Czasem jest dzień, że nie odczywam ze jestem w ciazy. I nie stresuje sie tym :) jak doktor mówiła ze wszystko idzie w dobrym kierunku to tak będzie :) 24 lipca miałam niespodziewanie dłutowanie górnej 8-semki.. (horror! ) i tylko Apap.. ale przetrwałam.. i jeszcze pytanko jest ktoś z 3-miasta i okolic? Pozdrawiam :)

reklama
Hej czytam Was od początku istnienia tego forum ale mało sie odzywam bo jest to moja pierwsza ciąża i nie chce sie stresować takimi tematami poronień (bo faktycznie powinna być inna zakładka, tam każda co przeszła z Was znajdzie zrozumienie). Ja o ciąży z testu dowiedziałam sie 2 lipca a już 4 bylam na wizycie gdzie był widoczny pęcherzyk. Pani doktor zaleciła tylko branie kwasu foliowego, i szereg badań które dopiero zrobię w piatek a wizytę 4 tygodnie pozniej zaleciła i zapisałam sie tak jak wcześniej pisałam na 6 sierpnia gdzie założy mi kartę i okresli date porodu, wg aplikacji to 9.03 4 dni po moich urodzinach 05.03 :) Daleko mi jeszcze do kupowania fotelików wózków i innych akcesorii potrzebnych w ciąży jak i po urodzeniu dziecka. Objaw mam mało zaczęło sie od nudnosci i bolesnosci piersi i mocnego zmysłu węchu. Czasem jest dzień, że nie odczywam ze jestem w ciazy. I nie stresuje sie tym :) jak doktor mówiła ze wszystko idzie w dobrym kierunku to tak będzie :) 24 lipca miałam niespodziewanie dłutowanie górnej 8-semki.. (horror! ) i tylko Apap.. ale przetrwałam.. i jeszcze pytanko jest ktoś z 3-miasta i okolic? Pozdrawiam :)
Na pewno wszystko będzie dobrze, z kupowaniem rzeczy to nie ma co się spieszyć, jest jeszcze czasu a czasu :) A dłutowania zęba to współczuje, ja też wybieram się do dentysty ale mam nadzieję, że nie będzie żadnych niespodzianek. :)

Do góry