reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Dokladnie, tabletke na tarczyce wez po badaniu ja zawsze tak robie, chociaz nawet jakbys pominela jedna to nie ma tragedii :)
OK dzięki. Dobrze ze zapytałam. A znacie się na wynikach tarczycy? Mam 3.7 i lekarz przepisał tylko 25mg. Nigdy wcześniej nic nie brałam i nie miałam problemów z tarczyca. Ciekawa jestem czy te tabletki coś pomogły.

Mili jak po wizycie? Nie mogę nic znalesc moje pominelam jakiegoś posta?
Ja mam 0rh- mąż ma Arh-

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

OK dzięki. Dobrze ze zapytałam. A znacie się na wynikach tarczycy? Mam 3.7 i lekarz przepisał tylko 25mg. Nigdy wcześniej nic nie brałam i nie miałam problemów z tarczyca. Ciekawa jestem czy te tabletki coś pomogły.
Moj endo utrzymuje moja tarczyce na poziomie do 2 bez ciazy, w okolicy 0-1 w czasie ciazy. Ja biore juz tyroksyne 6 lat i potrafi skakac nawet przy stalym leczeniu, w ciazy tymbardziej. Dobrze, że dostalas leki :)

Dodam, że w ciazy biore 125 mg, ale tym sie nie sugeruj, bo kazdy przypadek jest inny i podobnie jak Ty 6 lat temu startowalam od niskiej dawki.

A bierzesz witaminy?? Moj endo przepisal mi w ciazy jod, ale ta sama dawka jest w pregna plus wiec sie suplementuje pregną, bo tu jest i jod i wit.d i kwas foliowy itd.

Moj endo utrzymuje moja tarczyce na poziomie do 2 bez ciazy, w okolicy 0-1 w czasie ciazy. Ja biore juz tyroksyne 6 lat i potrafi skakac nawet przy stalym leczeniu, w ciazy tymbardziej. Dobrze, że dostalas leki :)

Dodam, że w ciazy biore 125 mg, ale tym sie nie sugeruj, bo kazdy przypadek jest inny i podobnie jak Ty 6 lat temu startowalam od niskiej dawki.

A bierzesz witaminy?? Moj endo przepisal mi w ciazy jod, ale ta sama dawka jest w pregna plus wiec sie suplementuje pregną, bo tu jest i jod i wit.d i kwas foliowy itd.
Tak biorę witaminy metylowane (bo mam mutacje MTHFR) I w tym jest też jod 150ug. Czy to dobra dawka? Mi powiedział lekarz że jak powtórzę badanie po 4 tyg od suplementacji to wtedy zobaczymy czy trzeba zwiększyć dawkę.

Oto mój śliczny kropek :)
5 tydzień ciąży . Wszystko się rozwija dobrze. Oczywiście mnóstwo badań bo mam grupę krwi 0. Witaminki te kazał brac. Następna wizyta 26 sierpnia. Termin mam wpisany na 1 kwietnia 2020 w prima aprilis dobre nie ale mówił że może się jeszcze zmienić.

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Załączniki

• IMG_20190729_211353.jpg
    IMG_20190729_211353.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 111
  • received_488380818581070.jpeg
    received_488380818581070.jpeg
    51,6 KB · Wyświetleń: 103
reklama
[GROUP=][/GROUP]
Oto mój śliczny kropek :)
5 tydzień ciąży . Wszystko się rozwija dobrze. Oczywiście mnóstwo badań bo mam grupę krwi 0. Witaminki te kazał brac. Następna wizyta 26 sierpnia. Termin mam wpisany na 1 kwietnia 2020 w prima aprilis dobre nie ale mówił że może się jeszcze zmienić.

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Super gratuluje!!! Wg usg masz 5 tydzień i 5 dzień więc musiałaś mieć wcześniej owulkę :)

Do góry