reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny, zalamalam się. Zrobiłam druga betę po 48h 1969 a pierwsza była 1376. Przyrost 43%. Strasznie się boję.
A ja bym na twoim miejscu odpuscila robić ta betę, wydajesz tylko kasę a nic z tego nie masz, jedynie nerwy. Ja wiem ze każda się boi poronienia ale czasem tak jest i nic nie pomoże, więc usiądź zrelaksuj się a nie lataj co chwilę na badania, jeszcze przez te 8 miesięcy będziesz mieć dość badań. A wyniki mogą być błędnie podane już niejednokrotnie się z tym spotkałam.

reklama

A ja bym na twoim miejscu odpuscila robić ta betę, wydajesz tylko kasę a nic z tego nie masz, jedynie nerwy. Ja wiem ze każda się boi poronienia ale czasem tak jest i nic nie pomoże, więc usiądź zrelaksuj się a nie lataj co chwilę na badania, jeszcze przez te 8 miesięcy będziesz mieć dość badań. A wyniki mogą być błędnie podane już niejednokrotnie się z tym spotkałam.
Obys miała rację ale po dwóch poronieniach ciężko jest pozytywnie w takiej sytuacji myśleć.

Masz rację, zazdrosze wam ze robicie I macie już jakieś wyniki, ale może mniej stresu, polecam na wieczór jakieś komedie do oglądania żeby się pośmiać i zrelaksować, nie Czytac i się zamartwiac ;) mogła być nawet się prztransportowana próbka cokolwiek ważne że jest przyrost.

Obys miała rację ale po dwóch poronieniach ciężko jest pozytywnie w takiej sytuacji myśleć.
Wiem że ciężko pozytywnie myśleć ale kontrolowanie nic nieda, też po poronienia latalam i sprawdzalam i nic to nie dawało tylko stres i też nikt nikomu nie gwarantuje że teraz masz wyniki super a za tydzień już nie jest fajnie. Więc usiądź zrób coś dla siebie później tego czasu mieć nie będziesz i poczekaj na wizytę.

Wiem że ciężko pozytywnie myśleć ale kontrolowanie nic nieda, też po poronienia latalam i sprawdzalam i nic to nie dawało tylko stres i też nikt nikomu nie gwarantuje że teraz masz wyniki super a za tydzień już nie jest fajnie. Więc usiądź zrób coś dla siebie później tego czasu mieć nie będziesz i poczekaj na wizytę.
A myślisz że powinnam wcześniej umówić się na wizytę? Mam w piątek za tydzień. Dzwoniłam do gin to powiedziała żeby zrobić betę jeszcze jutro i leki mogę dalej kontynuować. Kurde nie wiem czemu tak się dzieje. Jestem na clexane, acard i progesteron + witaminy metylowane. Więcej chyba nic już się nie da.

A myślisz że powinnam wcześniej umówić się na wizytę? Mam w piątek za tydzień. Dzwoniłam do gin to powiedziała żeby zrobić betę jeszcze jutro i leki mogę dalej kontynuować. Kurde nie wiem czemu tak się dzieje. Jestem na clexane, acard i progesteron + witaminy metylowane. Więcej chyba nic już się nie da.
To masz już tego trochę, jeśli lakarka ci mówi żebyś poszła na te badania to idź i zrób je, mam nadzieję że się uspokoisz jak podskoczy ten wynik.

Ważne że jest przyrost, wiadomo powinien być wyższy ale ważne że jest :) Mieścisz się w normavh tygodniowych? :) Nic się nie stresuj to nie pomaga

reklama
Witam wszystkie mamusie! U mnie okres był 26.05,2019.zrobiłam test w poniedziałek i wyszły od razu 2 grube kreski. wczoraj byłam na wizycie i jest 5 tydzień i 2 dni:)zarodek jest, czekamy na serduszko, za 2 tygodnie wizyta, która powinna już potwierdzić to i wtedy założą kartę ciąży i dadzą na wyniki. Także czekam. A jestem mamą listopadową 2017:)synek:)

Do góry