reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

A chodzi ci o położne środowiskowa która przychodzi do domu do dziecka? Jeśli tak to możesz sobie już ją wyszukać np w przychodni lub w necie położne z twojej okolicy, zadzwonić i się dopytać czy będzie do was przychodzić. A sam dokument uzupełniasz w szpitalu po urodzeniu, tam wpisujesz przychodnie gdzie będzie dziecko szczepione bo tam wysyłają kartę szczepien i podajesz również położna.
A położną do dziecka, no to przydzielili gdy zgłosiliśmy dziecko do przychodni. I sami wyznaczyli nam polożną, ktora przyszla do małej.

reklama
A położną do dziecka, no to przydzielili gdy zgłosiliśmy dziecko do przychodni. I sami wyznaczyli nam polożną, ktora przyszla do małej.
Ale masz możliwość wybrania sobie własnej jeśli chcesz, mi wcześniej też przychodnia z przychodni ale się przeprowadziłam i do ostatniego dziecka wyszukalam sobie w necie

Dziewczyny byłam wczoraj na tym drugim usg u prywatnej gin bo powiedziała że wolaby mnie zobaczyć (a w sumie dzwoniłam żeby odwołać). I wczoraj było 6+0 a tamten dalej pecherzyk ciążowy i pecherzyk żółtkowy bez zarodka czyli tak jak tydzień wcześniej w 5+0. Fakt że ten pecherzyk żółtkowy urósł z 2mm do 4mm więc dobry znak. Ale trochę się martwię że dalej nie ma zarodka. Czy mialyscie usg w tym okresie i nie było jeszcze zarodka? Lekarz kazał czekać jeszcze tydzień bo za tydzień mam to usg w szpitalu. Ale martwię się trochę. Zwłaszcza że wg owu to było 6+3 wczoraj ale gin mówi żeby nie przejmować sie testami owu i liczy z OM.

Dziewczyny byłam wczoraj na tym drugim usg u prywatnej gin bo powiedziała że wolaby mnie zobaczyć (a w sumie dzwoniłam żeby odwołać). I wczoraj było 6+0 a tamten dalej pecherzyk ciążowy i pecherzyk żółtkowy bez zarodka czyli tak jak tydzień wcześniej w 5+0. Fakt że ten pecherzyk żółtkowy urósł z 2mm do 4mm więc dobry znak. Ale trochę się martwię że dalej nie ma zarodka. Czy mialyscie usg w tym okresie i nie było jeszcze zarodka? Lekarz kazał czekać jeszcze tydzień bo za tydzień mam to usg w szpitalu. Ale martwię się trochę. Zwłaszcza że wg owu to było 6+3 wczoraj ale gin mówi żeby nie przejmować sie testami owu i liczy z OM.

@Mała.czarna ma podobna sytuacje,

Tak jak dziewczyny piszą, że jest czas,ozesz mieć młodsza ciąże, coraz bardziej rozumiem czemu usg lepiej później zrobić zamiast się denerwować, ja wiem bo może tam nic u mnie nie ma, może się źle zagniezdzilo a równie dobrze może za tydzień zobaczę serduszko albo i dwa to by był cyrk ;)
Z objawów piersi mi trochę ustaly, så mniej drazliwe ale teraz to ja w stroju kąpielowym mogę paradowac ;)
Mam tylko dość mocne klucie ale w drugim jajniku, I dziwne hmmm... Odbijanie się, cofanie ciężko to określić... I takie niby mi nie dobrze, ale nie chce mi się wymiotować nie wiem ciężko strasznie to wyłapać.
f2w3gov37znp1hsr.png

Niestety ja nie pomogę bo u mnie zawsze ten zarodek juz był jak robiłam usg. W dwóch poprzednich ciążach na pierwszych usg w 7+1 juz był. Teraz poszłam wg om było 6+4 a wg usg 6+2 i tez juz był.
Poczekaj do tej wizyty w szpitalu, który bedziesz miała wtedy t+d? Widzisz różne przypadki tu dziewczyny maja ze zarodek moze sie trochę pózniej pojawić . Ze spokojem Kochana bardzo w Was wierze ✊✊❤️

Niestety ja nie pomogę bo u mnie zawsze ten zarodek juz był jak robiłam usg. W dwóch poprzednich ciążach na pierwszych usg w 7+1 juz był. Teraz poszłam wg om było 6+4 a wg usg 6+2 i tez juz był.
Poczekaj do tej wizyty w szpitalu, który bedziesz miała wtedy t+d? Widzisz różne przypadki tu dziewczyny maja ze zarodek moze sie trochę pózniej pojawić . Ze spokojem Kochana bardzo w Was wierze ✊✊
Dziękuję. Wtedy będzie 7+0 więc już będzie wiadomo napewno. Myślałam że wczoraj się uspokoje i zobaczę a tu nic. Męczy mnie to trochę bo wiem kiedy owu była więc ciąża powinna być starsza a nie młodsza. Ale w sumie to był dopiero 6+0 więc może kilka dni za wcześnie. Będę czekać pozytywnie nastawiona.

Cześć! Potrzebuję rad bardziej doświadczonych koleżanek. Gdzieś mi się obiło o oczy, że jest obowiązek wyboru położnej.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to zrobić? Gdzie? Kiedy?
My wybraliśmy położna środowiskowa w szkole rodzenia. Tam wypełniliśmy odpowiednie pismo.

reklama
Witam wszystkie. Wyspałam się za cały tydzień- spalam 12 h [emoji23] teraz kawka i można dzień zaczynać. Dzisiaj na obiad piekę pstrąga.

Do góry