reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny u mnie dzisiaj 2 dzień 6 tygodnia i zaczęly sie mocne mdłości i wymioty... :( pocieszam sie ze to oznaka ze bobas rośnie i to dobry znak.

Dodatkowo nachodzą mnie myśli ze nie dam rady z niemowlakiem i sobie nie poradzimy :( dziwi mnie to bo ciąża jest bardzo chciana i planowana... tez was nachodzą takie mysli?
Ja miałam takie mysli jak zaczelismy sie starac o dziecko. Poki co sama radość, choć jestem przekonana, że bliżej porodu znów bedzie panika... Pocieszam się, że inni dali radę to pewnie i my damy ;)

reklama
Moja tez 3 latka i nocki wcale nie lepsze często się budzi albo do nas do łóżka chce także będzie wesoło ;)
A myślałam że tylko ja mam ten problem , koleżanek córki normalnie śpia cała noc , myślałam że tylko moja tego typu [emoji1787]
A budzi się tak o poprostu napić się? U mnie jest tak że od około 3 godziny czasem 4 zaczyna płakać przez sen i powtarza się już to do samego rana, nie można jej uspokoić , czasem też krzyczy rzadko kiedy wola pić , ja jestem osobą nerwowa , i zastanawiam się czy w ciąży z powodu moich nerwów ona tego nie "odziedziczyła"

U mnie też 3 latek budzi się w nocy żeby przejść do naszej sypialni, władować się do naszego łóżka i się napić .. chociaż cieszę sie,że przynajmniej bardzo ładnie zasypia u siebie w pokoju.

A myślałam że tylko ja mam ten problem , koleżanek córki normalnie śpia cała noc , myślałam że tylko moja tego typu [emoji1787]
A budzi się tak o poprostu napić się? U mnie jest tak że od około 3 godziny czasem 4 zaczyna płakać przez sen i powtarza się już to do samego rana, nie można jej uspokoić , czasem też krzyczy rzadko kiedy wola pić , ja jestem osobą nerwowa , i zastanawiam się czy w ciąży z powodu moich nerwów ona tego nie "odziedziczyła"
Hej, ja mam córkę 4 łatkę i ona przechodziła taki okres w okolicach 2-3 lat, ogólnie z tego co rozmawiałam z lekarzem to mówił że dużo dzieci tak ma, a jest to spowodowane tym że dziecko odreagowuje to co było w ciągu dnia, nie musiało nic strasznego się dziać ale może za dużo bodźców i sen jest niespokojny, dlatego dzieci do pewnego czasu często się budzą w nocy z płaczem, teraz ma 4 lata i budzi się do picia lub na siku ale już bez placzu.

To u mnie odwrotnie, córka 2.5 roku i śpi sama w swoim pokoju i przesypia całe noce i tak się zastanawiam czy źle nam jest, że tak chcemy to zmienić drugim dzieckiem?

Miała tak jak piszesz w okresie 2,5-3 lat to są emocje i moja tak samo przeżywała dzień krzyk, płacz jak brałam ja na ręce to aż się wyginała i po chwili normalnie spała dalej to wszystko dziko się w jej śnie przestałam ja budzić tylko głaskałam i minęło to. Teraz ma 3,5 ale jęczy w nocy co jakiś czas zapłacze to ja już lecę niema tak ze piciu chce bo ja jej na łóżeczku zawiesiłam taki pomocnik i ona tam sama soboe wyjmuje jak chce. Czasem jej się śni coś to płacze albo opowiada coś i tez lecę jak wariatka do tego łóżeczka także u nas marne nocki i tak od jej urodzenia [emoji3]

reklama
Hej, ja mam córkę 4 łatkę i ona przechodziła taki okres w okolicach 2-3 lat, ogólnie z tego co rozmawiałam z lekarzem to mówił że dużo dzieci tak ma, a jest to spowodowane tym że dziecko odreagowuje to co było w ciągu dnia, nie musiało nic strasznego się dziać ale może za dużo bodźców i sen jest niespokojny, dlatego dzieci do pewnego czasu często się budzą w nocy z płaczem, teraz ma 4 lata i budzi się do picia lub na siku ale już bez placzu.
Tu możliwe że masz.racje , bo czasem jest tak że ciotka ja weźmie na dwór , ma syna w wieku 10 lat i Kajka się z nim wygupia, bawi , czasem też złości i potem w nocy krzyczy oddaj mi to !
Odejdź, albo gdzie jest mój wózeczek i lalka i to się zaczęło właśnie jakoś rok temu , wcześniej też się budziła ale jeszcze nie umiała na tyle mówić więc głównie to był płacz , czasem smoczek pomagał , A jeszcze wcześniej cyc , ale od małego takie etapy ma niestety , od trzech lat nie przespalam ani jednej nocy , chyba że liczyć te.weekendy kiedy spala u mojej mamy [emoji28]

Do góry