reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Ja musialam powiedziec wczesniej ze chce jal mialm 5 cm rozwarcia a przyszedl jak mialam juz wiecej .
Spokojnie :).poród nie jest taki straszny, jeśli odszedł czop.zabarwiony krwia to pewnie niedlugo sie zacznie :) jak będziesz na porodowce powiedz ze chcesz znieczulenie o ile chcesz :)
Werka gratulacje! Jak ja zazdroszczę, że masz już dzidzie na zewnątrz. Niech się zdrowo chowa 😍👶

reklama
Dziewczyny, a ja właśnie wróciłam z KTG, cisza i spokój, nic się nie dzieje i bardzo się cieszę 😃 Chciałabym już być z malutką ale z drugiej strony wiem, że każdy dzień w brzuszku dla niej to dużo, więc niech na razie sobie jeszcze odpoczywa. Rozmawiałam z położną i mówiła mi, że rygor jak cholera, nikogo na oddział nie wpuszczają 😟 Ale też mnie pocieszyła, bo teraz po cesarce tylko 6 godzin trzeba leżeć plackiem, więc może się jakoś ogarnę sama😣

Dziewczyny, a ja właśnie wróciłam z KTG, cisza i spokój, nic się nie dzieje i bardzo się cieszę 😃 Chciałabym już być z malutką ale z drugiej strony wiem, że każdy dzień w brzuszku dla niej to dużo, więc niech na razie sobie jeszcze odpoczywa. Rozmawiałam z położną i mówiła mi, że rygor jak cholera, nikogo na oddział nie wpuszczają 😟 Ale też mnie pocieszyła, bo teraz po cesarce tylko 6 godzin trzeba leżeć plackiem, więc może się jakoś ogarnę sama😣
Przypomnij na kiedy masz twrmin😀 A to dużo czy mało 6 godzin po cesarce?

Mnie tak brzuch boli, w sensie jwst obolały. Nie wiem jak mam się położyć czy usiąść żeby było lepiej. Na razie najlepiej stanie i kucanie znoszę, tylko że wtedy się kręgosłup odzywa 😞 A tak szczerze myślę, że urodze po terminie (mam na 9).

Na 25 marca. Jak miałam poprzednie cięcia to leżałam po 12 godzin. Potem każą wstać iść pod prysznic i czekać na pierwszą kupę 😃 i w 3 dobie do domu jak wszystko jest dobrze. Po 1 cesarce właśnie przez tą kupę, co nie chciało mi się wcale wyszłam w 4 dobie dopiero.

Kochana, to Ty już jesteś w terminie 😃 Wieczorem gorąca kąpiel, sex, potem jakiś olejek rycynowy i rano do rodzenia 😃😃😃

Na 25 marca. Jak miałam poprzednie cięcia to leżałam po 12 godzin. Potem każą wstać iść pod prysznic i czekać na pierwszą kupę 😃 i w 3 dobie do domu jak wszystko jest dobrze. Po 1 cesarce właśnie przez tą kupę, co nie chciało mi się wcale wyszłam w 4 dobie dopiero.
Aaa to nie wiedziałam nawet. Pewnie chcą się szybciej pacjentki pozbyć do domu. No w sumie to jest operacja i jakby nie było będzie rana się musiała zagoic i może oni chcą organizm szybciej zmusić do pracy? Nie wiem. Ale temat wyprozniania może kogoś z boku smieszyc, ale po operacjach i porodach to.poważny temat. Wtedy Ci robili lewatywe czy organizm sam zaczął pracować?

No niestety, kupa sama musi przyjść 😃 Moja siostra przed porodem to nawet nie zauważyła, że czop jej odszedł, zorientowała się dopiero jak wody zaczęły się sączyć

reklama
No niestety, kupa sama musi przyjść 😃 Moja siostra przed porodem to nawet nie zauważyła, że czop jej odszedł, zorientowała się dopiero jak wody zaczęły się sączyć
O matko, tego saczenia się wód też się boję, bo od poczatku ciąży mam mokre majtki i muszę je ciągle zmieniać. Te testy na wypłynięcia wód też mi nic nie dadzą, bo ph moczu to 8 caly czas. Także u mnie pozostaje czekać na skurcze. Może tego nie przegapie 😀😀😀

Do góry