reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Kochana staraj sobie tlumaczyc.. ze nawet jesli bedzie beznadziejnie zle to wszystko jest po cos i ze po kazdej burzy wychodzi slonce!!! Moja ginekolog caly czas powtarzala mi przy poronieniu.. zebym sie cieszyla ze jestesmy plodni.. ze szybko zachodze w ciaze.. i ze z tym nie ma problemu.. i staram sie w kazdej nawet beznadziejnej sytuacji dostrzegac pozytyw.. jestes mloda i plodna.. zobaczysz ze bedziesz jeszcze szczesliwa mama!!! Oczywiscie to wszystko jest niesprawiedliwe i przykre ale nie mozemy sie zadreczac.. bo mozna zwariowac. Natura jest bezwzgledna i wie co robi.. wygrywa najsilniejszy i chociaz jako ludzie wiele osiagnelismy w roznych dziedzinach nauki to z natura ciezko wygrac.. ale moze to lepiej, ona wie co robi. Patrz na to z tej strony, staraj sie wylaczac serce w takich sytuacjach. JESTES silna!
Wiesz ja już to sobie tak tłumaczyłam za pierwszym razem, ale z myślą że kolejny raz będzie udany :( jestem bardzo pozytywna osoba ale kolejna strata może mnie załamać...

reklama
Wiesz ja już to sobie tak tłumaczyłam za pierwszym razem, ale z myślą że kolejny raz będzie udany :( jestem bardzo pozytywna osoba ale kolejna strata może mnie załamać...
Na.razie nie mysl w kategorii straty bo poki co to nic niewiadomo i wszystko moze byc dobrze!! Nie wiem na jakiej podstawie lekarz moze oceniac i wyrokowac jak nie widzial wynikow beta hcg a na usg nic nie widac.. staraj sie nie myslec juz o tym.. chociaz wiem ze cholernie ciezko.

Ja rowniez po wizycie. Myslalam ze to juz prawie 7tydz I bedzie serduszko a tu wg USG 5ty. Mam zwolnienie przez plamienia do konca miesiaca,musze lezec I luteina dwa razy dziennie... Dopiero za dwa tygodnie mam sie zglosic czy wszystko ok... chyba oszaleje.. obok pecherzyka mam malego krwiaka

Ja rowniez po wizycie. Myslalam ze to juz prawie 7tydz I bedzie serduszko a tu wg USG 5ty. Mam zwolnienie przez plamienia do konca miesiaca,musze lezec I luteina dwa razy dziennie... Dopiero za dwa tygodnie mam sie zglosic czy wszystko ok... chyba oszaleje.. obok pecherzyka mam malego krwiaka
A kiedy miałaś ostatnią @ ? Do 14 dni może być różnica gdyż zawsze może być później owulacja.
Wiem ze czujesz rozczarowanie i nie potrzebny stres ale na pewno dzidzia prawidłowo się rozwija

Marta, a dużo masz tego plamienia? Tez ciut miałam wczoraj, a krwiaka miałam w poprzedniej ciąży. Lez jak najwiecej, oszczędzaj się bardzo i trzymam kciuki, żeby krwiak szybko się wchłonął. Przez plamienie biorę od dziś 3x duphaston zamiast 2x (pisałam z ginekolog SMS)

Jak to się dzieje,że 2 tyg może byc różnicy ? Przecież ciążę ponoć liczy się od ostatniej miesiączki. Przesunięta owulacja?

Hej Dziewczyny, a tak odbiegając od tematu też się tak wszystkim martwicie? Np. czy jedzenie na mieście mi nie zaszkodzi i milion innych pierdół. A dzisiaj to w ogóle hit, wieczorem malowalysmy palcami, tzn głównie córka i mąż ja wykapał, a ja padlam od razu spać z lekko pomalowaną ręką i tak spałam do rana... od rana brak humoru. Takie głupoty, a ja wciąż myślę, a czy to nie zaszkodzi dziecku...

Tak, owulacjr możesz mieć nawet podczas następnego @, przez to jest ta magia że nagle wpadka a przytulali się przed samym @ lub po. Jeżeli nie sprawdzałas testami owu to pewne że nie wiesz kiedy dokładnie, chociaż i testy mogła oklamac, pokaże że do 24h może wystąpić a jakoś czynnik ja wstrzyma i okaże się że po 48h była... Np dużo witaminy C opóźnia, jeżeli byłaś przeziębiona i bralas.
f2w3gov37znp1hsr.png

Hej Dziewczyny, a tak odbiegając od tematu też się tak wszystkim martwicie? Np. czy jedzenie na mieście mi nie zaszkodzi i milion innych pierdół. A dzisiaj to w ogóle hit, wieczorem malowalysmy palcami, tzn głównie córka i mąż ja wykapał, a ja padlam od razu spać z lekko pomalowaną ręką i tak spałam do rana... od rana brak humoru. Takie głupoty, a ja wciąż myślę, a czy to nie zaszkodzi dziecku...
Nie powinno zaszkodzić, nie dostałaś reakcji alergicznej, ja o siebie bardziej dbam ale nie jestem w bajce mydlane, używam środków do czyszczenia muszę, robię sama paznokcie hybrydowe (mama ginekolog o tym fajnie pisała) bo poprawiają mi samopoczucie jak mam ładne paznokcie. Nie dajmy się zwariować. Może to głupi przykład na moim weselu była para zaraz po urodzeniu i obok nich siedziała para moich znajomych, dziewczyna co niedawno urodziła mówi do mnie po weselu że Aga ta druga dziewczyna chyba jest w ciąży, tyle jadła tak miksowala ale piła alkohol to raczej nie... Co się okazało Aga była w 9 tyg ciąży i nic o tym nie wiedziała, bawiła się, piła alkohol jadła co chciała, robiła co chciała a przede wszystkim się nie stresowala ;) urodziła piękna zdrowa córeczkę, a ile później miała stresów i wyrzutów sumienia, bo piła alkohol itd... Ale wszystko było ok. wydaje mi się że to jest magiczny środek zero stresu, ciężko się mówi bo sama spinam, ale staram się czytać książkę do spania, nie siedzę już godzinę przed spaniem nie patrzę w ekran żeby się wyciszyć, nic innego naszym bobaskom nie pomożemy. A sny nie pomagają bo dzisiaj śniło mi się że poroniłam, i to pokazuje tylko jak bardzo to siedzi w głowie. MIŁEGO DNIA
f2w3gov37znp1hsr.png

reklama
Hej mi zaczęła się bezsenność [emoji52] w poprzedniej ciąży tez tak
Miałam ze za cholerę nie mogę zasnąć a o 5:30 pobudka do roboty.
Miłego dnia dziewczyny [emoji8]

Do góry