reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

No ale wszędzie mają te same wyznaczniki którymi się kierują. Nie wierzę że u Ciebie wszyscy zacofani jacyś są.
A rejestrowalas do przychodni?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Jak tak czytam to faktycznie wygląda jakby tam ludzie kończyli medycynę korespondecyjnie w trybie zaocznym.
W ogóle dla mnie lekarz, który mówi, żeby nie mieszać piersi z mm, czyli nota bene zrezygnować z piersi to już na dzień dobry śmierdzi. Mnie, mimo, że kazały dokarmic żeby młoda przybrała, to wręcz mówiły, żeby dbać o laktacje, odciagac swój pokarm jak długo się da, bo choćby odrobina a jest ważna. I żadnych kolek itp.nie było, chyba, że zjadłam coś w stylu brokuła. Karmiąc trzymalam po prostu dietę lekkostrawna i tyle. A tu czasami z wypowiedzi Ani mam wrażenie, że mieszka w kraju 3 świata, a nie w UK.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak tak czytam to faktycznie wygląda jakby tam ludzie kończyli medycynę korespondecyjnie w trybie zaocznym.
W ogóle dla mnie lekarz, który mówi, żeby nie mieszać piersi z mm, czyli nota bene zrezygnować z piersi to już na dzień dobry śmierdzi. Mnie, mimo, że kazały dokarmic żeby młoda przybrała, to wręcz mówiły, żeby dbać o laktacje, odciagac swój pokarm jak długo się da, bo choćby odrobina a jest ważna. I żadnych kolek itp.nie było, chyba, że zjadłam coś w stylu brokuła. Karmiąc trzymalam po prostu dietę lekkostrawna i tyle. A tu czasami z wypowiedzi Ani mam wrażenie, że mieszka w kraju 3 świata, a nie w UK.

Na pewno tutaj nie informują tak jak w Pl.
Poprostu to wygląda tak: "pani będzie brać to to i to".
Jak robią badanie krwi to nie wyszczególniaja ci medycznymi nazwami co robisz i po co i co znaczy jak za mało za duzo. Tylko idziesz na badanie bo ma być zrobione a nie zastanawiasz sie czy oni sprawdzają to to czy to teraz. Przynajmniej tak było w ciąży. Ja mialam badanie to pozniej tylko "krew ok."

Jak powiedziałam że dziecko ma kolke to mi powiedziała przepisze coś jak nie działa to wrócić. Wydrukowala mi kartke o kolce do poczytania ze strony i tyle. Nie jechałam do lekarza ona go nie oglądała nie sprawdzała czy to kolka.. i tak jest zazwyczaj.
Np. Jestem chora i mam angine dzwonie do przychodni siema mam angine bo mam gardło zaropiale i boli. Ok to doktor zadzwoni.. dzwoni doktor.. skąd Pani wie że angina.. no objawy podaje. A to angina. Recepta będzie czekać w recepcji proszę do 2 dni odebrać. Siemano.. i ktoś powie.. ej sorry ale jak ona może dać leki bez widzenia.. lekceważenie w Polsce by nie przeszło 1000 powodów przeciw .. Drugw strina medalu: A no może bo objawy nie są mylne więc nie musi oglądać. Redukcja kolejek o połowę albo i więcej. A ja nie muszę jechać chora do lekarza albo targac dziecko między chorymi w przychodni.

Można czuć się niedoinformowanym. A jak wchodzisz na forum takie jak to to już w ogóle wydaje ci się że nie wiesz nic..czy to źle ? Hmm to zależy. Myślę że w ciąży lepiej bo nie byłam zestresowana wieloma rzeczami (jak waga dziecka czy ta bakteria)..

"Im mniej wiesz tym lepiej spisz" - oo tak bym to określiła. Ci którzy doświadczyli Polskiej służby i wiedzą że można np odczytać z usg wagę dziecka pewnie dlatego narzekają że lipa bo tu nie mówią. Kwestia przyzwyczajenia.

No różnice są duże to fakt. Ale dzieci rodzą się zdrowe ;) tylko co innego to o czym Ty piszesz a co innego Ania. U niej ewidentnie lekarz coś nie bardzo, choćby z tym, że kazał jej dawać nie więcej niż 70 ml. U nas to czasem aż za dużo badań zlecają, ale co poradzić. Dobrze, że jest forum bo zawsze można wymienić się doświadczeniami

A od rana je tylko się odrywa przełknąć bo za szybko leci a później strasznie ulewa po każdym przystąpieniu. Chyba za szybko lyka.
Moj też się odrywa jak mi sika z cycka. I mleko wszędzie tylko nie w jego buzi wtedy. Teraz macha raczkami jak poparzony wali w cycki te wyskakują.. A ten się drze że nie je.. eh

W nocy tez mi się wydaje ze tak samo było tylko juz był taki zmęczony a tu jescze mu ostro leciało i dlatego taki ryk a jesze brzuch mu dokucza. Mam jeszcze nadzieje ze nie porzuci cyca.

IMG_5256.JPG
Kupilam jakas magiczna wode na gazy! ;) patrzcie co ma w skladzie..
Takiej mikstury w Pl chyba nie widzialam.

Załączniki

• IMG_5256.JPG
    IMG_5256.JPG
    685,6 KB · Wyświetleń: 434
Iskierka odciągnij mu przed karmieniem trochę, będzie wolniej leciało. Nie sądzę, żeby o głód chodziło bo 30 ml by go nie zaspokoiło. Spróbuj karmić pod górkę albo spod pachy a nie klasycznie czy na leżąco.

Iskierka odciągnij mu przed karmieniem trochę, będzie wolniej leciało. Nie sądzę, żeby o głód chodziło bo 30 ml by go nie zaspokoiło. Spróbuj karmić pod górkę albo spod pachy a nie klasycznie czy na leżąco.
No właśnie te 30ml to praktycznie nic dlatego myślę że on chciał pociągac i zasnąć a ze mu mocno leciało to się denerwował i do tego brzuch i to zrobiło swoje.

reklama
A ja zauważyłam ze mały ma na brwiach ciemieniuche wiec za rada mamy posmarowałam olejem zostawiłam na 30 min zmylam ciepła woda o Pielucha wytarlam No i ładnie poschodzilo na prawej jeszcze troszkę ma ale pare razy powtórzę i nie bedzie ani śladu. A tak to 11 maja na szczepienie idziemy trzy razy Kłuć go będą bo ma tez szczepienie na meningokoki i rotawirusa a trzeci raz pozostałe...No i za niedługo lecimy do pl

Do góry