reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamusie 2017

To prawda nie robia usg bioderek. Ale mojego sprawdzaly 3 różne osoby.
1szy raz w szpitalu (nie spodobały jej się małe paluszki u nog bo ma Ollie krzywe hah ale to po tacie takie śmieszne więc pytała czy mojemu to jakoś przeszkadzało powiedział że nie więc ok) później moja polozna i teraz ten health visitor czyli pediatra.

Ja jestem bardzo zainteresowana co i jak więc pytam wszystko co mnie nie pokoi i mi ona powiedziała że sprawdzają długość nóżek i ułożenie skóry na nogach. I jak jest ok to ok a jak coś niepokoi to wysyłają na usg. Mojego kolegi syn coś ich niepokoilo i mial to usg tutaj. Na szczęście wyszło ok.

A ciemiaczko to jak oglądają malca to chyba widać nie trzeba specjalnych badań robić hmm? Nawet nie wiem.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
W każdym w miesięcy w UK nie jest tak samo. Doncaster niby nie jest dużym miastem i mały nie miał sprawdzanych i mierzonych nóżek ostatnio kiedy miał mierzone to jak byłam w ciąży to mierzyli na usg. A tam to tu nic. Health visiting service za każdym razem tylko waza małego, No ostatnio zmierzyła go i główkę zmierzyła. No tez sienpytabco niepokoi wiec jej mówimy. I właśnie ona nam powiedziała ze dawać małemu jeść wtedy kiedy on sobie zażyczy i tule ile chce. Pytała sie o szczepieniu to teraz czekamy do przyszłego tygodnia. Ale nic nie mówiła jakie to szczepienie.

reklama
Kurde poległam. Wieczorem darł mi się okropnie, napinal brzuch, przebieral nogami a cycy w ogóle nie chciał. Myślałam że brzuszek ale mąż powiedział żeby sprawdzić i butle mu dać. No i po dwóch godzinach darcia dałam mu butle i aż sama płakałam. No i mały zasnął jak susel. A o 3 powtórka z rozrywki. Ssal cyca i raptem znów napinanie, bąki i myślałam że teraz to na bank brzuszek. Darł się okropnie przez godzine tak ze chciałam do szpitala jechać no ale znów spróbowałam butle no i pomogło. Teraz siedzę i rycze bo nie wiem co się dzieje. Juz tak ładnie jadł. Dużo nie wypił z tej butli bo tylko po 30ml no ale jednak to butla.

Kurde poległam. Wieczorem darł mi się okropnie, napinal brzuch, przebieral nogami a cycy w ogóle nie chciał. Myślałam że brzuszek ale mąż powiedział żeby sprawdzić i butle mu dać. No i po dwóch godzinach darcia dałam mu butle i aż sama płakałam. No i mały zasnął jak susel. A o 3 powtórka z rozrywki. Ssal cyca i raptem znów napinanie, bąki i myślałam że teraz to na bank brzuszek. Darł się okropnie przez godzine tak ze chciałam do szpitala jechać no ale znów spróbowałam butle no i pomogło. Teraz siedzę i rycze bo nie wiem co się dzieje. Juz tak ładnie jadł. Dużo nie wypił z tej butli bo tylko po 30ml no ale jednak to butla.
Nie rób sobie wyrzutów bo dałaś butle. Twij stres i płacz są gorsze niż fakt dania mm. Ja wiem jakie to przykre E pamiętaj, że w tym wszystkim chodzi o to, żeby dzidziuś był szczęśliwy i najedzony a nie zestresowal, głodny i nerwowy. Twoje emocje też się udzielają i mają wpływ na mleko, mnie położna mówiła, że ból, stres i spiecie potrafią zmienić smak mleka, zburzyć odruch oxytocyne i dziecko niechętnie będzie ssać (tlumaczyla nam to w kwestii brania p.boli po cc żebyśmy nie czekały na większy ból). Nie martw się, nie płacz. Jesteś cudowna mama, która dba o niego najlepiej i chce wszystkiego, co najlepsze. Głowa do góry :*

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Najgorsze ze nie wiem co jest przyczyną. Bo mleko myślę że mam bo piersi twarde, mleko się leje. Gdy krzyczał nie zaciągnełam stanika i mi się lało i lało aż cała poduszka mokra i musiałam zmieniać. Wiec.nie wiem dlaczego on tak się zachowuje. Jak by go bolało to by butli chyba tez nie wziął.

Zgadzam sie z Anik. Nie wiem po co az tak sie stresować. Starałas sie, ale widocznie coś mu nie pasuje. Daj butle skoro to go uspokaja i przy tym Ciebie tez.

Hej, czy ktoras z was zauwazyla u swojego dziecka roznice w wiekosci zrenic? Moj ma jedna wieksza, a zwezaja sie obie tak samo..
Martiwc sie czy nie?

Szkoda mi bo tyle walczyłam a teraz znów butla. No ale nie mam zamiaru męczyć dziecka. Próbowałam i dalej bede probowac ale nie na sile. Wczoraj i w nocy to nawet nie chciał łapać tylko jak mu dawałam od razu krzyk albo dwa razy pociągnął. A może on chciał spać przy cycy a za szybko leci i się wkurzal.

Hej, czy ktoras z was zauwazyla u swojego dziecka roznice w wiekosci zrenic? Moj ma jedna wieksza, a zwezaja sie obie tak samo..
Martiwc sie czy nie?
U nas raczej jednakowe ale aż z ciekawości sprawdzę dokładnie
Szkoda mi bo tyle walczyłam a teraz znów butla. No ale nie mam zamiaru męczyć dziecka. Próbowałam i dalej bede probowac ale nie na sile. Wczoraj i w nocy to nawet nie chciał łapać tylko jak mu dawałam od razu krzyk albo dwa razy pociągnął. A może on chciał spać przy cycy a za szybko leci i się wkurzal.
Wiem, że szkoda. Bardzo dobrze to rozumiem. Ale czasami naprawdę nie warto, bo sama widzisz jak to wygląda. Próbuj, może mu przejdzie, może złapie, ale nic na siłę moim zdaniem. A przecież w tym wszystkim chodzi o to, żebyście byli szczęśliwi :) karmilas trochę, dałaś to, co miałaś najlepsze do zaoferowania, przekazalas przeciwciała.
W razie czego, karmienie butla sprawia, że i tata może nawiązać głębsza więź z dzieckiem :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
W każdym w miesięcy w UK nie jest tak samo. Doncaster niby nie jest dużym miastem i mały nie miał sprawdzanych i mierzonych nóżek ostatnio kiedy miał mierzone to jak byłam w ciąży to mierzyli na usg. A tam to tu nic. Health visiting service za każdym razem tylko waza małego, No ostatnio zmierzyła go i główkę zmierzyła. No tez sienpytabco niepokoi wiec jej mówimy. I właśnie ona nam powiedziała ze dawać małemu jeść wtedy kiedy on sobie zażyczy i tule ile chce. Pytała sie o szczepieniu to teraz czekamy do przyszłego tygodnia. Ale nic nie mówiła jakie to szczepienie.
No ale wszędzie mają te same wyznaczniki którymi się kierują. Nie wierzę że u Ciebie wszyscy zacofani jacyś są.
A rejestrowalas do przychodni?

reklama
Dziewczyny jak sie u was objawial skok rowocowy? Mój mały dziś swiruje bardzo. Łapie cyca trochę pociąga i odrywa się z krzykiem i tak ciągle. Spać nie chce. Tylko chwile na spacerze spał. Juz nie mam pomysłów co mu jest.
U mnie było tak że ciągle ssal.. wiec wisial na cycku co godzinę. I tak 3dni.

Tak mi się wydaje że to skok był bo żadnych innych objawów nie było w innym terminie.

Do góry