reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Iskierka te 10 ml mleka nie zaskoczą małemu. Ale jak mogę Ci doradzić to proponuję częściej przystawiac małego, budzić na karmienie i wtedy po np tygodniu zobaczysz czy przybiera. Ja w szpitalu 3 razy dokarmialam ale strzykawka. Córkę karmiłam mieszanie przez 9 miesięcy bo potem pokarm mi znikł. Wytrwałości kochana!

W Rossmann jest promocja 2 +2 na kosmetyki pielęgnacyjne dla dzieci i -20% na pieluchy

reklama
Iskierka te 10 ml mleka nie zaskoczą małemu. Ale jak mogę Ci doradzić to proponuję częściej przystawiac małego, budzić na karmienie i wtedy po np tygodniu zobaczysz czy przybiera. Ja w szpitalu 3 razy dokarmialam ale strzykawka. Córkę karmiłam mieszanie przez 9 miesięcy bo potem pokarm mi znikł. Wytrwałości kochana!

W Rossmann jest promocja 2 +2 na kosmetyki pielęgnacyjne dla dzieci i -20% na pieluchy
Właśnie wczoraj skorzystalam :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Że względu na moje sutki. Mam spory biust i nędzne sutki, których ona nie może złapać. Już w szpitalu zaczęły się cyrki i położna kazała kupić nakładki. Dzięki nim udało nam się w ogóle zacząć karmić. Kilka razy próbowałam ja przekonać ale na 10 karmien złapała raz a i tak po chwili była histeria taka, że potem z tych nerwów w ogóle nie chciała złapać. Dlatego je zostawiłam, bo dzięki nim mogę ją w ogóle choć trochę karmić.

Mogłabyś wysłać mi na pw zdjęcie jak masz założoną te nakładkę? Może moja Ula się złapie tego... Ja mam nakładki kupione ale chyba źle je zakładam bo nic nie leci z piersi... :crazy: a męczy mnie już ściąganie co 2-3 godziny :hmm:

Przemęcze się i zobaczę co będzie. No wtedy jak przez trzy dni nie dawałam mm to cały czas prawie był przystawiony no ale w nocy spał a ja nie wiedzialam że mam budzić i nie wyszło mi moje poświęcenie. Ale jak w piątek mi przymierze na wadze to następne parę dni znów sprobuje z tym że w nocy go będe budziła.

Lilka też tak na początku spała i budzenie nie przynosiło efektów bo pociumkala chwilę i znowu spała ale jej to minęło jak skończyła 2 tyg i teraz wisi na cycu większość dnia a w nocy budzi się 2 razy. Tak koło 22 a później koło 3-4 i je wtedy bardzo długo. Próbuj budzic i przystawiac. Na pewno będzie ok. Mi też brakowało na początku mleka ale z czasem organizm przystosowane się do potrzeb dziecka. A i każdy pokarm jest wartościowy!

Lilka też tak na początku spała i budzenie nie przynosiło efektów bo pociumkala chwilę i znowu spała ale jej to minęło jak skończyła 2 tyg i teraz wisi na cycu większość dnia a w nocy budzi się 2 razy. Tak koło 22 a później koło 3-4 i je wtedy bardzo długo. Próbuj budzic i przystawiac. Na pewno będzie ok. Mi też brakowało na początku mleka ale z czasem organizm przystosowane się do potrzeb dziecka. A i każdy pokarm jest wartościowy!
Ja spróbuję po ważeniu odstawić butle i będę częściej przestawiać to przy następnym ważeniu się okaże czy mu starcza. A na razie będę trochę spuszczala pokarm.

Dajesz mi nadzieję! Ale, że jak, przystawialas i sciagalas laktatorem? A dokarmialas mm? No bo jak tego mleka mało, to ciężko głód ich dziecko te kilka dni....

Pamietam tylko ze w dniu przyjecia na oddzial odciagalam po 100ml z jednej, dwa dni pozniej ledwo 40ml. Wrocilam do domu i zabralam sie za siebie. Odciagalam co trzy godziny i wylewalam do zlewu przez ponad tydzien, a maly dostawal w tym czasie tylko mm. Przykro mi bylo.. ale coz zrobic.
Syn wrocil do cyca zaraz po skonczeniu antybiotyku, udalo mi sie przygotowac produkcje i nie dokarmialam mm. Pozniej za to mialam problem z karmieniem z butelki, bo nie chcial i wypluwal ;) udalo mi sie go przekonac do niekapka w 10 miesiacu..

Nie zawsze jest tak, jak dziewczyny wczesniej pisaly!
Pozytywne myslenie tez wspomaga laktacje ;)) trzymam kciuki!

Mogłabyś wysłać mi na pw zdjęcie jak masz założoną te nakładkę? Może moja Ula się złapie tego... Ja mam nakładki kupione ale chyba źle je zakładam bo nic nie leci z piersi... :crazy: a męczy mnie już ściąganie co 2-3 godziny :hmm:
Pewnie, że tak :) jak tylko ogarnę sobie prasowanie do końca to Ci wyślę
Pamietam tylko ze w dniu przyjecia na oddzial odciagalam po 100ml z jednej, dwa dni pozniej ledwo 40ml. Wrocilam do domu i zabralam sie za siebie. Odciagalam co trzy godziny i wylewalam do zlewu przez ponad tydzien, a maly dostawal w tym czasie mm. Przykro mi bylo..
Syn wrocil do cyca zaraz po skonczeniu antybiotyku, udalo mi sie przygotowac produkcje i nie dokarmialam mm. Pozniej za to mialam problem z karmieniem z butelki, bo nie chcial i wypluwal ;) udalo mi sie go przekonac do niekapka w 10 miesiacu..

Nie zawsze jest tak, jak dziewczyny wczesniej pisaly!
Pozytywne myslenie tez wspomaga laktacje ;)) trzymam kciuki!
U mnie laktatorem nie pobudza się zbytnio. Muszę mała dostawiac. Z prawej piersi mi normalnie przestało lecieć bo ona chętniej przy lewej siedziała ostatnio. Dzisiaj godzinę na siłę wisiala na prawej, wsciekala się ale w końcu mleko ruszyło. U mnie jest taki problem, że jakby tak zaniedbala to raz dwa i pokarm nie ma... Muszę się mocno pilnować

reklama
Do góry