reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Kurcze, moj pierworodny byl przez dwa tygodnie na butli bo bylam w szpitalu, dostalam antybiotyki i nie moglam karmic. Pokarm mi znikal jak bylam na szpitalnej diecie ;), ale jak wrocilam do domu, zaczelam jesc i odciagalam laktatorem to wrocilo do normy, az nadto..
Syn mial wtedy dwa tygodnie i wcale nie przyzwyczail sie do butli. Wiec glowa do gory!!
Kazde dziecko jest inne, a swiat sie nie zawali od 10ml mm.. bedziesz chciala to zawsze wywalczysz laktacje.
W kazdym razie powodzenia!!
Woow nawet nie wiedziałam że tak może być a w ciągu tych 2tyg odciagalas albo nie czułas za dużo w sobie ? Czy myślałaś że zanikl i od nowa wyciagnelas laktatorem?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze, moj pierworodny byl przez dwa tygodnie na butli bo bylam w szpitalu, dostalam antybiotyki i nie moglam karmic. Pokarm mi znikal jak bylam na szpitalnej diecie ;), ale jak wrocilam do domu, zaczelam jesc i odciagalam laktatorem to wrocilo do normy, az nadto..
Syn mial wtedy dwa tygodnie i wcale nie przyzwyczail sie do butli. Wiec glowa do gory!!
Kazde dziecko jest inne, a swiat sie nie zawali od 10ml mm.. bedziesz chciala to zawsze wywalczysz laktacje.
W kazdym razie powodzenia!!
Dajesz mi nadzieję! Ale, że jak, przystawialas i sciagalas laktatorem? A dokarmialas mm? No bo jak tego mleka mało, to ciężko głód ich dziecko te kilka dni....

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

W temperaturze pokojowej do 8godzin.

Czuje pustkę w cyckach. Nie są już takie pełne o_O chyba trzeba dziś pijawke na dłużej podłączyć

Anik ja prócz nocy tez tak czuję.. juz nawet wkładek w dzien nie używam a jak podłącze laktator to wodospad. W nocy niestety leje się ze mnie eh..

A twoja mała tak nie szuka cyca non stop?

Mój mały w końcu spi bez mamy uff..

I ja zazdroszczę że niektórzy karmią co 3h u mnie ten czas jest krótki w dzien.. sama muszę zająć czymś małego żeby nie jadł częściej niż 2h. Chociaz jak daje smoczka to się uspokaja.

W nocy juz te przerwy są 2-3h więc lepiej o niebo.

Anik ja prócz nocy tez tak czuję.. juz nawet wkładek w dzien nie używam a jak podłącze laktator to wodospad. W nocy niestety leje się ze mnie eh..

A twoja mała tak nie szuka cyca non stop?

Mój mały w końcu spi bez mamy uff..

I ja zazdroszczę że niektórzy karmią co 3h u mnie ten czas jest krótki w dzien.. sama muszę zająć czymś małego żeby nie jadł częściej niż 2h. Chociaz jak daje smoczka to się uspokaja.

W nocy juz te przerwy są 2-3h więc lepiej o niebo.

Moja jak bez histerii go złapie to jestem szczęśliwa...

Anik, a te kapturki to dlatego, że cię bolą brodawki? Słyszałam, że one mogą zaburzać odruch ssania, a jak dziecko słabo ssie to nie stymuluje laktacji. Może odstaw je jezeli się da?
Że względu na moje sutki. Mam spory biust i nędzne sutki, których ona nie może złapać. Już w szpitalu zaczęły się cyrki i położna kazała kupić nakładki. Dzięki nim udało nam się w ogóle zacząć karmić. Kilka razy próbowałam ja przekonać ale na 10 karmien złapała raz a i tak po chwili była histeria taka, że potem z tych nerwów w ogóle nie chciała złapać. Dlatego je zostawiłam, bo dzięki nim mogę ją w ogóle choć trochę karmić.

Że względu na moje sutki. Mam spory biust i nędzne sutki, których ona nie może złapać. Już w szpitalu zaczęły się cyrki i położna kazała kupić nakładki. Dzięki nim udało nam się w ogóle zacząć karmić. Kilka razy próbowałam ja przekonać ale na 10 karmien złapała raz a i tak po chwili była histeria taka, że potem z tych nerwów w ogóle nie chciała złapać. Dlatego je zostawiłam, bo dzięki nim mogę ją w ogóle choć trochę karmić.

A próbowałaś je ściskać i wkładać Tosi do buziola? Ja miałam taki problem z lewą piersią. Mała nie mogła złapać sutka bo ten akurat, że tak powiem, nie był tak wydatny jak u drugiej piersi. A jeszcze jak po nocy miałam pełne piersi to już w ogóle nie było szans. Pani od laktacji pokazała mi jak ją przystawiac do tej piersi : w pozycji spod pachy, ścisnąć brodawkę i włożyć jej do buzi i próbować aż w końcu złapie i faktycznie zaczęło się udawać, teraz już łapie bez problemu bo wyrobiła sobie sutek. Doradczyni laktacyjna powiedziała, że pozycja do karmienia jest mega ważna.

Ja ogólnie w tym temacie jestem ciemna kompletnie ale wiem ze dużo pracy wkładają dziewczyny które taki problem z sutkami mają.
Ja akurat obdarzona zostałam "strzałami" które po wyciągnięciu przez młoda są większe od smoka. Tak więc ze zlapaniem cycola problemów nie mamy ;)

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Belusia aż zazdroszczę ;)

Jolu próbowałam. Milion razy. Złapie i puszcza, złapie puszcza i tak aż do rozpoczęcia histerii. A jak miałam nabrzmiale piersi to już w ogóle. My też karmimy się głównie spod pachy, tak najlepiej wypływa mi mleczko i jej tak wygodnie. A z sutkiem robię tak jak Ty piszesz, ściskam i wkładam ale jej to nie pasuje. Dopiero w nakladce łapie i ciągnie.

reklama
Ja jak na razie tylko na leżąco bo mały tak mi najlepiej łapie. A podobno sutki mam dobre do karmienia. Próbowałam ściągać pokarm i trochę się udało. Ale zaprzestałam bo mam laktator do niczego. Kupiłam go za 20 zł tylko po to aby pobudzać brodawki a do takiego odciagania raczej się nie nadaje. Bardzo podrażnia sutki i rwie jak nie wiem. Ale zamówiłam już inny więc do końca tyg powinien być.

Do góry