reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Kurcze, moj pierworodny byl przez dwa tygodnie na butli bo bylam w szpitalu, dostalam antybiotyki i nie moglam karmic. Pokarm mi znikal jak bylam na szpitalnej diecie ;), ale jak wrocilam do domu, zaczelam jesc i odciagalam laktatorem to wrocilo do normy, az nadto..
Syn mial wtedy dwa tygodnie i wcale nie przyzwyczail sie do butli. Wiec glowa do gory!!
Kazde dziecko jest inne, a swiat sie nie zawali od 10ml mm.. bedziesz chciala to zawsze wywalczysz laktacje.
W kazdym razie powodzenia!!
Woow nawet nie wiedziałam że tak może być a w ciągu tych 2tyg odciagalas albo nie czułas za dużo w sobie ? Czy myślałaś że zanikl i od nowa wyciagnelas laktatorem?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze, moj pierworodny byl przez dwa tygodnie na butli bo bylam w szpitalu, dostalam antybiotyki i nie moglam karmic. Pokarm mi znikal jak bylam na szpitalnej diecie ;), ale jak wrocilam do domu, zaczelam jesc i odciagalam laktatorem to wrocilo do normy, az nadto..
Syn mial wtedy dwa tygodnie i wcale nie przyzwyczail sie do butli. Wiec glowa do gory!!
Kazde dziecko jest inne, a swiat sie nie zawali od 10ml mm.. bedziesz chciala to zawsze wywalczysz laktacje.
W kazdym razie powodzenia!!
Dajesz mi nadzieję! Ale, że jak, przystawialas i sciagalas laktatorem? A dokarmialas mm? No bo jak tego mleka mało, to ciężko głód ich dziecko te kilka dni....

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

W temperaturze pokojowej do 8godzin.

Czuje pustkę w cyckach. Nie są już takie pełne o_O chyba trzeba dziś pijawke na dłużej podłączyć

Anik ja prócz nocy tez tak czuję.. juz nawet wkładek w dzien nie używam a jak podłącze laktator to wodospad. W nocy niestety leje się ze mnie eh..

A twoja mała tak nie szuka cyca non stop?

Mój mały w końcu spi bez mamy uff..

I ja zazdroszczę że niektórzy karmią co 3h u mnie ten czas jest krótki w dzien.. sama muszę zająć czymś małego żeby nie jadł częściej niż 2h. Chociaz jak daje smoczka to się uspokaja.

W nocy juz te przerwy są 2-3h więc lepiej o niebo.

Anik ja prócz nocy tez tak czuję.. juz nawet wkładek w dzien nie używam a jak podłącze laktator to wodospad. W nocy niestety leje się ze mnie eh..

A twoja mała tak nie szuka cyca non stop?

Mój mały w końcu spi bez mamy uff..

I ja zazdroszczę że niektórzy karmią co 3h u mnie ten czas jest krótki w dzien.. sama muszę zająć czymś małego żeby nie jadł częściej niż 2h. Chociaz jak daje smoczka to się uspokaja.

W nocy juz te przerwy są 2-3h więc lepiej o niebo.

Moja jak bez histerii go złapie to jestem szczęśliwa...

Anik, a te kapturki to dlatego, że cię bolą brodawki? Słyszałam, że one mogą zaburzać odruch ssania, a jak dziecko słabo ssie to nie stymuluje laktacji. Może odstaw je jezeli się da?
Że względu na moje sutki. Mam spory biust i nędzne sutki, których ona nie może złapać. Już w szpitalu zaczęły się cyrki i położna kazała kupić nakładki. Dzięki nim udało nam się w ogóle zacząć karmić. Kilka razy próbowałam ja przekonać ale na 10 karmien złapała raz a i tak po chwili była histeria taka, że potem z tych nerwów w ogóle nie chciała złapać. Dlatego je zostawiłam, bo dzięki nim mogę ją w ogóle choć trochę karmić.

Że względu na moje sutki. Mam spory biust i nędzne sutki, których ona nie może złapać. Już w szpitalu zaczęły się cyrki i położna kazała kupić nakładki. Dzięki nim udało nam się w ogóle zacząć karmić. Kilka razy próbowałam ja przekonać ale na 10 karmien złapała raz a i tak po chwili była histeria taka, że potem z tych nerwów w ogóle nie chciała złapać. Dlatego je zostawiłam, bo dzięki nim mogę ją w ogóle choć trochę karmić.

A próbowałaś je ściskać i wkładać Tosi do buziola? Ja miałam taki problem z lewą piersią. Mała nie mogła złapać sutka bo ten akurat, że tak powiem, nie był tak wydatny jak u drugiej piersi. A jeszcze jak po nocy miałam pełne piersi to już w ogóle nie było szans. Pani od laktacji pokazała mi jak ją przystawiac do tej piersi : w pozycji spod pachy, ścisnąć brodawkę i włożyć jej do buzi i próbować aż w końcu złapie i faktycznie zaczęło się udawać, teraz już łapie bez problemu bo wyrobiła sobie sutek. Doradczyni laktacyjna powiedziała, że pozycja do karmienia jest mega ważna.

Ja ogólnie w tym temacie jestem ciemna kompletnie ale wiem ze dużo pracy wkładają dziewczyny które taki problem z sutkami mają.
Ja akurat obdarzona zostałam "strzałami" które po wyciągnięciu przez młoda są większe od smoka. Tak więc ze zlapaniem cycola problemów nie mamy ;)

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Belusia aż zazdroszczę ;)

Jolu próbowałam. Milion razy. Złapie i puszcza, złapie puszcza i tak aż do rozpoczęcia histerii. A jak miałam nabrzmiale piersi to już w ogóle. My też karmimy się głównie spod pachy, tak najlepiej wypływa mi mleczko i jej tak wygodnie. A z sutkiem robię tak jak Ty piszesz, ściskam i wkładam ale jej to nie pasuje. Dopiero w nakladce łapie i ciągnie.

reklama
Ja jak na razie tylko na leżąco bo mały tak mi najlepiej łapie. A podobno sutki mam dobre do karmienia. Próbowałam ściągać pokarm i trochę się udało. Ale zaprzestałam bo mam laktator do niczego. Kupiłam go za 20 zł tylko po to aby pobudzać brodawki a do takiego odciagania raczej się nie nadaje. Bardzo podrażnia sutki i rwie jak nie wiem. Ale zamówiłam już inny więc do końca tyg powinien być.

Do góry