reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

U mnie też spadła waga przez nocne niedojadanie. I wiem o tym. Kapturek się zsuwal i pozamiatane. Bo ona się budziła, ale wypijala to mleko I fazy i zasypialysmy obie :( ja nadal walczę. Dostawiam, odciagam, pije herbatki na laktacje, dostawiam... Zamówiłam nowe nakładki, innej firmy, bardziej miękkie żeby jej łatwiej było. I będę walczyć dopóki się da. I choćbym miała ciągnąć mieszane karmienie to tak będę robić, bo zawsze z cyca skorzysta.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie też spadła waga przez nocne niedojadanie. I wiem o tym. Kapturek się zsuwal i pozamiatane. Bo ona się budziła, ale wypijala to mleko I fazy i zasypialysmy obie :( ja nadal walczę. Dostawiam, odciagam, pije herbatki na laktacje, dostawiam... Zamówiłam nowe nakładki, innej firmy, bardziej miękkie żeby jej łatwiej było. I będę walczyć dopóki się da. I choćbym miała ciągnąć mieszane karmienie to tak będę robić, bo zawsze z cyca skorzysta.

Ja też walczę dalej. Pociesza mnie to że on bardzo mało tego mm pije i że już nie będę musiała dawać. Nie spuszczam bo jak próbowałam to mało leci po karmieniu czyli on musi wypijac sporo. Jestem prawie pewna że ten spadek przez te noce i przez to że za rzadko go karmilam. Caly dzień cyc a w nocy prawie nic i do tego mało jedzenia. Zobaczymy w piątek będzie ważenie.

Ja też walczę dalej. Pociesza mnie to że on bardzo mało tego mm pije i że już nie będę musiała dawać. Nie spuszczam bo jak próbowałam to mało leci po karmieniu czyli on musi wypijac sporo. Jestem prawie pewna że ten spadek przez te noce i przez to że za rzadko go karmilam. Caly dzień cyc a w nocy prawie nic i do tego mało jedzenia. Zobaczymy w piątek będzie ważenie.
Może być i tak, że odstawisz mm całkiem. A może być i tak, że czasem jej braknie i podasz, ale najważniejsze, że walczysz i się nie poddaje się. To droga do sukcesu. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, uda się na pewno. Damy radę! U mnie dziś kryzys, mało mleka, młoda się wkurza bo ssie a nie za bardzo leci, więc czeka nas walka ;)

Kurcze, moj pierworodny byl przez dwa tygodnie na butli bo bylam w szpitalu, dostalam antybiotyki i nie moglam karmic. Pokarm mi znikal jak bylam na szpitalnej diecie ;), ale jak wrocilam do domu, zaczelam jesc i odciagalam laktatorem to wrocilo do normy, az nadto..
Syn mial wtedy dwa tygodnie i wcale nie przyzwyczail sie do butli. Wiec glowa do gory!!
Kazde dziecko jest inne, a swiat sie nie zawali od 10ml mm.. bedziesz chciala to zawsze wywalczysz laktacje.
W kazdym razie powodzenia!!

Może być i tak, że odstawisz mm całkiem. A może być i tak, że czasem jej braknie i podasz, ale najważniejsze, że walczysz i się nie poddaje się. To droga do sukcesu. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, uda się na pewno. Damy radę! U mnie dziś kryzys, mało mleka, młoda się wkurza bo ssie a nie za bardzo leci, więc czeka nas walka ;)

No trzeba puki są szanse i mleko w piersiach. Ja już regularnie jem więc będę obserwowała jak się zmienia.

Iskierka ja tez trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby Ci sie udało.
Oczywiście ze każda z Nas popełnia jakieś błędy. Szkoda tylko, ze ta położna nie powiedziała jak ważne jest budzenie dziecka na karmienie szczególnie jak ma żółtaczkę:/ Ty masz prawo tego nie wiedzieć przy pierwszym dziecku.
Ja bym zrobiła tak jak Ty i tez bym dziecka nie głodziła i podała butle. Oczywiscie roznie moze być, możesz pózniej karmić piersią dalej albo tez przejść na butle. Ale z karmienia butla dziecko nie umrze, a z głodu już tak.

Ile może stać mleko po ściągnięciu?
6 5 6
6h w temp pokojowej
5dni w lodowce
6miesiecy w zamrażarce

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Edit.
I jak odciągasz to możesz mieszać pokarm odciagnietym w przeciągu 24h.. i w tej samej temp. (czyli jak wstawisz do lodówki i odciagniete po 12h następny to też wstaw do lodówki i jak masz ta sama temp mieszaj)

Nie trzęs pokarmem i grzej pod kranem z ciepłą wodą. Ja podaje lekko chłodny mój nie narzeka. Chociaz niektóre dzieci lubią tylko ciepły. Wiec zobaczysz jak u ciebie [emoji6]

reklama
Do góry