reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

U mnie też spadła waga przez nocne niedojadanie. I wiem o tym. Kapturek się zsuwal i pozamiatane. Bo ona się budziła, ale wypijala to mleko I fazy i zasypialysmy obie :( ja nadal walczę. Dostawiam, odciagam, pije herbatki na laktacje, dostawiam... Zamówiłam nowe nakładki, innej firmy, bardziej miękkie żeby jej łatwiej było. I będę walczyć dopóki się da. I choćbym miała ciągnąć mieszane karmienie to tak będę robić, bo zawsze z cyca skorzysta.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie też spadła waga przez nocne niedojadanie. I wiem o tym. Kapturek się zsuwal i pozamiatane. Bo ona się budziła, ale wypijala to mleko I fazy i zasypialysmy obie :( ja nadal walczę. Dostawiam, odciagam, pije herbatki na laktacje, dostawiam... Zamówiłam nowe nakładki, innej firmy, bardziej miękkie żeby jej łatwiej było. I będę walczyć dopóki się da. I choćbym miała ciągnąć mieszane karmienie to tak będę robić, bo zawsze z cyca skorzysta.

Ja też walczę dalej. Pociesza mnie to że on bardzo mało tego mm pije i że już nie będę musiała dawać. Nie spuszczam bo jak próbowałam to mało leci po karmieniu czyli on musi wypijac sporo. Jestem prawie pewna że ten spadek przez te noce i przez to że za rzadko go karmilam. Caly dzień cyc a w nocy prawie nic i do tego mało jedzenia. Zobaczymy w piątek będzie ważenie.

Ja też walczę dalej. Pociesza mnie to że on bardzo mało tego mm pije i że już nie będę musiała dawać. Nie spuszczam bo jak próbowałam to mało leci po karmieniu czyli on musi wypijac sporo. Jestem prawie pewna że ten spadek przez te noce i przez to że za rzadko go karmilam. Caly dzień cyc a w nocy prawie nic i do tego mało jedzenia. Zobaczymy w piątek będzie ważenie.
Może być i tak, że odstawisz mm całkiem. A może być i tak, że czasem jej braknie i podasz, ale najważniejsze, że walczysz i się nie poddaje się. To droga do sukcesu. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, uda się na pewno. Damy radę! U mnie dziś kryzys, mało mleka, młoda się wkurza bo ssie a nie za bardzo leci, więc czeka nas walka ;)

Kurcze, moj pierworodny byl przez dwa tygodnie na butli bo bylam w szpitalu, dostalam antybiotyki i nie moglam karmic. Pokarm mi znikal jak bylam na szpitalnej diecie ;), ale jak wrocilam do domu, zaczelam jesc i odciagalam laktatorem to wrocilo do normy, az nadto..
Syn mial wtedy dwa tygodnie i wcale nie przyzwyczail sie do butli. Wiec glowa do gory!!
Kazde dziecko jest inne, a swiat sie nie zawali od 10ml mm.. bedziesz chciala to zawsze wywalczysz laktacje.
W kazdym razie powodzenia!!

Może być i tak, że odstawisz mm całkiem. A może być i tak, że czasem jej braknie i podasz, ale najważniejsze, że walczysz i się nie poddaje się. To droga do sukcesu. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, uda się na pewno. Damy radę! U mnie dziś kryzys, mało mleka, młoda się wkurza bo ssie a nie za bardzo leci, więc czeka nas walka ;)

No trzeba puki są szanse i mleko w piersiach. Ja już regularnie jem więc będę obserwowała jak się zmienia.

Iskierka ja tez trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby Ci sie udało.
Oczywiście ze każda z Nas popełnia jakieś błędy. Szkoda tylko, ze ta położna nie powiedziała jak ważne jest budzenie dziecka na karmienie szczególnie jak ma żółtaczkę:/ Ty masz prawo tego nie wiedzieć przy pierwszym dziecku.
Ja bym zrobiła tak jak Ty i tez bym dziecka nie głodziła i podała butle. Oczywiscie roznie moze być, możesz pózniej karmić piersią dalej albo tez przejść na butle. Ale z karmienia butla dziecko nie umrze, a z głodu już tak.

Ile może stać mleko po ściągnięciu?
6 5 6
6h w temp pokojowej
5dni w lodowce
6miesiecy w zamrażarce

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Edit.
I jak odciągasz to możesz mieszać pokarm odciagnietym w przeciągu 24h.. i w tej samej temp. (czyli jak wstawisz do lodówki i odciagniete po 12h następny to też wstaw do lodówki i jak masz ta sama temp mieszaj)

Nie trzęs pokarmem i grzej pod kranem z ciepłą wodą. Ja podaje lekko chłodny mój nie narzeka. Chociaz niektóre dzieci lubią tylko ciepły. Wiec zobaczysz jak u ciebie [emoji6]

reklama
Do góry