reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Babymamusia- ja ze skurczami meczylam sie noc sobotnia i niedzielna (byly nieregularne a czasem regularne, czasem silne bardzo czasem bardzo slabe). Polozna zasugerowala jechac sorawdzic na IP.
W poniedzialek zastanawiajac sie czy nie wymyslam - przeciez skurcze mialy byc regularne co 5 min przez godzine i dopiero mialam jechac.
Widzisz kazdy organizm jest inny.
Dobrze ze pojechalam bo rodzilam. Mialam juz rozwarcie 4,5cm.

Justyna5789- najgorszy kryzys karmienia mialam w czwartek (w srode wyszlam ze szpitala). Najpierw ranki na sutkach potem nawał! Nikt mnie nie ostrzegal przed tym! Teraz z gorki... MUSISZ jak najszybciej poradzic sie poloznej lub poloznej laktacyjnej niech przyjdzie do Ciebie pokaze jak przystawiac dziecko to wazne!

Tak tryb "noworodek w domu" zalaczony... wylapuje godziny by cos zrobic albo cos odespac poród. W nocy pobudka z 3-4x wiec nie tak zle...

reklama
Witam!
1f642.png
:) Na wstępie przepraszam za spam i bardzo gorąco proszę o pomoc przyszłe mamy!
1f642.png
:) Jestem studentką V roku psychologii i aktualnie prowadzę badania do mojej pracy magisterskiej. Dotyczą one uwarunkowań satysfakcji małżeńskiej w okresie trzeciego trymestru ciąży. W związku z tym poszukuje zarówno kobiet jak i mężczyzn, którzy oczekują na narodziny swojego pierwszego dziecka. Badany okres dotyczy trzeciego trymestru ciąży. Badanie zajmuje około 15 minut, jest w pełni anonimowe i dobrowolne, a uzyskane wyniki posłużą wyłącznie do celów naukowych. Osoby chętne proszę o wypełnienie ankiety! Jeżeli macie takich znajomych, to proszę podeślijcie im moją ankietę, będę ogromnie wdzięczna. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas
1f642.png
:) A wszystkim mamom życzę szczęśliwego rozwiązania!
1f642.png
:)
Link do: Ankieta dla matek i ojców oczekujących na narodziny dziecka

babymamusia masz 6 dni do terminu nie? Fajnie, że coś się u Ciebie dzieje, na pewno jesteś już bardzo blisko :) Tez bym chciała ale jeszcze 11 dni to w sumie trochę. W sumie raz bym chciała, a raz nie :p

Ktg zrobione, wyszło ponoć git choć mała się wierciła jak szalona i przy tym jej tętno skakało czasami nawet do 170...ale ogólnie dr stwierdziła, że zapis jest ok.

Czytałam wcześniej, że pisałyście czy mąż będzie czy nie będzie...
Ania, myślę, że trochę sobie wymyśliłaś, że tak wypada aby mąż był. Jakiś taki stereotyp. Nie można chłopa zmusić bo to pójdzie później w złą stronę i po wszystkim możesz tego żałować...

Ja oczekuję od M żeby był ze mną w tej pierwszej fazie porodu kiedy będę pewnie się męczyć i próbować rozchodzić skurcze na korytarzu...czy tam jakos inaczej sobie dawać radę. Absolutnie nie chcę go mieć przy sobie na sali porodowej :/ Jesteśmy ze sobą 11 lat, nie wstydzę się go, sikamy przy sobie , dwójki też bez problemu, pierdzimy, pawia nie raz razem puszczaliśmy do jednego wiadra po imprezkach haha...wiem obleśna jestem...ale wiem, że wypychając dziecko z siebie chcę być sama + personel. M jest zadowolony bo pewnie by zemdlał i to by była dla niego trauma :p

Baby a ogladalas przelecz ocalonych

Właśnie oglądam [emoji108][emoji108] trochę lipa ze on dotknąć broni nie chciał. żenada [emoji23] ale zobaczymy jak się skończy. [emoji111]

Jola - no jeszcze 6dni ale dziwne to wszystko wczoraj było chyba się u mnie zaczyna.. ale tak powolutku.. ze najpierw powoli ten czop costam skurcze i na koniec może złapie. Zresztą ktoś też mówił że czasem nawet i 2 tyg ten czop.. A czasem przy porodzie dopiero. Ja myślałam że to leje się krew jak się już tak stanie a nie ze troszeczkę i nie ma co panikowac. tyle książek a człowiek dalej głupi [emoji23]

Jakoś sobie chyba wcześniej wyobrażalam że będzie jak w hollywoodzkich filmach skurcze wody i już rodze.. A tutaj wszystko powoli i panika czy to to czy nie. Może to lepiej [emoji6] jak widać nie da się zaplanować ani szybciej ani wolniej ani nic.

Słucham rady położnej - żyj normalnie tylko patrz czy mały się rusza. Wiec sobie żyje. [emoji1]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

babymamusia ja tez sie teraz o wiele lepiej czuje niz 36-37tydzien. Czasami tak ze zapominam ze w ciazy jestem. U mnie jeszcze 8 dni ale nic sie nie zapowiada czasem jakies skurcze i tyle. No i dzidzi w dzien spokoj wieczor, noc wierci głowa ze wszystko boli.

Przy pierwszym czop mi nie odszedł nie mialam przepowiadających, dzien wcześniej na zakupach bylam z kolezanka i mówiłam ze jeszcze nie urodze w najbliższych dniach. Na drugi dzień skurcze, okazalo sie ze rodze, prcherz przebijali w szpitalu. Wiec wiem ze to moze byc z godziny na godzinę a jednak tez sie doszukuje jakis oznak :p

Mama_90 Ja wczoraj już rodzilam a dziś nic.[emoji23] nie mam za bardzo porównania i oo.. ale fizycznie lepiej się czuję może przez to że słonko dzisiaj wyszło do tego. [emoji6]
Czasem coś mnie skurcz złapie ale to raz na godzinę.. Ogladam film.. pozszywalam wszystkie leginsy co dziurki mialy. Robię mega obiad dziś - kupiłam najlepsza partie Steaka zrobię z frytkami.. mniam.. później mecz liverpool obejrzę z moim. [emoji16] relaksik.

Mama_NS bardzo fajny ten film [emoji108] jako jeden z nielicznych na tych oskarach.[emoji16]

Jola - powiedz żeby Ci twój dał spokój może przestanie kuc hah [emoji23] żartuję oczywiście [emoji16]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie ginekolog w szpitalu do domu chciała odesłać, ja do niej ze ja juz nie daje rady z bólem wiec jak do domu, a ona żebym jeszcze 2 h w poczekalni czekała to zobaczymy czy rozwarcie ruszy. Ruszyło po tym jak dostalam znieczulenie i położna powiedziała ze jestem jedną z tych pacjentek u których bez znieczulenia by nie ruszyło bo za bardzo spieta byłam. A i tak za późno je dostałam, bo pewnie bym naturalnie urodziła jakbym wcześniej je dostała. I powiem Wam ze tak jak wszyscy mówią ze tych skurczy się nie pomyli, tak ja do samego końca zastanawialam się czy to właściwe skoro do domu chcą mnie odsylac i nie mam rozwarcia.

Babymamusia no taka wiara.mi sie film meeeega podoba

U mnie P chce byc przy porodzie i przeciąć pepowine i ja chce zeby byl. Chyba ze zmienie zdanie w trajcie[emoji1]

f2w3d5qp85p79npu.png

reklama
Do góry