reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Katherinne dobrze, że w domku no, ale co lekarz to opinia to prawda...

Kleinekatia super wieści, u nas szyja jeszcze długa i twarda :)

KulkaMM
moja w 30+0 ważyła 1670 g to podobnie :) A pamiętasz ile na tym etapie pierwsze dziecko ważyło? Ja liczę się z większą dzidzią, teraz jeszcze cukrzyca ciążowa, to też waga może być wyższa, chociaż to nie reguła :/

Dzień dobry dziewczynki tak w ogóle, a raczej dobry wieczór :* U mnie jakoś leci, dietujemy, nie umiem się przestawić na te cukry i na 6-7 posiłków dziennie, tym bardziej na małe co nie co tuż przed snem, ale cukry w nocy mi spadają, także trzeba coś wtedy zjeść ech ech...

reklama
Paulyna trudno mi porównać bo troche inaczej układały mi sie wizyty z córeczka. W każdym razem w 28 tc miała 1320 g w 33 2120g a urodziła sie 40+0 z waga 3980. Dr mowi ze raczej małe szanse ze bedzie mniejszy. Ciekawe czy sie odwróci bo jak nie to cc nie odważę sie rodzic takiego dużego dziecka miednicowo ułożonego naturalnie tym bardziej ze ja z tych niewielkich. Moze chuda nie jestem i 165 cm mam wiec kurdupel ze mnie ;)

Aga to jak zaczniesz wcześniej rodzic to Cię na cc nie przyjmą? Dziwne to by było. Ja zawsze miałam umówiony termin ale zazwyczaj rodziłam wcześniej i normalnie jechałam do szpitala i bez problemu mnie przyjmowali.

Ja z apteczmych rzeczy nic nie będę kupować. W szpitalu mają octenisept o nim psiukają pępek i podejrzewam że odpadnie po tych 4 dniach. A potem woda wystarczy przemprzemywac. W sumie ten octenisept wcale nie jest taki dobry.
przyjmą tylko wolalabym na spokoj pojechac i sie zarejestowac a nie na wariata bo wody odeszly :p

Kochana z tego co mówiła położna na SR to nawet lepiej jak poród sie zaczyna i wtedy cc bo znaczy, ze dziecko dostało sygnał ze bedzie wychodzić na świat. Nie jest to dla niego taki szok. Także spokojnie tak czy siak nie jest zle:)

Kulka no tak przy takich gabarytach dziecka moze ono mieć problem przy odwracaniu. Chyba tez by Ci nie kazali rodzic naturalnie jak jest zle ułożony i do tego duży? Oby

PS w ta noc ja- problem ze spaniem ;)

Dziewczyny to jak nic nie kupujecie z aptecznych rzeczy to witamin dla dzieciaka tez nie?

A fizjoterapeutka na sr mowila ze miesnie dnia miednicy cwiczy sie do 34tc bo pozniej moga byc tak mocne ze bd problem z wyjsciem

Kulka u mnie bylo1590 30+0 i tez po co najmniej 10tyg nagle glowa u gory...
Polozna mi pow ze spoko mamy jeszcze 7tyg ale mam.następna wizyte 33+0 i licze na glowe na dole
No i na SR mowila baba ze tylek na dole to cesarka.

No to.Super ze w domu i moze ona sie pomylila czy cos i wod jest ok.

Ja w aptece mam w kszyku470zl ale jest tam tez termomere za 100zl prawie,sterylizator,dla mnie tabletki,majty,oklady zelowe na cyce,herbatki laktacyjne,plyn do hig intym,masc na sutencje itp a nie tylko wszystko dla dzieciaka

f2w3d5qppdk8cfc5.png

A propos żeli do higieny intymnej, pomijając fakt, że wiele kobiet wpakowują w nawracające grzybice, wg niedawno wykonywanych badań zwiększają ryzyko raka szyjki macicy. Podobno najlepiej podmywać się samą wodą, a jak zachodzi potrzeba to od czasu do czasu szarym mydłem. Po porodzie szare mydło również sprawdza się najlepiej, wspomaga szybsze wygojenie ran.

Dobrze wiedzieć z tymi zelami I mydłem, ja nieraz miałam wrażenie że jak zmieniam żel to musi chwilę potrwać zanim skóra intymna się przyzwyczai tylko biały jeleń niepowodowal U mnie takiego efektu...

reklama
Mi na infekcję pomogło przemywanie wacikiem nasączonym Octanoseptem. Wszystko przeszło jak ręką odjął. Odpukać.

Do góry