reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Aga a jak będziesz wcześniej rodziła to i tak Cie przyjmą na cesarkę?

Ja będę wiedziała 20 lutego co i jak.

Aga to jak zaczniesz wcześniej rodzic to Cię na cc nie przyjmą? Dziwne to by było. Ja zawsze miałam umówiony termin ale zazwyczaj rodziłam wcześniej i normalnie jechałam do szpitala i bez problemu mnie przyjmowali.

Ja z apteczmych rzeczy nic nie będę kupować. W szpitalu mają octenisept o nim psiukają pępek i podejrzewam że odpadnie po tych 4 dniach. A potem woda wystarczy przemprzemywac. W sumie ten octenisept wcale nie jest taki dobry.

Jestesmy po wizycie :) Mała ma 2310g i na 33tc i 5 dni mamy 1 cm rozwarcia od zewnatrz szyjki. Lekarz mowi ze raczej bede rodzic terminem z usg (28 luty) a nie z ostatniej miesiaczki (5 marzec). Powiedzial tez ze jesli szyjka zaczyna sie otwierac to bedzie miekka a to dobre dla porodu ale wtedy nie czeka sie w domu do skurczy co 5 minut... za 4 tyg zbada mnie i powie przy jak czestych skurczach mam jechac do szpitala. Poza tym wsio ok i moge cwiczyc miesnie kegla i te cwiczenia ze szkoly rodzenia.

Kleinekatia super wieści :)

Ja tez po wizycie mały ma 1850g u nas dzis 30+4 wiec chyba duuuzy No i zrobił nam psikusa i sie odwrócił główka do gory. Kurcze martwię sie czy odwróci sie do porodu dr ba razie mowi ze ma czas i wszystko moze sie zdążyć. Chociaz ja wód super duzo nie mam a nie wyobrażam sobie rodzic posladkowo 4300 g lub więcej w takiej sytuacji to chyba grozi mi cesarka co ? Córka miała 3980 g wiec ja raczej duże dzieci rodzę ;) No ale ona była ułożona główkowo.

Super wieści:)
Do 37 tygodnia moze sie dziecko odwrócić. Mi nawet lekarz nic o ułożeniu nie mówi bo za wcześnie.

Spędziłam kilka upojnych godzin na izbie przyjęć. Było bardzo wesoło, jak na dobrej imprezie :D Na koniec posłali mnie do domu i kazali skontrolować ilość wód płodowych za tydzień. Moja lekarka doliczyła się AFI 5, czyli na skraju, bo norma jest 5-20, oni w szpitalu się doliczyli AFI 8 i uznali, że nie ma powodów do paniki. Wód jest mało, ale tyle też wystarczy. Jedno co mnie zastanawia, pewnie co lekarz to opinia. W różnych wpisach na forach widzę, że sporo dziewczyn z AFI 8-9 lądowało na patologii ciąży. Ale może coś więcej lekarzy niepokoiło. W każdym razie na szczęście jestem w domu.

Co lekarz to opinia moj dzis mierzył ni te wszytsko kieszonki a podobno jest ich 4 i wyszło nam 13. Wg niego norma 10-20.
Dobrze ze jesteś w domu :) kiedyvtersz kolejna kontrola ??

reklama
Katherinne: jakby tak wszystkich słuchać to zwariować mozna ;-) najlepiej trzymać sie jednego i nic więcej nie czytać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Do góry