reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Justyna mam juz te gratisy i jeszcze z jakiejs jednej firmy:) hipp czy cos.

Ania pogadaj z nim i niech ci powie wszystko na spokojnie a nie...nie powinien cie denerwowac...nie zakladaj odrazu najgorszego. Moze mu sie zmieni i pojdzie po rozum do glowy...moze jak urodzisz to jak zobaczy to oprzytomnieje? A moze faktcznie lepiej byloby wrocic do pl...moze jak zateskni to przyjedzie albo sie ogarnie? ?moze nie ma.sensu mu dawac szansy przywitania dziecka na swiecie...teraz o nie nie dba tak cie denerwujac.na SR bylo jak to mocno dziala na dzieci i kobita uswiadamiala naszych Panow co moga robic i jak na nas i dziecko działać.
Zawsze mozna wrocic droga ladowa ale zdeka niewygodnie i dlugo...

Szyjke mi bada palcami i mierzy tym dopochwowym usg. W sumie prawie co wizyte usg a zawsze paluchami.

Katherinne.i ze zostawia cie tam czy wtedy bd decydować? Dobrze w sumie jakbys zostala bo codzienna obserwacja by byla.
Bylam dzisiaj na wizycie i u poloznej. Inf od poloznej
Mam juz jedno ktg na pamiatke do albumu:) i z ciekawych rzeczy ktore mowila to o zoltaczce fizjologicznej(?)ze trwa do 14dni po porodzie i dziecko jasnieje od nog. Ze wtedy najbardziej powinno byc wystawione na swiatlo dzienne a nie w kacie pokoju zakryte. 20St w pokoju to dobra temp,ze dziecko chudnie tak10%wagi z ktora sie rodzi i do tych 14dni powinno wrocic do tej wagi. Ze dziecie nie ma teraz tak wysysanego z nosa tego co przyswoilo w nas tylko sol na patyczek i przeczyszczone a na brzusiu jak lezy to wykicha cos i nawet.ab tym rzygnie.hm...co jeszcze...wiercilo sie tak ze masakra[emoji12]
Jeszcze.mi mowi ze moze mi pożyczyć wage dla dziecka jak chce bo ma 2to jej mowie ze nie bo bd caly czas ważyć [emoji12]8-10karmien w ciagu dnia jakos tak..hmm..

f2w3d5qppdk8cfc5.png

reklama
A no i poleca kupić dla kp oklady zelowe i odrazu do szpitala mozna je zabrac i mowi zeby nie dac sie namowic na samotny prysznic po. Nigdy nic nie wiadomo i od ciepla mozemy zemdlec i dup glowa i problem.
Oczywiscie dla nas podklad 1opakowanie duzych podpasek bo pozniej zwykle niby i siateczkowe majty
20170119_171925.jpeg

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Załączniki

• 20170119_171925.jpeg
    20170119_171925.jpeg
    41,1 KB · Wyświetleń: 325
Dla dzidzia 0,9%sol fizjo 5ampulek czy jakos tak
Octanisept
Do pupy sudokrem albo bepanten
Woda morska
Emolienty do kapieli(oliatum,emolium,kurde cos na Bak ...Bahr...trzeba wpisac w net to wyskoczynazwa bo nie odczytam)
No i mowi ze na poczatek nie duze opakowanie wszystkiego bo wszystko moze uczulic i zmarnuje sie.jak bd ok to mozna juz duze brac:)
A no i witamina D i plastikowa lyzeczka[emoji12] ta maka ziemniaczana czy czyms tam mozna zasypac tez tyleczek. Wiki miala tak robione z tego co pamiętam

a no i kazala nam przychodnie wybrać bo w szpitalu musimy podac ktora przychodnia,ona jest za pneumokokami ale juz nie za rotawirusami i za szczepieniem wg ksiazeczki szczepien

f2w3d5qppdk8cfc5.png

MamaNS sudokrem moim zdaniem na odparodparzenia dopiero. Jest to silny kosmetyk. Na początek najlepiej nic jak dziecko nie ma odparzen lub bepanthen. A na co ta sól fizjologiczna?

Ania szkoda mi Ciebie! Trzeba było wracać do Polski bo teraz tylko się denerwujesz.

Pojęcia nie mam, co jutro zrobią. Może tylko zbadają i wypuszczą, może będą chcieli obserwować, nie wiem. Wolałabym, żeby wypuścili, bo utrzymywanie cukrzycy w ryzach w warunkach szpitalnych jest kompletnie niewykonalne, a z kolei nieuregulowany cukier może pogorszyć stan łożyska. No i mam starszego syna. W ogóle kiszka, starszy ma właśnie zapalenie oskrzeli i bierze antybiotyk, mąż w trasie i nie ma jak nagle wrócić, a ja nie wiem, czy jutro wrócę do domu, czy nie wrócę...

MamaNS sudokrem moim zdaniem na odparodparzenia dopiero. Jest to silny kosmetyk. Na początek najlepiej nic jak dziecko nie ma odparzen lub bepanthen. A na co ta sól fizjologiczna?

Ania szkoda mi Ciebie! Trzeba było wracać do Polski bo teraz tylko się denerwujesz.
sól do przemywania oczu i do noska

A to ona nie mowilaze za kazdym razem tylko zeby sb kupic i miec w domu wrazie czego. Mowila zeby prawie nic nie uzywac bo skora jest strasznie delikatna i ze nie warto jej zawalac.tak samo oliwka moze powodowac wieksze potowki.

A sol tak jak pisze aga

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Katherinne trzymaj sie...bd wszystko dobrze...ja jeszcze wogole tu ktg robionego nie miałam....domyślam sie jedynie jaki był powód dzisiejszego zachowania...pewnie znowu nie unia spać i oglądał film do pozna i pewnie poszedł ok 4 spać a ja go o 6.30 budziłam na badanie krwi...muszę tylko zapytać tego Polaka z którym pracuje aby sie dowiedział czy w końcu zrobił te badanie krwi bo póki co mojemu nerwy przeszły a nie chce zaczynać tematu póki z pracy nie wróci

reklama
Ja też jestem zwolenniczką minimalizm kosmetycznego w pielęgnacji dziecka. A o soli do przemprzemywania nosa i oczu nie słyszałam. Całe życie człowiek się uczy.
Ja ktg miałam tylko w szpitalu. Na wizytach nigdy.
A długość szyjki gin sprawdza palcami.

Kat trzymaj się i zdrówka dla starszaka!

Do góry