reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Kulka polecam sie :)bez drzwi bylo wesolo:)

Za 2razem glukoza wlazla mi lepiej juz hehe ale kobitka mowila ze to dawka jak w szklance sprite to mogliby dac to:)

U mnie pierscionki maja jeszcse luz ale bratowa i kol szybko sciagaly. A zareczynowy i obraczki nasze zawsze odkladamy do drewianego ozdobnego pojemniczka w ktorym niesli nam obraczki do ołtarza wiec jak cos to nie zgubie raczej.

Kunalesna a nie mozesz sb wybrac poleconej poloznej?

Laktator chce medela harmony.

Dzisiaj spakowalam dziecie:) jeszcze jedno pudlo do tego dojdzie i fotelik tez który w salonie siedzi. No i komoda ktora kupilismy na rzeczy bobasa.
20161218_174130.jpeg

Załączniki

• 20161218_174130.jpeg
    20161218_174130.jpeg
    36,3 KB · Wyświetleń: 481
Aga6 jeśli chodzi o aptekę to ja kupię octenisept, sol morska i czopki przeciwbólowe. Termometr, obcinaczki, szczotek do włosów. Rossmann tu jestem minimalistka i płyn do kąpieli, bepanthen ( można go wykorzystać na brodawki i pupę dziecka w razie potrzeby), krem na każdą pogodę bo zima pewnie jeszcze będzie, pieluchy, chusteczki nawilżające ,waciki dla dzieci, podpaski poporodowe,wkładki laktacyjne, majtki bawełniane jednorazowe, podkłady poporodowe. Balsamòw dla dziecka czy kremów na odparzenia nie kupuje bo im mniej chemi tym lepiej.

Ja rzeczy do malenstwo zaczne kupowac po nowym roku...tym bardziej ze może juz w styczniu zmienimy mieszkanie wiec za bardzo nie mam co szaleć aby potem mieć jak to przewieźć...ale łóżeczko juz mam upatrzone na ebayu tylko nie wiem jaki kolor jasny brąz biały czy szary

A pokaz jakie to?
Jak tez sie będziecie przeprowadzać to moze zaczekaj żeby do nowego już wstawić. A kolor żeby pasował pod resztę.

Dlatego sie zastanawiam....a mam przeczucie ze mały może zechce wyjść na początku lutego wiec może sie okazać ze czasu tyle nie mamy... sama nie wiem... gdyby ci współlokatorzy jakoś nas szanowali i dbali o czystość w kuchni i łazience nie byłoby zle a tak to lipa... ja nie mogę żyć w takich warunkach bo przed samym rozwiązaniem zacznie mnie odwiedzać położna w domu i pielęgniarka środowiskowa a w takich warunkach mogą nam jedynie problemów narobić a nam to nie jest potrzebne....

Dla mnie pierwsze jest boskie:)
A co tak syfia? Nie da sie z nimi pogadać ze bedzie pielęgniarka przychodziła i żeby sie trochę ogarneli?
Właśnie roznie to moze być z tym porodem a na kiedy Ania masz termin? I Ty nie miałaś mieć cesarki?

No ja myslalam ze przeprowadzac sie bede najwczesniej po porodzie jakis czas [emoji23] cos poszlo inaczej haha[emoji12] ale lozeczko i wieksze gabaryty zamowie jak bedziemy wiedziec gdzie zamieszkamy...bo nie wiemy...mamy czas do 10.01.

To 2lozeczko sie P spodobalo w sklepie i kminimy teaz nad nim i na tym co kiedys wrzucalam pierwsze.
Ale to twoje 1mega ale tez wiecej miejsca zajmie.

f2w3d5qpz095ycoq.png

reklama
Dla mnie pierwsze jest boskie:)
A co tak syfia? Nie da sie z nimi pogadać ze bedzie pielęgniarka przychodziła i żeby sie trochę ogarneli?
Właśnie roznie to moze być z tym porodem a na kiedy Ania masz termin? I Ty nie miałaś mieć cesarki?
Wierz mi ze maz juz próbował gadać najczęściej jest to sprawka dwóch tych samych osób męża Polki co tez tu mieszka z 5-cio miesięcznym dzieckiem i jego byłego szefa jej maz pracuje nocami wiec jak przychodzi to robi sobie jedzenie i nie sprząta czasem jak wraca to towarzyszy mu jego szef wiec wtedy ani jeden za sobą nie sprzątnie...ja ostatnio chcąc w kuchni zjeść śniadanie najpierw musiałam posprzątać z blatu i stołu i tak te naczynia i resztki leżą na błędzie koło pieca...ja czasem mam problem z posprzątaniem u nas w pokoju bo jak mnie plecy bolą i jak mały sie napnie to nawet schylic sie nie da...a jakby im powiedzieć o położnej to by stwierdzili ze do nas przychodzi wiec nam powinno zależeć na czystości...tak to właśnie ze względów zdrowotnych to ja miałam mieć cc ale mam w styczniu 9 mieć konsultacje czy ze względu na mikrogruczolaka będę mieć o to sie nie boje bo jest nieczynny bardziej martwi mnie wada wzroku...właśnie z tym mieszkaniem różnie może być bo tu tak tanio nie ma a same wiecie ze wyprawka musi buc gotowa ja od dwóch dni mam przeczucie ze mały nie będzie czekać to marca...od paru dni tak sie napina ze od pępka w górę na całości brzucha mam twarde jak kamień...

Do góry