reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Widzę dziewczyny że organizujecie się systematycznie.
Ja wyprawkę ciuszkową już mam zrobioną. Poprane, poprasowane. Zostało mi łóżeczko, wózek i wanienka. Jakoś ostatnie miesiące postanowiłam przeznaczyć na leniuchowanie. :-p

reklama
Widzę dziewczyny że organizujecie się systematycznie.
Ja wyprawkę ciuszkową już mam zrobioną. Poprane, poprasowane. Zostało mi łóżeczko, wózek i wanienka. Jakoś ostatnie miesiące postanowiłam przeznaczyć na leniuchowanie. :-p
My w sobotę odbieramy wózek, a mebelki dopiero po nowym roku i materac. Trochę z wyprawki jeszcze zostało... wanienka, prześcieradła, ochraniacz do łóżeczka i wyprawka z apteki/pielęgnacja :) Planuje w styczniu już to skończyć :) A pranie i prasowanie na koniec stycznia/początek lutego... mam nadzieję, że wystarczy :D

Jutro wizyta u gina wiec ...akcja depilacja boze jak mi ciezko ogolic nogi ( zacielam sie tylko dwa razy ale za to jak za kazdym razem kolo kostki i pod kolanem) a malej pod brzuchem nie widze wiec tez jezdze golarka na czuja :D

Ja juz 2 razy robiłam blond tylko w domu farba bez amoniaku. I w sumie nic im nie było.
Teraz chciałam tez kupić Garnier olia rozjaśniacz indontrgo Olaplex ale... chyba się umowie na przyszły tydzień do fryzjera jednak.
I nie wiem czy zrobię całe włosy czy coś w rodzaju sombre żeby dłużej w miarę wyglądało.
Z ciekawości ile u Ciebie kosztuje farbowanie? U mnie za całość jakieś 250 zł o_O

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Przy moich krotkich wlosach 150zl wiec slono :/

Przy moich krotkich wlosach 150zl wiec slono :/
Słono. U mnie za balejaz (bo mówi, że zrobimy póki co bardzo dużo drobnych pasemek) 150 zł i 80 zł Olaplex.

Ja z wyprawki mam ciuszki i łóżeczko.
Musze kupić wózek, wanienke, elektroniczna nianię... dokupić rożek, może jakaś jedna pościel...

Hej dziewczyny, długo mnie niebylo, Ale strasznie dużo się działo ostatnio u mnie. Teraz zaczynam nadrabiać czytanie.
W czwartek miałam wizytę, wszystko Oki, szyjka długa, musiałam cytologie powtorzyc. Później byliśmy na szkoleniu Bezpieczny Maluch-super szkolenie polecam każdemu. Było i o higienie I o pierwszej pomocy dla maluszka i mamy i cwiczylismy na lalce. I jak prawidłowo zapinac pasy i foteliki. Taka szkoła rodzenia w kilka godzin.
Jak wracalismy to tir nas zepchnol z drogi, później dużo zamieszania na szczęście tylko na strachu się skończyło. W weekend też zamieszanie straszne. A dziś jakby mało tego było koleś mi wjechał w dupe, i rozwalił auto, znów dużo stresu płaczu, mam dość. Od dziś nieruszam się z domu...

Hej dziewczyny, długo mnie niebylo, Ale strasznie dużo się działo ostatnio u mnie. Teraz zaczynam nadrabiać czytanie.
W czwartek miałam wizytę, wszystko Oki, szyjka długa, musiałam cytologie powtorzyc. Później byliśmy na szkoleniu Bezpieczny Maluch-super szkolenie polecam każdemu. Było i o higienie I o pierwszej pomocy dla maluszka i mamy i cwiczylismy na lalce. I jak prawidłowo zapinac pasy i foteliki. Taka szkoła rodzenia w kilka godzin.
Jak wracalismy to tir nas zepchnol z drogi, później dużo zamieszania na szczęście tylko na strachu się skończyło. W weekend też zamieszanie straszne. A dziś jakby mało tego było koleś mi wjechał w dupe, i rozwalił auto, znów dużo stresu płaczu, mam dość. Od dziś nieruszam się z domu...
Sporo przeżyłas. Oby zła passa się odmienila!

My mieliśmy te warsztaty w poniedziałek, ale się nie wybraliśmy w końcu... od 19tego szkoła rodzenia :)
Współczuję sytuacji z tirem jeju strachu wiele... mocno koleś w Ciebie wjechał? z dzidzią wszystko dobrze i Tobą? :* biedulka, za dużo stresu na raz... my tydzień temu wpadliśmy w poślizg i bąka na ulocy wykręciliśmy, zderzak uszkodzony itp. domyślam się co czułaś :( trzymaj się kochana :*

reklama
Jakaś kiepska passa nas dopadła, z maluszkiem chyba Oki, cały dzień szalał więc nigdzie niejezdzilismy spisalismy oświadczenie i ja chciałam szybko do domu bo się poryczalam I wogole. Teraz leżę odpoczywam, i czekam aż maluszek się obudzi i da znać ze wszystko Oki. Mąż w pracy a ja sama, stwierdzilam ze jak coś się będzie działo to będę dzwonić po tatę i jechać na IP. Dużo straszu było i nerwów więc teraz próbuje się wyciszyć

Do góry