reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Widzę dziewczyny że organizujecie się systematycznie.
Ja wyprawkę ciuszkową już mam zrobioną. Poprane, poprasowane. Zostało mi łóżeczko, wózek i wanienka. Jakoś ostatnie miesiące postanowiłam przeznaczyć na leniuchowanie. :-p

reklama
Widzę dziewczyny że organizujecie się systematycznie.
Ja wyprawkę ciuszkową już mam zrobioną. Poprane, poprasowane. Zostało mi łóżeczko, wózek i wanienka. Jakoś ostatnie miesiące postanowiłam przeznaczyć na leniuchowanie. :-p
My w sobotę odbieramy wózek, a mebelki dopiero po nowym roku i materac. Trochę z wyprawki jeszcze zostało... wanienka, prześcieradła, ochraniacz do łóżeczka i wyprawka z apteki/pielęgnacja :) Planuje w styczniu już to skończyć :) A pranie i prasowanie na koniec stycznia/początek lutego... mam nadzieję, że wystarczy :D

Jutro wizyta u gina wiec ...akcja depilacja boze jak mi ciezko ogolic nogi ( zacielam sie tylko dwa razy ale za to jak za kazdym razem kolo kostki i pod kolanem) a malej pod brzuchem nie widze wiec tez jezdze golarka na czuja :D

Ja juz 2 razy robiłam blond tylko w domu farba bez amoniaku. I w sumie nic im nie było.
Teraz chciałam tez kupić Garnier olia rozjaśniacz indontrgo Olaplex ale... chyba się umowie na przyszły tydzień do fryzjera jednak.
I nie wiem czy zrobię całe włosy czy coś w rodzaju sombre żeby dłużej w miarę wyglądało.
Z ciekawości ile u Ciebie kosztuje farbowanie? U mnie za całość jakieś 250 zł o_O

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Przy moich krotkich wlosach 150zl wiec slono :/

Przy moich krotkich wlosach 150zl wiec slono :/
Słono. U mnie za balejaz (bo mówi, że zrobimy póki co bardzo dużo drobnych pasemek) 150 zł i 80 zł Olaplex.

Ja z wyprawki mam ciuszki i łóżeczko.
Musze kupić wózek, wanienke, elektroniczna nianię... dokupić rożek, może jakaś jedna pościel...

Hej dziewczyny, długo mnie niebylo, Ale strasznie dużo się działo ostatnio u mnie. Teraz zaczynam nadrabiać czytanie.
W czwartek miałam wizytę, wszystko Oki, szyjka długa, musiałam cytologie powtorzyc. Później byliśmy na szkoleniu Bezpieczny Maluch-super szkolenie polecam każdemu. Było i o higienie I o pierwszej pomocy dla maluszka i mamy i cwiczylismy na lalce. I jak prawidłowo zapinac pasy i foteliki. Taka szkoła rodzenia w kilka godzin.
Jak wracalismy to tir nas zepchnol z drogi, później dużo zamieszania na szczęście tylko na strachu się skończyło. W weekend też zamieszanie straszne. A dziś jakby mało tego było koleś mi wjechał w dupe, i rozwalił auto, znów dużo stresu płaczu, mam dość. Od dziś nieruszam się z domu...

Hej dziewczyny, długo mnie niebylo, Ale strasznie dużo się działo ostatnio u mnie. Teraz zaczynam nadrabiać czytanie.
W czwartek miałam wizytę, wszystko Oki, szyjka długa, musiałam cytologie powtorzyc. Później byliśmy na szkoleniu Bezpieczny Maluch-super szkolenie polecam każdemu. Było i o higienie I o pierwszej pomocy dla maluszka i mamy i cwiczylismy na lalce. I jak prawidłowo zapinac pasy i foteliki. Taka szkoła rodzenia w kilka godzin.
Jak wracalismy to tir nas zepchnol z drogi, później dużo zamieszania na szczęście tylko na strachu się skończyło. W weekend też zamieszanie straszne. A dziś jakby mało tego było koleś mi wjechał w dupe, i rozwalił auto, znów dużo stresu płaczu, mam dość. Od dziś nieruszam się z domu...
Sporo przeżyłas. Oby zła passa się odmienila!

My mieliśmy te warsztaty w poniedziałek, ale się nie wybraliśmy w końcu... od 19tego szkoła rodzenia :)
Współczuję sytuacji z tirem jeju strachu wiele... mocno koleś w Ciebie wjechał? z dzidzią wszystko dobrze i Tobą? :* biedulka, za dużo stresu na raz... my tydzień temu wpadliśmy w poślizg i bąka na ulocy wykręciliśmy, zderzak uszkodzony itp. domyślam się co czułaś :( trzymaj się kochana :*

reklama
Jakaś kiepska passa nas dopadła, z maluszkiem chyba Oki, cały dzień szalał więc nigdzie niejezdzilismy spisalismy oświadczenie i ja chciałam szybko do domu bo się poryczalam I wogole. Teraz leżę odpoczywam, i czekam aż maluszek się obudzi i da znać ze wszystko Oki. Mąż w pracy a ja sama, stwierdzilam ze jak coś się będzie działo to będę dzwonić po tatę i jechać na IP. Dużo straszu było i nerwów więc teraz próbuje się wyciszyć

Do góry