reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Mnie rypie straszna zgaga od 2 dni :( do takiego stopnia, że nie mogę zasnąć itp. Wczoraj na noc wypiłam wodę z soda obrzydliwe, ale problem ustępuje odrazu. Dzisiaj powtórka z rozrywki :( ogólnie kiepsko się dziś czuję, coś mi leży na żołądku, 3 razy wymioty... ech i czuję, że coś mnie rozkłada :( nie chcę... nie dam się...
A w ciąży mozna wodę z sodą?

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny!
Jestem w 23 tc+5 dni i dziś u gin. dowiedziałam się, że mam nisko umiejscowione łożysko a odległość od macicy to 1,5cm. Lekarz nie chciał za bardzo się rozwodzić nad tematem. Mówił tylko żeby się nie martwić bo raczej samo się podniesie. Po powrocie do domu sprawdziłam co to znaczy i jestem przerażona. Wszędzie czytam, że do 20 tc to zwykle się normuje ale nigdzie nie mogę znaleźć co robić jak jest się po 20 tc Czy któraś z Was ma lub miała podobny problem? Co mogę zrobić żeby łożysko się podniosło? A może czegoś nie robić? Jak dotąd nie miałam żadnych problemów z ciążą. To moja pierwsza a córcia jest malutka (420g). Następną wizytę mam za 3 tyg. i chyba zwariuję do tego czasu. Będę wdzięczna za pomoc.
Myślę że lekarz wie co się dzieje i gdyby było coś nie tak to dostałaby jakieś dodatkowe zalecenia! Jak się martwisz i nie masz zaufania do tego lekarza to może skonsultuj się z innym?

Ja na badaniu w 12 tygodni miałam łożysko 6mm od szyjki i lekarz kazała nie dźwigać, nie przytulać się i nie przejmować, wraz ze wzrostem macicy łożysko podniosło się i już jest ok. Dziecko rośnie i macica jeszcze się rozciągnie i pewnie na kolejnym usg będzie już wyżej.
No wiesz co! Nie przytulać się? Rozumiem nie seksic ale nie przytulać?! [emoji6]

Ja też korzystam z Polskiego ginekologa w Anglii, jedyny lekarz któremu mogę zaufać :)
Ja jutro sie zapytam swojej położnej czy jest możliwość aby wizytę u gin umówić bo ostatni raz kiedy byłam u gin to na kontroli po usunięciu lewej strony czyli jakoś będzie 5 lat a to za długo a jak nie wypali to chce iść prywatnie... bo nie wiem nawet jak z moja szyjka ile wód płodowych...dosłownie nic...nawet nie wiem w jakim stanie jest mój prawy jajnik a dodam ze choruje na pcos...i powinnam min raz w roku chodzić do kontroli a podczas ciąży to powinnam być stałe pod nadzorem gin...

Właśnie wcześniej nie chodziłam po operacji bo mój gin do którego chodziłam prywatnie waśnie mnie operował i powiedział ze jedynie brać yasmin ochronnie na jajnik i nic więcej a jak będę planować ciąże to powinnam być pod kontrola ale tu w Anglii położna cię prowadzi gin jedynie jak jest ciąża zagrożona...a ja sie martwię teraz bardziej o mnie niż dziecko bo na usg tylko sprawdzają maluszka a juz na początku w wywiadzie powiedziałam ze chorowałam ze brałam hormony aby krwawienia zablokować młodociane potem pcos wiec powinni najpierw mnie przebadać ale tu sie do tego nie spiesza...dlatego chce poruszyć ten temat z moja położna i może uda mi sie coś zdziałać...bo przecież musza sprawdzić w jakim stanie jest szyjka jajnik itp...

reklama
Do góry