reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Dzięki Agus wole być przygotowana:)
No z seksem to można sobie poradzić :p ale ten bezruch :/
Cały czas liczę na cud.. jeżeli nic się do 29.11 nie zmieni to pessar będę miała założony na szyjkę żeby móc jakoś funkcjonować.
U mnie połówkowe wyglądało bardzo podobnie. Jedyna różnica, to czasowo trochę dłużej trwało, bo lekarz kilkukrotnie mierzył różne parametry maluszka :)

Mój Marcinek podobnie. Jak tylko zadzwoni budzik, to robi sobie poranną gimnastykę zanim mama wstanie do pracy

Do kiedy masz zamiar pracować?;> ja od 10 tyg na zwolnieniu przez te moje dolegliwości.
Na początku się cieszyłam że odpocznę ale teraz mam dosyć tego leżenia :d

Hej dziewczyny :* Moja dzidzia dzisiaj się ułożyła jakoś nisko przy kręgosłupie. Czuję jak mnie kopie gdzieś tam z tyłu i w pęcherz :O Dziwne to. Jak to jest, że raz dzieciaczek jest z przodu nisko, raz przy pępku, a czasem całkiem z tyłu...Na usg nie wygląda jakby miała aż tyle miejsca.

Pogoda szara i beznadziejna :/ nic mi sie nie chce, nie dopisują nam z mężem humory....i do pracy trzeba się zabrać, a najchętniej przespałabym cały dzień :/

Cieszycie się stanem błogosławionym czy chciałybyście już mieć dzidzię na świecie? Ja bym już chciała bardzo, a ciąża trochę zaczyna mnie wkurzać :p Miłego dnia Mamuśki :D

Jolu ja nie pracuje, dolegliwosci mało, a tez już bym chciała żeby dziecko było na świecie. Jeszcze jak Ty do pracy chodzisz to możesz czuć sie zmęczona.

Hej dziewczyny :* Moja dzidzia dzisiaj się ułożyła jakoś nisko przy kręgosłupie. Czuję jak mnie kopie gdzieś tam z tyłu i w pęcherz :O Dziwne to. Jak to jest, że raz dzieciaczek jest z przodu nisko, raz przy pępku, a czasem całkiem z tyłu...Na usg nie wygląda jakby miała aż tyle miejsca.

Pogoda szara i beznadziejna :/ nic mi sie nie chce, nie dopisują nam z mężem humory....i do pracy trzeba się zabrać, a najchętniej przespałabym cały dzień :/

Cieszycie się stanem błogosławionym czy chciałybyście już mieć dzidzię na świecie? Ja bym już chciała bardzo, a ciąża trochę zaczyna mnie wkurzać [emoji14] Miłego dnia Mamuśki :D
Ja tez juz bym przytulila synusia :) chociaż wiem że nigdzie mu nie będzie teraz tak dobrze jak w brzuszku :)) na ciążę narazie nie narzekam może dlatego że brzuszek nie jest jeszcze mega wielki ale myślę że w styczniu lutym będę już sapac he he
No i zaczęły mi się nieszczęsne zgagi:( a tak po za tym to nie mogę narzekać:)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie narazie zgaga omija - tfu tfu.. oby nie dopadła.
Też już chciałabym córcię mieć przy sobie ale z drugiej strony przeprowadzka jeszcze przed nami więc niech siedzibw brzuszku jak najdłużej żebyśmy się ze wszystkim wyrobili :pp

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też już bym niedługo chciała, aby tylko poczekal aż kupię najpotrzebniejsze rzeczy. Siedzenie w domu bardzo mi doskwiera, a tak bym miała cały czas zajęcie [emoji5] Mnie na szczęście tylko raz zgaga dopadła. Ale śpię na dwóch poduszkach bo na początku jak było mi niedobrze to jak wyżej spałam to mi pomagało więc może i teraz coś działa. Spróbujcie musztardy na zgagę, koleżanka mi mówiła że tylko to jej pomagało jak już nic niedawalo rady.

reklama
Ja również zaliczyłam dziś połowkowe. Nasza dziewczynka idealnie zgadza się wymiarami na swój wiek (termin porodu) waży 425 g ułożona dzisiaj pośladkowo a szyjka długości 3,5. Przez większość czasu na USG nakrywała się nóżkami i zakrywała buźkę raczkami, połykała płyn owodniowy i pokazywała chwilami język :) pytałam lekarza o ruchy dziecka jeśli jednego dnia jest bardzo ruchliwe i innego mniej to powiedział że nie ma powodów do obaw. Dopiero po 30 tc mówił, że dostanę taki druczek na ktorym będę liczyć i notować ruchy. Także bez obaw. Jestem chora na niedoczynność tarczycy i biorę dość dużą dawkę euthyroxu oraz mam obecne przeciwciała TRAb dlatego też lekarz dokładnie zbadał tarczyce dziecka i jest wszystko ok.
Na następną wizytę dostałam listę badań do zrobienia i tam mam wpisane test obciążenia glukozy na czczo, po godzinie oraz po 2 godzinach też tyle tego macie?
Ze względu że mam grupę krwi rh - a mąż rh + to lekarz mówił że na nastepnej wizycie omówimy kwestię immunoglobuliny anty-D którą podaje się w 28 tc. Czy któraś z was w pierwszej ciąży też miała ją podawaną? Jaki to koszt? Czytałam że nie jest to konieczne przy pierwszym dziecku.
Też mamy ja mam na za miesiąc glukoze - fuj , kolejna toxo morfologia(mam aemię [emoji22]) i mocz jak zawsze.

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry