Ja po posiłku w ogóle nie mogę się położyć... bo odrazu mam zgagę ale ja miałam problemy przed ciążą już, jedynie po smażonym. Teraz pomaga soda, ale nie chcę jej często stosować, bo bratowa przez nią miała problemy z nerkami w ciąży właśnie... może mi gin coś poradzi,ale leków nie bardzo chciałabym brać jednak :/Mnie jedna doświadczona wieloródka doradziła, żeby po każdym posiłku położyć się na kilkanaście minut na lewym boku, wtedy zgaga nas omija. A jeśli już się pojawi to migdały lub mleczko.
reklama
Paula_Antosia
Zaciekawiona BB
Ja po posiłku w ogóle nie mogę się położyć... bo odrazu mam zgagę ale ja miałam problemy przed ciążą już, jedynie po smażonym. Teraz pomaga soda, ale nie chcę jej często stosować, bo bratowa przez nią miała problemy z nerkami w ciąży właśnie... może mi gin coś poradzi,ale leków nie bardzo chciałabym brać jednak :/
Ogromnie współczuje, ja całe życie nie wiedziałam co to zgaga, aż do teraz. Co prawda nie spotyka mnie to zbyt często, ale takie metody jak mleko, cukierki miętowe czy migdały pomagają.
emilja0308
Fanka BB :)
Super to tak jak jaDziewczyny połówkowe zaliczone.
Antosia ma juz 470g. Wszystko rozwija się prawidłowo. Szyjka prawie 6cm i łożysko z przodu wysoko. Aa i nasze maleństwo zmieniło date wyjścia na świat na 17.03.
Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Kleinekatia
Gratuluje polowkowego i dlugosci szyjki!!
A ja juz znam wyniki z glukozy i tak ladnie sie pozbywam nadmiaru cukru że moge wcinac torty bezowe tz. dakłasa
A zgage mam od 2 dni przed samym spaniem ale delikatna...
A ja juz znam wyniki z glukozy i tak ladnie sie pozbywam nadmiaru cukru że moge wcinac torty bezowe tz. dakłasa
u mnie mleko nie działa... z resztą ja unikam mleka ech no taki urok, ale jakoś to będzie nieOgromnie współczuje, ja całe życie nie wiedziałam co to zgaga, aż do teraz. Co prawda nie spotyka mnie to zbyt często, ale takie metody jak mleko, cukierki miętowe czy migdały pomagają.
to super, że glukoza idealnaGratuluje polowkowego i dlugosci szyjki!!
Misia.93
A mnie jutro czeka glukoza 9 rano...Nie ma tak zle bo Nie musze isc do szpitala czy przychodni tylko do children centre...musze tez zapytac polozna o pare ważnych dla mnie rzeczy...mam nadzieje ze mi pomoże...muszę tez iść prywatnie do gin a to sie liczy ze muszę mieć 100£ w kieszeni...bo tu ginekologa jeszcze nie widziałam nie No przepraszam przyszedł sprawdzić jak sie czuje jak trafiłam na oddział bo nie czułam ruchów maluszka to tylko wypytał położna o wszystko i powiedział ze jakby coś sie działo to mam sie zgłaszać...a tak to tylko położna i konsultant...nawet nie wiem czy ze mną wszystko tam jest wporzadku a powinni sprawdzić jako ze choruje na pcos, dlatego coś mi sie wydaje ze zostaniemy tu do rozwiązania a później chyba jednak Niemcy...to mi sie wydawało ze w Polsce lekarze są gorsi ale oni o niebo są lepsi..
Ja też korzystam z Polskiego ginekologa w Anglii, jedyny lekarz któremu mogę zaufać
Misia.93
A mnie jutro czeka glukoza 9 rano...Nie ma tak zle bo Nie musze isc do szpitala czy przychodni tylko do children centre...musze tez zapytac polozna o pare ważnych dla mnie rzeczy...mam nadzieje ze mi pomoże...muszę tez iść prywatnie do gin a to sie liczy ze muszę mieć 100£ w kieszeni...bo tu ginekologa jeszcze nie widziałam nie No przepraszam przyszedł sprawdzić jak sie czuje jak trafiłam na oddział bo nie czułam ruchów maluszka to tylko wypytał położna o wszystko i powiedział ze jakby coś sie działo to mam sie zgłaszać...a tak to tylko położna i konsultant...nawet nie wiem czy ze mną wszystko tam jest wporzadku a powinni sprawdzić jako ze choruje na pcos, dlatego coś mi sie wydaje ze zostaniemy tu do rozwiązania a później chyba jednak Niemcy...to mi sie wydawało ze w Polsce lekarze są gorsi ale oni o niebo są lepsi..
Ja też korzystam z Polskiego ginekologa w Anglii, jedyny lekarz któremu mogę zaufać
reklama
Paula_Antosia
Zaciekawiona BB
Tak wejdę między słowo ale chciałam się przywitać bo jestem tu nowa
Nazywam się Agata i aktualnie jestem w 21 tygodniu, termin mam na 31.03.
Miło Was poznać
Witamy w gronie marcóweczek