reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ogólnie spoko. Ale ja zalamalam w nim ramę, wciągalam wózek z dzieckiem i zakupami po schodach na pierwsze piętro prawie codziennie.

f2w33e3k0rq6mc1d.png

reklama
Dziewczyny a jak z seksem u was ? Ze tak wprost zapytam ;)
My od początku ciąży nic a nic a powiem Wam ze ochotę mam wielka bie wspominając o moim biednym m ;) tylko najpierw ten krwiak i zakaz teraz jakos nisko mam łożysko i nie wiem czy mozemy a zapomniałam zapytać dr ba wizycie a głupio mi tak napisać mu SMS czy mozemy ;)

My od początku ciąży nic a nic a powiem Wam ze ochotę mam wielka bie wspominając o moim biednym m ;) tylko najpierw ten krwiak i zakaz teraz jakos nisko mam łożysko i nie wiem czy mozemy a zapomniałam zapytać dr ba wizycie a głupio mi tak napisać mu SMS czy mozemy ;)
Ja od dwóch miesięcy raz, chłopak pewnie nie długo znajdzie sobie kochankę. Po krwotoku boję się. Nic na to nie poradzę.

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

My mieliśmy pożyczone jedo fyn, którym jeździła już wcześniej dwójka dzieci, używaliśmy gondoli 8 mcy, spacerówki już nie bo zaginęło parę elementów od niej. Byłam bardzo zadowolona. Jeden minus to to, że stelaż jest duży a ja mam mini samochodzik (kojarzycie skodę citigo?) i żeby się z wózkiem zabrać to.musiałam koła odkręcać, wtedy stelaż mi na styk wchodził w bagażnik, a gondolę pakowałam sobie do przodu. Wózek jest wygodny, dobrze się prowadzi, gondola jest duża.

Jako spacerówkę mamy bebetto nico. Na początku byłam zachwycona. Wielka budka, lekko się prowadzi, możliwość montowania przodem i tyłem, wchodzi w całości do bagażnika. Niestety jakość wykonania tego wózka jest bardzo słaba i po 2 latach użytkowania jest w gorszym stanie, niż jedo po 3 dzieci (swoją drogą obecnie wozi już piąte dziecko). Dlatego będziemy szukać nowego wózka.

To my jesteśmy chyba dziwni, zdarzyło nam się ze dwa razy. W poprzedniej ciąży też niewiele. A teraz to już raczej na resztę ciąży wykluczone.

U nas pożycie bardzo dobrze. Jedynie jak wymiotowałam bardzo i byłam osłabiona to nie współżyliśmy, ale teraz to nawet jak mnie głowa boli to nie stoi nic na przeszkodzie. Generalnie klika razy w tygodniu.

reklama
Jak krwawiłam to nie było współzycia a potem dr sprawdził czy już krwiaka nie ma, powiedział że łożysko jest ok, nie odkleja się i można współżyć ;) Ja ochote mam ale troche boję się że skurcze nie są dobre dla płodu ale mówią że te skurcze podczas sexu bobas odczuwa jako lekkie kołysanie ... więc sex jest ale tak może 1x w tyg ;)

Do góry